Студенти проєкту «Агрокебети-Схід» ознайомились з виробничими потужностями агрохолдингу HARVEAST

15 травня студенти Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного (ТДАТУ), учасники програми «Агрокебети-Схід», відвідали Донецький кластер агрохолдингу HARVEAST. Він має близько 100 тисяч гектарів земельного банку та для декількох студентів є базою проходження піврічної виробничої практики.
Студенти мали можливість зазирнути до головних підрозділів компанії, познайомитись із працівниками та поспілкуватися на найрізноманітніші теми, які цікавлять майбутніх агроменеджерів.
«Масштабний та унікальний проєкт «Агрокебети-Схід» набирає обертів. Всі студенти-учасники вже познайомилися зі своїми менторами, а тепер настав час приступити до роботи і взаємодії. У молоді був насичений день: відвідали насіннєвий завод і лабораторію, побачили горіховий розплідник і сади, дізналися, як працює зрошення на ділянках гібридизації, побачили зсередини ремонтну базу ремонтно-сервісної служби. Також відвідали наші поля, де саме зараз цвіте ріпак і зростає сочевиця. Попереду нас чекає багато активної роботи: лекції менторів HARVEAST, допомога студентам у професійному розвитку, з огляду на їхні питання і прагнення, практичні завдання та спільна робота. », - побажав Руслан Мазуренко, директор ДП «Ілліч-Агро Донбас» HARVEAST.
Руслан Мазуренко, директор ДП «Ілліч-Агро Донбас» HARVEAST
Після вступного інструктажу з техніки безпеки на першій локації екскурсії - ремонтній базі ХРС - студенти побачили процес обслуговування автомобільного парку, який включає зварювальний цех, ремонтну зону, мийку та зону легкових автомобілів. За словами начальника парку Валентина Коваленка, принцип роботи у їхньому відділі - це навчання працівників в будь-якому віці та постійний кар'єрний ріст, що є дійсно важливим для студентів.

Наступним пунктом призначення стала територія насіннєвого заводу, де відбувається виробництво власної сировини компанії для посівів зернових: пшениці, кукурудзи, соняшника. Тут же розміщена лабораторія.
Одним з найбільш довгострокових проєктів у HARVEAST є садівництво. Сади студентам з радістю показали Андрій Ізюмов, начальник дільниці багаторічних насаджень, та Людмила Шпак, заступниця начальника з виробництва.

Наразі в компанії 112 га займає волоський горіх та 15 га мигдаль. У планах до 2025 року - збільшити земельний банк під багаторічні насадження до 756 гектарів, що вражає масштабами.

Візит закінчився на системах зрошення та участках гібридизації, які стали підходящим місцем для підведення підсумків просто неба з чудовими погодними умовами.
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Реалізація проєкту «Агрокебети-Схід», який реалізує ГО «Асоціяція «Український клуб аграрного бізнесу», стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікацій на цій сторінці є відповідальністю ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та необов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.
ОСТАННІ НОВИНИ
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети