Олександр Музика:
«Кожного дня на практиці я маю можливість поповнювати свої знання»

Олександр Музика
Олександр Музика — студент проєкту «Агрокебети» та навчається на факультеті аграрного менедженту в Національному університеті біоресурсів та природокористування України. Для Саши це вже друга вища освіта, але в проєкті дізнається багато нового завдяки практиці. Про це і наше інерв’ю.
Літо – це не лише збір врожаїв на полі, але і ми збираємо коментарі з практики наших студентів проєкту «Агрокебети».
Сьогодні ділимось розмовою з Олександром, який прийшов на навчання восени 2023 і вже майже закінчує свою піврічну практику. Часто бачимо на фото Саши в соцмережах, що йому личить агро, тому розпитали все детальніше.
  • Сашо, розкажи трохи про себе та як потрапив в агро?
  • Мене звати Олександр Музика. Я студент проєкту «Агрокебети» в НУБІП. Першу вищу освіту я здобув в Умані за спеціальностю «Агрономія».
    Агро я любив змалечку, дивлячись, як ще колгосп виконував різні технологічні операції на полі, біля мого дому. Також вплинуло те, що мої дідусь та бабуся були агрономи. Дідусь закінчив наш університет, Уманський національний університет садівництва, в 1957 року, а бабуся була досить тісно пов’язана з просуванням використання ЗЗР ще в часи колгоспів.
  • Де ти зараз проходиш практику? Чому обрав саме компанію «Байєр»?
  • Моя практика проходить на «АгроАрені Умань» в компанії «Байєр». «Байєр», німецька компанія, один із лідерів у світовому сільському господарстві, яка завжди робила революцію у боротьбі зі шкідниками, хворобами та бур’янами. Це дає фермерам можливість збирати рекордні врожаї, а деякі препарати, такі як Раундап чи Бетанал стали загальною назвою препаратів з такими ж діючими речовинами. То ж я одразу вибрав цю компанію, тому що знав її репутацію ще змалечку.
    Зараз я на посаді молодшого фахівця відділу демонстраційних досліджень департаменту продажів аграрного підрозділу.
  • Хто твій ментор? Яку роботу ти виконуєш?
  • Мій ментор Сергій Ковернега, керівник відділу демонстраційних досліджень в компанії «Байєр», і я вдячний йому, що обрав мене на це місце. Я виконую різноманітну роботу. Так, як до цього я працював агрономом на виробництві, для мене початок роботи дався просто і зрозуміло. Водночас, кожного дня маю можливість поповнювати свої знання. Ми займаємось дослідами, в яких найчастіше випробовуємо різні схеми пестицидного захисту основних культур, а саме озима та яра пшениця , озимий та ярий ячмінь, озимий ріпак, цукровий буряк, соя, соняшник, кукурудза, ріпак, горох. Також закладаємо агротехнічні досліди – це ширина міжрядь та різні норми висіву.

  • Що тобі в цьому всьому подобається найбільше?
  • Найбільше подобається працювати в топ-компанії поруч з професіоналами справи. Їх присутність надихає ще навіть до того, як починаємо щось робити!
  • Яка найяскравіша подія на даний момент, що пов'язана з практикою?
  • Це, звісно, семінари, коли аграрії з найближчих регіонів приїжджають до нас і ми демонструємо їм результати роботи. Тут ми викладаємося на повну, щоб люди могли застосувати наш досвід у своїх господарствах.
  • Твої побажання майбутнім студентам?
  • У теперішні нелегкі часи нам потрібно максимально працювати для посилення обороноздатності та розвитку економіки, долучитися має кожен громадянин і тільки так ми переможемо. Слава Україні!
Наразі триває прийом документів на навчання в проєкті «Агрокебети» 2024-2025. Якщо у вас є любов до агро та вища освіта, але не вистачає знань чи розуміння, як рухатись далі, то ми запрошуємо вас на магістратуру за новітнім планом навчання.
Агрокебети — це поєдання актуальної теорії та сучасної практики в агро!
Освітній проєкт «Агрокебети» ініційовано Алексом Ліссітсею та реалізується асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України з 2019 року. Його мета – підготовка фахівців (farm managers) нового покоління для потреб сучасного агробізнесу.

Новітній освітній проєкт «Агрокебети» реалізується у дев'ятьох закладах вищої освіти:
Національному університеті біоресурсів та природокористування України (НУБіП України),
Сумському національному аграрному університеті (СНАУ),
Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля (СНУ ім.В.Даля),
Херсонському державному аграрно-економічному університеті (ХДАЕУ),
Миколаївському національному аграрному університеті (МНАУ),
Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного (ТДАТУ ім.Д.Моторного),
Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка (ЛНУ ім. Т. Шевченка) та
Національному університеті «Чернігівська Політехніка».

Проєкт підтримують провідні компанії України:New Holland Agriculture, ІМК, Bayer, Галс Агро, МХП, Vaderstad, ADAMA, Agrosem, Credit Agricole, Pöttinger, Raiffeisen Bank, AgroHub, Drone.ua, HarvEast, Посольство Королівства Нідерланди в Україні, International Finance Corporation.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети