Error get alias
Error get alias
9 ЗАПИТАНЬ СТУДЕНТУ ПРОГРАМИ «АГРОКЕБЕТИ»
Магістерська програма «Агрокебети» з підготовки Farm Managers нового покоління була започаткована менше року тому. Студенти першого потоку новаторського проєкту були відібрані з кращих - і саме тому, ми знайомимо вас ближче.
Чому ти вирішив взяти участь у проєкті «Агрокебети»? Які ти бачиш для себе
перспективи від участі?
Я був трохи пов'язаний з аграрною сферою, тому мене дуже зацікавила програма «Агрокебети». Причин для участі було декілька. Перше, що привабило - це формат менторства. Існує поширена думка, що людині у віці від 20 до 30 років потрібен ментор, який буде допомагати порадами і, що найцінніше, - ділитися своїм життєвим досвідом. Про це під час одного зі своїх інтерв'ю говорив Джек Ма - засновник AliBaba.
Останні 2 роки я займаюся комерційними польотами на параплані - продаю людям небо :) Але в якийсь момент я усвідомив, що вже майже досяг своєї вершини в цьому напрямку - нікуди далі рости. Це друга причина: мені захотілося довести самому собі, на що я здатний. Чи зможу я осилити участь в цьому проєкті і домогтися нових результатів?

Мені захотілося довести самому собі, на що я здатний.
Наступна причина - це актуальність аграрної сфери. Тут є гроші, тут є мізки і тут не така велика конкуренція, як, наприклад, в IT-сфері. Тому, мені здається, що пробитися на бажаний рівень, докладаючи ті ж зусилля, буде трохи простіше. Раніше я навчався на ветеринара і після 4-х років навчання, коли отримав молодшого спеціаліста, вступив до університету. Але ще під час навчання в коледжі, я розумів, що нам дають мінімально адаптовану, але все ж сильно застарілу інформацію. Часом навчалися за підручниками 98-го року.
Тваринництво, на мій погляд, зараз в Україні скоріше йде по шляху регресу, ніж розвивається. Щоб бути успішним у цій сфері потрібні великі вкладення, нові ідеї і орієнтація на експорт в той же Китай чи Індію. Крім того, після практики в приватній клініці я зрозумів, що більше не хочу продовжувати розвиватися в цьому напрямку. Мені було нецікаво, і я не бачив для себе перспектив. В аграрній сфері, я думаю, можна отримати набагато більше ефекту від вкладених зусиль.
Ще одним тригером відходу від попередньої спеціальності стала неможливість поїхати на практику за кордон, так як частина керівництва університету всіляко цьому перешкоджало. За однією з програм міжнародний відділ дав «добро», мною вже була отримана віза. Але несподівано керівництво відмовило від участі, не допустивши до дострокової сесії. Я поїхав, таки отримавши своє право на участь. Це був не поодинокий випадок, коли не відпускали на практику за кордон. Я для себе зробив відповідні висновки.
Майже два місяці ти навчаєшся у кращих фахівців аграрної галузі. Які твої враження від проєкту на даному етапі навчання?
Зовсім не хочеться пропускати лекції. Раніше, коли я йшов на пари, то кожен раз думав, що знову будуть розповідати нікому непотрібну інформацію. Зараз навпаки розумію, що отримую сучасні знання від людей з бізнесу, які зацікавлені в кваліфікованих кадрах. У «Агрокебетах» у нас багато практики. Наприклад, ми ходили на аграрну виставку з Віктором Павловичем Сичем, регулярно розбираємо кейси різних аграрних компаній і вчимося правильно застосовувати сучасні технології.

Звичайно ж, практика була і під час навчання на факультеті ветеринарії, але той матеріал,
який ми проходили на практичних заняттях був сильно застарілий. Найстаріший підручник, якщо я не помиляюся, був 1986 року. І ми по ньому вчилися…
Хто з викладачів тобі запам'ятався найбільше і чому?
Артем Бєлєнков з компанії «Smart Farming» - на його заняттях було багато практики і цікавий матеріал. Мені дуже подобаються всі викладачі з PWC, тому що це ті навички комунікацій і soft skills, які є базовими для всіх топ-менеджерів. Хочеться також відзначити Світлану Михайлівну Каленську, яка дуже доступно і зрозуміло підносить нам необхідні знання з агрономії. Кожен викладач в проєкті «Агрокебети» відмінно розбирається в своїй справі.
- Коля Тютюнник
Кожен викладач в проєкті «Агрокебет» відмінно розбирається в своїй справі.
»
«
Своїм ментором в проєкті ти обрав Олега Рябова з компанії «Gals Agro». Чому твій вибір став таким і які перспективи для себе ти бачиш?
Я чув хороші відгуки про компанію «Gals Agro». Був великий список менторів з різних компаній, і всі вони дуже круті, але ми схильні довіряти рекомендаціям. Наприклад, якщо ми йдемо до лікаря, то теж вибираємо фахівця за відгуками і рекомендаціям людей зі свого оточення. Ми з ментором пару раз вже спілкувалися, і я впевнений, що зробив правильний вибір. «Плюс» ще в тому, що він пов'язаний з темою, яка мене цікавить - біогазові установки і проєктний менеджмент. Зі своїми планами зможу більш точно визначитися після практики на підприємстві, коли зсередини побачу, як працює компанія і більш детально ознайомлюсь з усіма внутрішніми процесами.
Ми знаємо, що ти встиг відвідати 10 країн. Яка країна вразила тебе найбільше і чому?
Швейцарія. Там шалено красиві гори і щасливі люди похилого віку. Європа більше підходить для подорожей, а жити хотів би в Штатах, так як саме цю країну вважаю ідеальною для роботи і пошуку нових можливостей, крім того, вже є такий досвід - отриманий під час поїздки за студентською програмою. Мені також близький менталітет і культура цих людей. Знаю, що я б себе там почував добре. У найближчому майбутньому поставлю за мету перебування за кордоном на певний час.
Одного разу, внаслідок льотної пригоди, ти провів 6 годин на вертикальній скелі в очікуванні рятувальників. Напевно, за цей час ти встиг багато про що подумати. Щось змінилося в твоєму житті після цього випадку?
Я став літати ще більше! :) Це було в Західній Україні три з половиною роки тому, взимку 2015. Той випадок став для мене відмінним уроком. Коли займаєшся якоюсь небезпечною справою і звикаєш до екстриму - відсутність страху рано чи пізно призведе до плачевних наслідків. Це правило працює в будь-якій екстремальній сфері. Зазвичай, намагаюся аналізувати всі ризики. В цьому випадку я втратив почуття страху і зробив дуже грубу помилку. Потрібно постійно пам'ятати про рівень страху, вчитися його контролювати і пам'ятати, що ми, все-таки, смертні. Якщо втратити почуття самозбереження, то рано чи пізно настане фатальний результат.

У той день все сталося дуже швидко, я втратив контроль над парапланом, в падінні вдарився об скелю, на щастя, зачепився за неї і наступні кілька годин перебував у небезпечно-стабільному положенні. Це був дуже хороший урок для мене. Відчуття неминучого кінця не було, адже внаслідок цього настає паніка - наш найлютіший ворог. Хороший пілот повинен безперервно контролювати всі емоції.


- Коля Тютюнник
В агро є гроші, тут є мізки і тут не така велика конкуренція, як, наприклад, в IT-сфері.
»
«
Основне твоє хобі - це польоти на параплані. Розкажи, як ти прийшов до такого незвичайного і екстремального хобі?
Як і до багатьох речей в цьому житті - випадково. Коли мені було 11 років, ми з батьками відпочивали на гірськолижному курорті. Я вперше злітав з інструктором зверху вниз. Особливих емоцій я не відчув, політ видався чимось на зразок цікавого атракціону. Згодом я вирішив спробувати ще раз, поступово втягнувся і згодом це захоплення переросло в стиль життя і частково в бізнес. Бракує реклами і просування цього виду спорту в маси. Якщо в Європі під час приземлення на тебе не звертають уваги, то у нас часто плутають параплан з парашутом. Коли десь приземляєшся - автоматично справляєш враження на місцевих дорослих і, особливо, дітей. Парапланеризм - шалено цікавий і відносно безпечний вид спорту. Вчишся «читати» небо, розбираєшся в аерології, аеродинаміці, метеорології. Все це нагадує такі собі шахи з елементами екстриму.


Наскільки ми знаємо, вже кілька твоїх однокурсників встигли політати з тобою на крилі. Не страшно бути інструктором і брати на себе відповідальність за чужі життя?
Мрія літати - одна з найзаповітніших. Іноді досить просто запропонувати ідею польоту і тут же отримуєш згоду .. У нашій компанії ми робимо все, щоб не допустити небезпечних ситуацій. Ретельно продумуємо всі деталі. Ми за людей переживаємо, дбаємо про безпеку, використовуємо краще спорядження в Україні. Все регулярно перевіряється.

У будь-якому випадку, моє хобі допомагає мені по життю - більше впевненості, швидше приймаєш рішення. Банально, щоб вибрати піцу витрачаю від сили півхвилини, в той час, як друзям потрібно хвилин 5 Навчився впевнено говорити «так» або «ні».


Ще одне твоє хобі - це участь в забігах. Свій марафон 42 км ти пробіг з рахунком 3 години 36 хвилин. Розкажи детальніше про процес підготовки до марафону.
Тренування, тренування і ще раз тренування. Інших варіантів не знаю. Я займався багатьма видами спорту, мені подобається постійно підтримувати фізичну активність, щоб відчувати себе в тонусі. Після фізичних навантажень організм отримує свою дозу ендорфіну - гормону щастя, відповідно поліпшується загальне самопочуття.

Нещодавно я читав дуже класну статтю про те, що щастя - це зазвичай секундні моменти в житті. Якщо провести аналогію, наприклад, з бігом, то біг - це постійне зусилля над собою, яке не приносить задоволення. Жодна нормальна людина не може бігти з шаленим темпом і від цього отримувати насолоду. Справжній кайф настає в момент перетину фінішної межі. По факту, ти витрачаєш величезну кількість часу на тренування, заради декількох секунд емоцій, які для мене є щастям. Для мене біг - це постійна робота над собою для досягнення конкретних цілей.


«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети