ФАНДРЕЙЗИНГОВА СТИПЕНДІАЛЬНА ПРОГРАМА
ДЛЯ СТУДЕНТІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЄКТУ «АГРОКЕБЕТИ»

Освітній проєкт «Агрокебети» вже чотири роки поспіль змінює на краще українську аграрну освіту. В рамках проєкту вже відбулось два випуски, кількість залучених до проєкту університетів зросла до восьми, а студентів в одному потоці щороку — близько сотні. Зараз майбутні студенти-«Агрокебети» потребують вашої участі та допомоги.

Студенти-«агрокебетівці» отримують новітню магістерську освіту в аграрному університеті та навчально-практичні знання від гостьових лекторів: топ-менеджерів українського бізнесу та професорів зарубіжних університетів, працюють з ментором практиком зі штату компаній-учасниць проєкту, проходять піврічну практику в компаніях-партнерах, де виконують поставлені завдання та — дуже часто — отримують запрошення щодо працевлаштування, одразу долучаючись в якості професійних та вже підготовлених працівників.
Повномасштабне вторгнення росії 24 лютого 2022 р. створило нову реальність як для аграрного бізнесу країни, так і для аграрної освіти.
На жаль, в Україні досі триває війна. За шість місяців війни тисячі українців вбиті через жорстоке вторгнення росії на українську землю. Багато українських аграрних університетів опинилися у районах бойових дій та на тимчасово окупованих територіях. Їхні студенти та викладачі страждають від щоденних бомбардувань та гуманітарних проблем.
Незважаючи на складну ситуацію, ми всі, з командою та студентами, продовжуємо розвивати освітній проєкт «Агрокебети». Віримо, що Україні потрібні саме такі фахівці— вмотивовані, обізнані, досвідчені та освічені. Знаємо, що аграрний бізнес зацікавлений в таких спеціалістах, та бачимо, як і ви, критичну нестачу професійних кадрів у компаніях.

Вторгнення спричинило велику кількість внутрішньо переміщених осіб, які нерідко залишили своє минуле життя під обстрілами, щоб сподіватись на нове. Серед українців зараз, ми впевнені, є велика кількість майбутніх професіоналів аграрної галузі, провідних спеціалістів аграрних компаній та успішних сучасних «польових агроменеджерів» (farm managers). Нам лише треба дати їм шанс, допомогти отримати сучасну освіту в Україні та утримати від від'їзду за кордон.

Аграрний сектор України останні десятиліття показував стабільне високе зростання як в плані виробництва сільськогосподарської продукції, так і її експорту. Так, наприклад, у 2021 році валовий збір зернобобових та олійних культур становив в Україні понад 100 млн тон, а експорт у 2021-22 маркетинговому році міг перевалити за рекордні 50 млн тон, що в грошовому еквіваленті становило б 30 млрд доларів.

Українські фермери почали втілювати в життя інноваційні підходи в рослинництві та тваринництві, щороку покращуючи ефективність виробництва. За ці роки український агросектор став ключовим у забезпеченні світової продовольчої безпеки, особливо щодо бідних країн Азії та Африки. Започаткований у 2019 році освітній проєкт «Агрокебети» мав на меті продовжити успішний розвиток агросектору України та забезпечити агробізнес майбутніми польовими агроменеджерами.
Та війна, розпочата росією 24 лютого 2022 р., зруйнувала всі плани. Експорто орієнтований український агросектор знаходиться на межі виживання, всіляко підтримуючи українську державу у боротьбі з ворогом і забезпечуючи сільську місцевість робочими місцями та надходженнями.

У зв'язку з обмеженим експортом та низькою ліквідністю цього року, на краю межі виживання будуть близько 50% українських фермерів. 30% територій України знаходяться тимчасово окупованими. Багато фермерів та члени їх сімей залишили ці території, залишивши там свої підприємства та бізнеси.

З восьми університетів-партнерів проєкту «Агрокебети» чотири заклади вимушені були переїхати в нове місце дислокації, залишивши навчальну базу та втративши декого зі своїх викладачів.
Зокрема, це —
Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (СНУ ім. В.Даля) — переїхав до Кам'янець-Подільського,
Луганський національний університет імені Тараса Шевченка (ЛНУ ім. Т. Шевченка) — переїхав до Полтави,
Херсонський державний аграрно-економічний університет (ХДАЕУ) — переїхав до Кропивницького та Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного (ТДАТУ) — переїхав до Запоріжжя.
Ще два університети — Сумський та Миколаївський національні аграрні університети, знаходяться під постійними обстрілами.
Приміщення Національного університету «Чернігівська Політехніка» були обстріляні та пошкоджені окупантами.
Але, тим не менш, всі ці університети, думаючи про майбутнє України, збираються реалізувати навчальний процес та продовжити свою участь в освітньому проєкті «Агрокебети».
За таких складних умов продовжити свою роботу — це дійсно героїзм — як для студентів, так і для викладачів. Тому ми, ініціатори проєкту «Агрокебети», звертаємося до вас з проханням підтримати проєкт шляхом надання коштів для забезпечення стипендіями кращих студентів проєкту «Агрокебети» у 2022-23 навчальному році у розмірі 200 євро на місяць (включаючи збори та податки).

Старт фандрейзингової кампанії — 01 вересня 2022 року.
Планова кількість стипендій — 100 (до 15 стипендій для студентів проєкту «Агрокебети» у кожному з восьми університетів-партнерів проєкту).
Загальний фонд стипендій складає 300 000 євро.

Переказати кошти можна в гривнях, євро та доларах за реквізитами, що додаються.

For donations in EUR:
Beneficiary: NGO "Association "Ukrainian Agribusiness Club"
Bank account IBAN: UA583006140000026004500076130
Beneficiary Address: 01032, Zhylianska street 146, Kyiv, Ukraine
Bank of Beneficiary: Joint Stock Company "CREDIT AGRICOLE BANK" Beneficiary Bank Address: 42/4, Pushkinska Street, 01024 Kyiv, Ukraine
Beneficiary Bank SWIFT code: AGRIUAUK
Branch code: 35531981
Routing number (MFO): 300614
Correspondent Bank: Credit Agricole SA (France)
12, place des Etats-Unis 92127 Montrouge, Cedex, France
Correspondent Bank SWIFT code: AGRIFRPP
Correspondent Bank Account number: 20586612000
Purpose of payment: non-repayable financial aid (Agrokebety)

For donations in USD:
Beneficiary: NGO "Association "Ukrainian Agribusiness Club"
Bank account IBAN: UA023006140000026005500458702
Beneficiary Address: 01032, Zhylianska street 146, Kyiv, Ukraine
Bank of Beneficiary: Joint Stock Company "CREDIT AGRICOLE BANK" Beneficiary Bank Address: 42/4, Pushkinska Street, 01024 Kyiv, Ukraine
Beneficiary Bank SWIFT code: AGRIUAUK
Branch code: 35531981
Routing number (MFO): 300614
Correspondent Bank: Credit Agricole SA (France)
12, place des Etats-Unis 92127 Montrouge, Cedex, France
(Intermediary Bank: JP Morgan Chase Bank N.A,
New York.; SWIFT: CHASUS33)
Correspondent Bank SWIFT code: AGRIFRPP
Correspondent Bank Account number: 20586620000
Purpose of payment: non-repayable financial aid (Agrokebety)

For donations in UAH:
Отримувач: Громадська організація «Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» ЄДРПОУ: 35531981
МФО: 300614, в АТ «Креді Агріколь Банк» в м. Києві
Р/р: UA583006140000026004500076130
Адреса: 01032, вул. Жилянська, 146, м. Київ, Україна
Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога (Agrokebety)
Контактна особа:
Анатолій Циркун
Телефон: +380 67 769 86 58
Email: tsyrkun@ucab.ua
Більш детальна інформація про стипендіальну програму проєкту «Агрокебети» додається.
Опис стипендіальної програми проєкту «Агрокебети»:
Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) за підтримки Міністерства освіти і науки України радий запропонувати стипендії для студентів магістерських програм, що є учасниками освітнього проєкту «Агрокебети» у восьми університетах-партнерах. Ця стипендія — можливість для студентів-учасників освітнього проєкту «Агрокебети» (насамперед для студентів з тимчасово окупованих російськими військами територій України) навчатися та здобути сучасну аграрну освіту в одному з восьми аграрних університетів України.

Мета:
▪ Створити умови для формування фахівців нового покоління із сучасними знаннями для аграрного сектору зокрема та економіки України в цілому;
▪ Надати доступ до якісної магістерської освіти найкращим та наймотивованішим студентам та забезпечити їм умови для навчання;
▪ Надати студентам специфічні практичні навички, необхідні для старту кар'єри в агробізнесі, через індивідуальний менторський супровід топ-менеджменту компаній, відкриті лекції, дискусії та командно-проєктну діяльність.

Хто може отримати стипендію:
Студенти освітнього проєкту «Агрокебети» 2022-23 навчального року, які є громадянами України та навчаються на магістерській освітіній програмі «Адміністративний менеджмент» в НУБіП України, або на магістерській освітній програмі «Агрономія» в решті університетів-партнерів проєкту на денній формі навчання.

Подати заявку на участь в стипендіальній програмі можна на сайті agrokebety.com, а також на офіційних сайтах університетів-партнерів проєкту.

Приймаючі участь в проєкті університети:
▪ Національний університет біоресурсів та природокористування України (НУБіП);
▪ Сумський національний аграрний університет (СНАУ);
▪ Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (СНУ ім. В.Даля);
▪ Херсонський державний аграрно-економічний університет (ХДАЕУ);
▪ Миколаївський національний аграрний університет (МНАУ);
▪ Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного (ТДАТУ);
▪ Луганський національний університет імені Тараса Шевченка (ЛНУ ім. Т. Шевченка);
▪ Національний університет «Чернігівська Політехніка».

Тривалість навчання:
15 місяців, включаючи піврічну виробничу практику. Денна форма навчання.

Розмір щомісячної стипендії:
200 євро в еквіваленті в гривнях згідно офіційного курсу НБУ України, включаючи податки та збори згідно законодавства України. Стипендія виплачується посеместрово, по результатам кожного семестру.

Максимальний розмір стипендії, яку може отримати один студент за весь період навчання: 3.000 євро в еквіваленті в гривнях згідно офіційного курсу НБУ України, включаючи податки та збори.

Планова кількість стипендій:
Програмою заплановано надання 100 стипендій (до 15 стипендій для успішних студентів проєкту «Агрокебети» у кожному з восьми університетів-партнерів проєкту).

Хто отримає стипендію:
Успішні студенти освітнього проєкту «Агрокебети» 2022-23 навчального року на основі рейтингу, який проводитиметься менеджментом проєкту, по результатам рейтингу кожного навчального семестру.

Критерії відбору студентів по рейтингу для виплати стипендії (посеместрово):
1. успішність навчання (загальна кількість балів за результатами складання сесії)
2. рівень володіння англійською мовою (за результатами тестування)
3. проактивність участі в заходах проєкту «Агрокебети» (сторітейлінг в соціальнихмережах про свій досвід навчання в проєкті, а саме — кількість публікацій та їх охоплення, участь в оголошених конкурсах та подіях тощо)
4. мотиваційний звіт про свій досвід навчання в проєкті «Агрокебети» по завершенню кожного семестру (у форматі есе, обсягом не менше 200 слів)
5. відвідуваність лекцій та практичних занять (не менше 80%)
6. матеріальний стан (в т.ч. діти загиблих у війні, статус внутрішньо переміщеної особи тощо)
Про проєкт «Агрокебети»:

Освітній проєкт «Агрокебети» ініційовано Алексом Ліссітсею та реалізується асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України з 2019 року. Його мета – підготовка фахівців (farm managers) нового покоління для потреб сучасного агробізнесу.

Новітній освітній проєкт «Агрокебети» реалізується у восьми закладах вищої освіти:
Національному університеті біоресурсів та природокористування України (НУБіП України),
Сумському національному аграрному університеті (СНАУ),
Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля (СНУ ім.В.Даля),
Херсонському державному аграрно-економічному університеті (ХДАЕУ),
Миколаївському національному аграрному університеті (МНАУ),
Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного (ТДАТУ ім.Д.Моторного),
Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка (ЛНУ ім. Т. Шевченка) та
Національному університеті «Чернігівська Політехніка».

Проєкт підтримують провідні компанії України:
New Holland Agriculture, ІМК, Bayer, Галс Агро, Limagrain, HORSCH, HarvEast, МХП, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Kuhn, УАПК, AgroHub, Arzinger, PwC, Apple Consulting та Посольство Королівства Нідерланди в Україні.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети