Error get alias
Error get alias

Як підготуватися до вступних іспитів на магістратуру

Складання іспитів на магістратуру — справа дуже відповідальна і готуватися до них потрібно заздалегідь.
У 2019 головним випробуванням для абітурієнтів знову стане іноземна мова. Це обов'язковий іспит для вступу на будь-яку спеціальність. Крім нього є ще й здача додаткового предмета у випадку, якщо був обраний новий напрямок на спеціальність: для вступу на навчальну програму «Агрокебети» це економічна теорія (якщо звичайно немає диплому з менеджменту), а для юридичних спеціальностей — іспит з права. У цій статті ми розглянемо особливості вступних магістерських іспитів на 2019 рік, а також дамо кілька цінних порад для підготовки до них.

Коли і як буде проходити здача магістерських іспитів в 2019 році

Для того щоб скласти іспити, в першу чергу потрібно на них зареєструватися. Спочатку на здачу додаткового предмета, тому що терміни для цього досить обмежені — з 13 травня по 31 травня. Нагадаємо, що це необхідно лише в тому випадку, коли йдеш на нову для себе спеціальність.

Потім проходимо реєстрацію на складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови (ЄВІ) і, якщо потрібно, на ЄПВІ (для правової спрямованості). Починається вона 13 травня і закінчується 3 червня (о 18:00). На жаль, онлайн зареєструватися не вийде, необхідно йти до приймальної комісії.

Послідовність дій наступна:

  1. Йдемо до приймальної комісії, заповнюємо всі необхідні бланки. Отримуємо екзаменаційний лист (документ, що підтверджує реєстрацію).

  2. Заходимо на сайт УЦОЯО (http://testportal.gov.ua) і авторизуємось в кабінеті, використовуючи номер екзаменаційного листа і PIN-код. Згодом там з'явиться інформація про місце здачі, а після неї - результати іспитів.

  3. Крок третій — сам іспит. З іноземної мови він відбудеться 2 липня, а по ЄПВІ - 4 липня.

  4. Отримуємо свої результати, зазвичай протягом двох тижнів.

  5. З 10 по 23 липня подаємо заяви і пакет документів в навчальні заклади, які нас цікавлять.

Отримати ще більше інформації про умови реєстрації ви можете з нашої статті «Вступні іспити до магістратури: старт реєстрації».

Саме таким чином буде проходити магістерський іспит в 2019 році. Не забуваємо про належну підготовку до нього, а також про ключові дати реєстрації та здачі.

Особливості складання іспитів на магістратуру

Іспит з додаткового предмету складається з одного блоку теоретичних питань. Тому для підготовки до нього потрібно просто трохи підтягнути або освіжити свої знання з дисципліни. А ось з іноземною мовою трохи складніше. Але не лякайтеся, достатньо володіти нею на базовому рівні. Тут важливим моментом є вивчення категорій завдань. Зазвичай це 2 блоки: читання (22 завдання) і застосування мови (20 завдань). За кожну правильну відповідь дається 1 бал. Отримати актуальну інформацію про завдання та ознайомитися з вимогами до словникового запасу можна на сайті Міністерства освіти і науки України.

5 важливих порад з підготовки до іспитів на магістратуру

Фахівці освітньої програми «Агрокебети» визначили для абітурієнтів 5 корисних порад, які допоможуть краще підготуватися до будь-яких іспитів. Також ми склали для вас і рекомендації щодо вивчення іноземної мови, але про них трохи пізніше.

Порада №1 Планування. Часом важко почати підготовку лише через те, що не знаєш з чого саме почати. Потрібно взяти матеріал іспиту і розбити його по темам, відсортувавши їх в необхідному порядку. На кожну бажано виділити певні терміни — це допоможе не розслаблятися. Що стосується сортування тем, то краще починати з найскладнішої. Ну і природно не забуваємо включати в план час для відпочинку.

Порада №2 – Вибір найкращого часу для навчання. Цілодобово мозок не в змозі вивчати інформацію. Вчені довели, що для більшості людей простіше вчитися в першій половині дня. Однак враховуючи індивідуальні особливості організму, в вашому випадку може бути все навпаки. Потрібно підібрати той час доби, коли підготовка йде найбільш легко і швидко. Також не варто все робити за один раз, оптимальний варіант — 1 година навчання, а після нього 25-30 хвилин відпочинку.

Порада №3 Обмежте кількість днів на підготовку. Це допоможе вам ефективніше боротися з лінню. Однак важливо, щоб термін підготовки не тривав впритул до моменту здачі. Бажано залишити 1-2 дня вільними для того, щоб відпочити, набратися сил і повторити питання, які даються тяжко.

Порада №4 – Здоровий сон. Її варто застосувати не тільки в період складання іспитів. Якщо ви не будете висипатися, то вам буде набагато тяжче концентруватися на навчанні, засвоювати інформацію. Тому не варто засиджуватися допізна, особливо перед днем здачі.

Порада №5 Не панікуйте і не прислухайтеся до панікерів. Якщо ви почали підготовку заздалегідь, розглянули всі теми, то турбуватися абсолютно нема про що. Навіть якщо якісь питання даються важко, то на іспиті, в стресовому режимі, ви їх ймовірно згадайте.

Ці поради варто застосовувати до іспитів з будь-якого предмету. Але для підготовки до ЄВІ їх, на жаль, буде недостатньо. Адже вивчення іноземної мови має безліч дрібних нюансів. Далі про них.

Рекомендації з підготовки до ЄВІ

Англійська мова пронизує усі сфери і на сьогодні її вивчення — вкрай перспективне заняття. Навіщо вона потрібна в аграрній галузі? Відповідь на це питання дивіться в нашій статті «5 причин, чому аграрію варто вивчати англійську мову». У будь-якому випадку, знання мови на базовому рівні необхідно для успішної здачі випробування.

Як ми вже згадували раніше, єдиний вступний іспит з іноземної мови складається з 2 блоків питань (читання і застосування). Ми підготували для вас список перевірених рекомендацій, здатних значно полегшити та прискорити підготовку:

  • Налаштуйте себе на інтенсивний робочий режим. Вивчення іноземної мови вимагає певних зусиль і за пару днів підготуватися до іспиту буде тяжко. Для початку постарайтеся виділяти принаймні 1 годину часу в день. Поступово, в міру наближення дня здачі, збільшуйте навантаження до 4 годин. Безперервними заняттями мучити себе не варто, тому зробіть собі кілька вихідних.

  • Аналізуйте свій прогрес. Для цього можна скористатися онлайн-тестами, їх повно в інтернеті. Пробне тестування з англійської для ЗНО цілком підійде.

  • Споживайте побільше інформації англійською. Наприклад, подивіться свій улюблений серіал або фільм в оригінальній озвучці. В Ютубі також можна знайти велику кількість пізнавальних відеороликів на іноземних каналах.

  • Розвивайте навички читання. Для виконання завдань з першого блоку це вкрай необхідно. Що для цього потрібно? Все просто — більше читати і якомога менше вдаватися до допомоги словника. Головне - навчитися виділяти основну ідею тексту, відрізняти важливу інформацію від другорядної. Ідеальним варіантом буде знайти оригінальні джерела (англійські газети, книги, журнали).

  • Вивчаємо граматику. Для цього доведеться вчити багато правил, особливо якщо мова йде про англійську мову. Тут важлива системність, тому краще користуватися перевіреними підручниками.

Що стосується умов вступу на програму «Агрокебети», то потрібні результати іспиту за 2019 рік. Ніяких обмежень немає, прийнятний будь-який допущений до ЄВІ. Крім цього необхідно надати документ, що підтверджує рівень освіти та мотиваційний лист-есе.

Підведемо підсумки

Завчасна підготовка є ключовим фактором для успішної здачі вступних іспитів. Особливу увагу варто приділити ЄВІ, адже це обов'язкова вимога для вступу на будь-яку спеціальність. Головне не лінитися і відповідально поставитися до підготовки. Сподіваємося наші поради і допоможуть вам в цьому.
«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети