Тривають візити на підприємства для студентів програми «Агрокебети-Схід»

14 травня відбувся візит студентів проєкту «Агрокебети-Схід» з Луганського національного аграрного університету до Білокуракінського кластеру аграрної компанії «Агріком Груп». У великому та потужному підприємстві із земельним банком понад 11000 га, з власними пунктом змішування та елеватором завжди є на що подивитись та про що дізнатись.
До того ж, там працюють професіонали, закохані у свою справу, яким є Станіслав Стешенко, виконавчий директор підприємства. Гостинний хазяїн та спеціаліст супроводжував студентів протягом усього візиту, з гордістю розповідаючи про кожну складову своєї компанії.
«Бачу успішність таких візитів. В нашому парку представлена новітня техніка: сівалки, ґрунтообробна техніка, зокрема, для дуже популярної зараз та перспективної технології мінімальної обробки грунту, - розповів Станіслав Васильович. – І студенти гарні: не менше третини можна одразу забирати та ставити до роботи».
Станіслав Стешенко, виконавчий директор «Агріком Груп»
Першим пунктом призначення став центральний офіс, де студентам розповіли загальну інформацію про Білокуракінський кластер «Агріком Груп», познайомили з командою агрономів та техніків, а також ознайомили з правилами охорони праці на підприємстві. Після цього група відвідала декілька транспортно-технічних майданчиків, на яких місцеві спеціалісти – агрономи, техніки та комбайнери – показали кожну машину, продемонстрували кожну кабіну, кожен причіп та відповіли на всі питання.

Наступним місцем, яке відвідали студенти, став елеватор, екскурсію по якому проводили місцеві спеціалісти з лабораторії, транспортної служби, експерти, відповідальні за окремі дільниці. Вони провели групу по повному циклу роботи елеватора: від тестового відбору сировини, яку привезла вантажівка, до місць зберігання - силосних веж та ангарних приміщень.

«Такий виїзд дуже важливий для студентів, оскільки вони можуть все побачити на власні очі, - вважає Надія Скнипа, асистентка Кафедри агрономії та лісівництва ЛНАУ та куратор групи студентів. – Я маю за плечима багато років практики і теж дуже зацікавлена. З нетерпінням чекаю наступних поїздок та сподіваюсь побачити більше таких потужних підприємств».
Важливість таких візитів відмітив і Анатолій Циркун, керівник проєкту «Агрокебети-Схід»:
«Така активність, як візити на виробництва, створює win-win ситуацію. З одного боку, студенти бачать, як насправді виглядає сучасне агро: з ефективними та інноваційними рішеннями, з якісною та технологічною технікою, молодими та освіченими професіоналами та реальною можливістю будувати кар'єру, - говорить він. – Для підприємств це гарна нагода подивитись на студентів та налагодити стосунки, які згодом переростуть у відносини «ментор-студент», а потім – «роботодавець-працівник».
Анатолій Циркун, керівник проєкту «Агрокебети-Схід»
Студенти програми «Агрокебети-Схід», задоволені візитами, роз'їхались готуватись до нових поїздок, які відбудуться незабаром.
Реалізація проєкту «Агрокебети-Схід», який реалізує ГО «Асоціяція «Український клуб аграрного бізнесу», стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікацій на цій сторінці є відповідальністю ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та необов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети