Василь Гриценюк, «Агрокебети» — Bayer:
«Практика є справді дуже цікавою і неймовірно важливою в моєму житті»

Василь Гриценюк
Василь Гриценюк є студентом третього набору новітньої магістерської програми «Агрокебети». Зараз він проходить виробничу практику в компанії Bayer під керівництвом ментора – Сергія Ковернеги, керівника Відділу з демонстраційний досліджень компанії. Розпитали Василя про проходження ним практики під час війни, «АгроАрени» компанії «Байєр» та ментора, який не лише вчить, а й мотивує.
Цей навчальний рік був доволі цікавим, але ж і неймовірно складним. Причин було декілька: перша з них – пандемія, яка не дала можливості проводити навчання в офлайн режимі, та головною стала друга – повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Після початку війни постало багато запитань щодо продовження навчання та виробничої практики студентів. Хоч і неймовірними зусиллями, але все ж з 2 червня практика почалась.
  • Розкажи про місце проходження практики та свого ментора?
  • Я проходжу практику у компанії Bayer, моїм ментором є Ковернега Сергій Михайлович. У компанії він працює з 2014 року, за цей час отримав безліч нового досвіду та знань, якими постійно ділиться зі мною. Сергій Михайлович – справжній професіонал своєї справи, а також дуже добра і щира людина. Він не лише знає все, що треба знати про сільськогосподарські культури, засоби захисту рослин тощо, але і вміє дати мотивацію та показати стимул для розвитку. Крім того, він може дати життєву пораду.
  • Чим саме ти займаєшся під час практики?
  • У перші ж дні практики ми розробили загальний план її проходження.

    З самого початку я поїхав на «АгроАрену Захід», що знаходиться в селі Кам'янки. Менеджером цієї Арени є Петросюк Тарас Іванович, разом з ним працював і менеджер «АгроАрени Південь» Ревтьо Микола Васильович.

    Щодня вони залучали мене до різних видів робіт – це дозволило постійно навчатись новому.
    Основною моєю діяльністю була підготовка демонстраційних ділянок до початку днів поля. Я ознайомився з тим, як виглядає АгроАрена, які культури та гібриди там представлені, які засоби захисту та варіанти їх комбінацій використовуються.

    Коли почались Дні поля, я отримав чимало цікавої інформації від експертів компанії «Байєр», які детально розповідали про кожен гібрид та про кожну культуру. Також ознайомився з ділянками, на яких тестують та влаштовують експерименти з новими ЗЗР, що лише розробляються і потраплять у продаж за 5-10 років.

    Наступним етапом моєї практики став візит на «АгроАрену Умань», менеджером якої є Солонько Руслан Валентинович. Сюди я приїхав, коли вже активно проходили Дні поля. Тут в мене була можливість порівняти АгроАрени та їхні особливості.

    З перших днів я був залучений до організації заходів, а саме – зустріч та реєстрація гостей, супровід їх по демонстраційним ділянкам та багато іншого. Тут я отримав можливість познайомитись та поспілкуватись з представниками різних аграрних компаній, агрохолдингів та дистриб'юторських компаній.

    Зараз я вже три тижні перебуваю саме на цій арені, за час, що минув, мав змогу детально ознайомитись із продукцію «Байєр».

    Наступним етапом моєї практики буде участь у збиранні врожаю зернових культур.
  • Як тобі практика?
  • Хочу сказати, що практика є справді дуже цікавою і неймовірно важливою в моєму житті. Кожен працівник компанії «Байєр» вільно спілкується зі студентами, постійно допомагає та навчає нас. Колектив максимально дружній та позитивний.

    З мінусів є лише дуже спекотна погода та деякі обмеження, які введені через війну. До цього ставлюсь із розумінням, оскільки ані я, ані компанія на них не можемо вплинути.

    Сподіваюсь, що моє проходження практики і надалі буде таким цікавим.
Тож, вперед до перемоги! Все буде Україна!
Освітній проєкт «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Магістерська програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Сумському, Луганському, Херсонському, Миколаївському та Таврійському національних аграрних університетах.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, Галс Агро, HarvEast, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Limagrain, Horsch, Kuhn, УАПК.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети