Error get alias
Error get alias
9 ЗАПИТАНЬ СТУДЕНТУ ПРОГРАМИ «АГРОКЕБЕТИ»
Магістерська програма «Агрокебети» з підготовки Farm Managers нового покоління була започаткована менше року тому. Студенти першого потоку новаторського проєкту були відібрані з кращих - і саме тому, ми знайомимо вас ближче.
Розкажи про знайомство з проектом "Агрокебети". З чого все почалось?
Про "Агрокебети" я вперше почув взимку минулого року. Побачив сторінку в рекомендаціях Instagram, відразу ж зацікавився, що це таке і написав в дірект, чи можу брати участь в конкурсному відборі. Остаточно вирішив вступати на "Агрокебети" після презентації програми Оленою Анатоліївною для студентів четвертих курсів, оскільки, за її словами, програма повинна містити в собі все, що так необхідне для потрапляння у вищу лігу агробізнесу України, і програма повністю виправдала мої очікування.


Попередня твоя освіта за спеціальністю "Біотехнолог". Чому вирішив змінити на Farm Manager?
До "Агрокебет" я отримав диплом бакалавра за спеціальністю "Біотехнології та біоінженерія". Під час навчання навіть встиг попрацювати за спеціальністю. Працюючи біотехнологом, я й зрозумів, що хочу розширити свій кругозір, свої професійні та комунікаційні навички, тому почав шукати, яким чином можу задовольнити свої амбіції. Ще дитячою мрією була робота в агросекторі, але я не міг ніяк зрозуміти, що саме це повинно бути, оскільки мені хотілось розуміти принципи виробництва, розумітись на операційних процесах, брати участь в стратегічному плануванні і головне працювати з людьми, налаштовувати процеси та створювати системи. А така спеціальність як Farm Manager поєднує в собі всі навички, які дозволяють розуміти та впливати на роботу компанії.


Ти обрав своїм ментором Андрія Андрюшка та проходитимеш практику в компанії Corteva Agriscience. Розкажи, чому саме такий вибір?
Обирати між менторами було особливо важко, оскільки кожен - великий професіонал і може поділитись цінними знаннями, стати чудовим наставником. Перш за все, для себе я визначив, чого саме хочу навчитись у ментора. Ознайомившись з регаліями кожного, я виділив для себе трьох людей, чия діяльність була мені найбільш близькою. В кінцевому результаті я надав перевагу Андрію Андрюшко. Ключовими показниками для мене стали багаторічний досвід роботи в міжнародних аграрних компаніях та освіта мого ментора. Мені дуже пощастило, що Андрій працює в Corteva Agrisciense, оскільки це компанія з яскравою історією, великими досягненнями та цілеспрямованими людьми. Мультинаціональність компанії дозволяє спілкуватись з іноземними колегами та переймати в них досвід, що дуже важливо в сьогоднішніх реаліях. На підсвідомому рівні саме в таке середовище потрапити я й хотів. Навіть не довелось підкидати монетку, щоб визначити, що важливіше - ментор чи компанія, все склалось якнайкращим чином.




Богдан Красюк
Мені дуже пощастило, що мій ментор працює в Corteva Agrisciense, оскільки це компанія з яскравою історією, великими досягненнями та цілеспрямованими людьми.
»
«
Чи ти вже вирішив, в якому напрямку хочеш працювати в агро? Розкажи трішки про плани, якщо не секрет :)
Особисто для мене це складне питання на даному етапі життя, тому що хочеться спробувати все. І тут мені дуже допоміг мій ментор. Ми взяли до уваги мої побажання та склали список з потенційних напрямків, де я хотів би себе спробувати. Після цього ми пріоритезували список і вималювався вектор, по якому будемо рухатись далі. Почати хочеться з продажів, для того? щоб в повній мірі зрозуміти нашого клієнта та його бажання і цим самим почати виконувати призначення Corteva Agrisciense - збагачувати життя тих, хто виробляє та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Також планую приділити увагу селекції, так як маю певні знання завдяки освіті біотехнолога і вважаю, що це дуже перспективний напрям.




Яка дисципліна з програми "Агрокебети" була найціннішою для тебе та чому саме вона?
Кожна дисципліна на проекті стала по-своєму цінною для мене, не пам'ятаю пар, після яких мені не було над чим подумати і що проаналізувати. Виділити хочеться управлінський облік та фінанси Анатолія Савченко та курси Андрія Загорулько. УОіФ дозволили мені, за допомогою найдостовірніших фактів та аргументів - цифр, оцінювати та порівнювати виробничі процеси і роботу цілих компаній, до того ж кваліфікація та зацікавленість викладача посприяли максимальному засвоєнню матеріалу. Що ж до курсів Андрія Загорулько, то, перш за все, це навичка правильно керувати Work&Life балансом. Це надефективний засіб для збору певних ознак, іноді вони навіть можуть, на перший погляд, здаватись неважливими, в одне ціле, їх обробку та прийняття ефективних рішень, і це стосується як бізнесу, так і особистого життя. Дуже важливим фактором у цьому для мене є те, що Андрій - живий приклад, тим правилам та засобам, що він викладає нам в рамках своїх курсів.




Як вплинув на тебе карантин? Чи стало більше можливостей для саморозвитку?
Карантин показав мені, що справа не в недостачі вільного часу, а в бажанні щось робити. Можливості є завжди, важливо, чи використовуємо ми їх в повній мірі. Через режим самоізоляції є більше часу для самоаналізу, для мене це дуже важливо.


- Богдан Красюк
Кожна дисципліна на проекті стала по-своєму цінною для мене, не пам'ятаю пар, після яких мені не було над чим подумати і що проаналізувати.
»
«
Це вже твій 5-ий рік в ролі студента. Чим тобі найбільше запам'ятались студентські роки?
За 5 цих років я пройшов майже всі кола студентського щастя. Найбільше запали в душу робота в Студентській організації факультету, Аграрна республіка та участь в збірній з перетягування канату.




Тобі вдалося поєднувати навчання з роботою. Поділись детальніше, де працював, як встигав та чи радиш працювати студентам?
Одним з перших свідомих кроків було прийняти рішення влаштуватись на роботу за спеціальністю, воно прийшло до мене на третьому курсі. Завдяки Антіпову Ігорю Олександровичу та Гринчук Катерині Валеріївні я потрапив у біотехнологічну лабораторію Всеукраїнського наукового інституту селекції, де вивчав агробактеріальну транформацію ріпака та кукурудзи і займався створенням та клонуванням генетичних конструкцій. Якщо студент хоче перевірити, чи дійсно, вибрана ним спеціальність його, то йти на роботу - це must have. Особисто я встигав поєднувати одне з іншим, викладачі часто йшли на зустріч, оскільки розуміли, що я в лабораторії здобуваю таку важливу практику, до того ж я працював спочатку в другій половині дня і пари з роботою майже не перетинались, але з часом довелось роботи вибір і я вибрав роботу, оскільки розумів, що від цього користі буде набагато більше, так як там ми використовували найновіші знання та напрацювання в галузі.






Можливо, з огляду на свої помилки чи досягнення, які 3 речі потрібно встигнути зробити студентам? :)
1. Зустріти справжніх друзів-однодумців.
2. Знайти те, від чого закипає кров.
3. Здати три іспити за дві години.






«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети