Відбулись гостьові лекції від Bayer – про ріпак та соняшник

Перед студентами програми «Агрокебети» виступив гостьовий лектор – Ігор Бучинський, менеджер польових рішень у Східній Європі компанії Байєр. Професіонал з багаторічним досвідом роботи, кандидат наук та гарний доповідач, який за дві лекції розповів настільки багато, що потрібно ще багато часу на «перетравлення»
Гостьова лекція проходила в аудиторії Національного університету біоресурсів та природокористування України, студенти регіональних університетів долучились до лекції онлайн. Варто відмітити активність «кебетів», які поставили лектору багато запитань, ще довго по закінченні лекції не відпускаючи його.

Розпочинаючи свій виступ, Ігор Бучинський акцентував увагу на власному робочому функціоналі, який підтверджує цінність наданої їм інформації. А саме, він досліджує, випробовує та оцінює пестициди та гербіциди, які потрапляють на сертифікацію у країнах Східної Європи.
«Сільське господарство, незалежно від країни вирощування – це суцільні ризики. Може піти не так все: культура, погода, шкідники, хвороби, технології. І лише досвід та знання, що постійно оновлюються, дозволяють трохи цих ризиків уникнути», - попередив він на початку.
Ігор Бучинський, менеджер польових рішень у Східній Європі компанії Байєр
За один день пан Ігор прочитав дві лекції, присвячені різним культурам: «Технологія вирощування ріпаку-2021» та «Технологія вирощування соняшнику-2021».

Першою лекцією стала доповідь по ріпаку, яку він розпочав із важливої цифри: 98% ріпаку, що вирощується в Україна, відправляється на експорт. Саме тому до цієї культури ставляться особливі вимоги: найкращі та найзаможніші ринки, на кшталт європейського, є одночасно і найвибагливішими до якісного продукту.

Том він ґрунтовно розповів про оптимальний розвиток рослин ріпаку, погодно-кліматичні умови та зони України, від яких залежать строки посівів та оптимальна густота рослин, а також приділив багато уваги основним хворобам та шкідникам ріпаку, особливо – хворобам в сівозміні.

Основну частину лекції Ігор Бучинський присвятив елементам живлення культури: забезпеченню, періодам поглинання, фазам внесення та результатам, на які можна розраховувати. Також він проаналізував вплив способів посіву та підсумковий врожай та надав багато консультацій, порад та поділився власними спостереженнями, отриманими за багато років практики.

Відповівши на велику кількість питань від студентів, лектор перейшов для другої лекції, під час якої поділився знаннями та баченням технології вирощування соняшника в умовах України. За насиченістю вона не поступалась першій і викликала не менш активну сесію питань та відповідей.

Це – не останні гостьові лекції проєкту, як і не остання зустрів з доповідачами-представниками компанії Bayer. Компанія є офіційним спонсором новітньої магістерської програми «Агрокебети» -тож на студентів чекають ще багато цікавих заходів та зустрічей.
Магістерську програму «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Вінницькому, Сумському, Луганському, Харківському та Таврійському національних аграрних університетів.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, «Галс Агро», Limagrain, HORSCH, HarvEast, «Август Україна», «Євраліс», МХП, Syngenta, AgroHub, SmartFarming, Arzinger та PwC.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети