Гостьові курси для студентів проєкту «Агрокебети-Схід»

Майбутні професіонали аграрної галузі прослухали цикл лекцій від німецького професора
Проєкт «Агрокебети-Схід» має на меті всіляко покращити та осучаснити українську аграрну освіту, тому абсолютно логічним видається залучення до цього процесу іноземних експертів, які володіють найсучаснішими знаннями та розуміють найрозвиненіші технології. Тому для їхнього навчання запрошуються передові практики та теоретики аграрної науки. Так, останній квітневий тиждень був присвячений тижню аргентинських агротехнологій: протягом п'яти днів студенти прослухали п'ять лекцій від експертів з Національного інституту аграрних технологій, отримали змогу поставити питання лекторам та отримати на них розгорнуті відповіді.

А оскільки проєкт «Агрокебети-Схід» передбачає підготовку професіоналів нового покоління із широким набором навичок, то однією з дисциплін, для часткового викладання якої запрошуються іноземні викладачі, є менеджмент, а саме – управління аграрним підприємством.

Так, наприкінці березня 2021 року студенти Луганського національного аграрного університету та Таврійського державного агротехнічного університету ім. Дмитра Моторного прослухали курс гостьових лекцій професора Альфонса Бальманна.

Курс відбувався українською та англійською мовами, що дало можливість бажаючим підвищити рівень володіння англійською мовою, слухаючи лекції в оригіналі.

Курс лекцій д-ра Бальманна, директора Лейбніц-Інституту аграрного розвитку у Центральній і Східній Європі, було присвячено розгляду питань прийняття рішень в умовах ризику, вивченню основних понять Теорії ігор та використанню цих підходів в управлінні сучасними аграрними компаніями. Теорія ігор - математичний метод вивчення оптимальних стратегій взаємодії двох та більше гравців.

Значної уваги приділили питанням моделювання та оптимізації при плануванні ведення сільськогосподарського виробництва та особливостей використання спеціальних надбудов Excel.

Кожного дня протягом курсу студенти отримували мікрозавдання, які були розглянуті під час онлайн-зустрічей. Також студенти отримували щодня завдання додому, щоб мати змогу самостійно виконати всі обрахунки та на практиці використати правила. Через це кожна наступна зустріч розпочиналась із розгляду завдань попередньої – професор намагався переконатись, що всі слухачі засвоїли матеріал.

Студенти мали можливість промоделювати розвиток сільськогосподарського підприємства залежно від зміни початкових умов господарювання і побачити, як саме впливає ухвалення рішень на кінцевий результат.

Окремий блок присвятили питанням моделювання та оптимізації в Excel та відповідно прийняттю рішень на основі використання отриманих результатів.
Такі гостьові лектори, такі цикли та такі знання – необхідні. Студенти отримали доступ до світового досвіду, можливості зсередини дізнатися як економіка працює в світі. Це дуже корисно. До того ж, лектор-іноземець, його довідкові та презентаційні матеріали, його досвід мотивують студентів вчитись новому, намагатись розібратись у речах, які не входять в план їхнього навчання. Сподобалась і подача матеріалу: дуже доступно та цікаво.
Сергій Мічківський, в.о. декана економічного факультету Луганського національного аграрного університету
  • Олександр Зиняк
    студент Таврійського державного агротехнічного університету
    «Лекції були по-справжньому цікавими та пізнавальними. Найбільше запам'ятались завдання з розрахунку економіки підприємства та економіки загалом, які ми вирішували за допомогою таблиць Excel. Мені сподобалось, що ми не вивчали техніку використання програмного забезпечення, а вирішували задачі за його допомогою. Розподіл на групи допоміг навчитись проявляти лідерські якості, дослухатись до команди. Звичайно, європейський досвід професора Бальманна теж вплинув на цікавість курсу. Я розумів, що ці знання дуже відрізняються від місцевого досвіду і про цю різницю навряд чи вдасться ще десь дізнатись. За цей досвід я дуже вдячний як організаторам курсу, так і ініціаторам програми «Агрокебети» взагалі».
  • Євген Пархоменко
    студент Таврійського державного агротехнічного університету
    Найбільше запам'яталось те, що майже щодня професор Бальманн давав домашнє завдання. Крім цього, він давав цікаві бліц-завдання, які можна було розв'язати на перерві між лекціями. Те, про що розповідав пан Бальманн, було цікаво навіть непрофільному спеціалісту, яким я є – агрономом. Викладав інформацію він дуже доступно – знаю, що не лише мені сподобався курс, але й одногрупникам, з якими ми шукали відповіді на питання професора, також. Окремо хочу відзначити зворотній зв'язок, який побудував лектор: після кожного завдання він уточнював, чи всі зрозуміли, і був готовий роз'яснювати, скільки треба.
Реалізація проєкту «Агрокебети-Схід», який реалізує ГО «Асоціяція «Український клуб аграрного бізнесу», стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікацій на цій сторінці є відповідальністю ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та необов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети