Який він, ментор «Агрокебети»?

Наріжним елементом проєкту «Агрокебети» – чим ми відрізняємось і чому навчання на проєкті є вдалою ідеєю – є наявність ментора в кожного студента.
Розпитали здобувачів першого та другого набору, який він – досвідчений спеціаліст аграрної компанії, що постійно поруч і може стати першим роботодавцем по завершенні навчання.

З квітня-травня у «Кебет 2.0» розпочалась виробнича практика. В нашій освітній програмі вона триває 5-6 місяців, оскільки це дозволяє майбутнім farm managers взяти участь в повному виробничому циклі агрокомпанії – від передпосівної підготовки до початку збереження врожаю.

Ми поставили студентам першого та другого набору – тим, хто вже закінчив навчання, та тим, хто лиш місяць як потрапив до ментора – три однакові питання:
1
Хто для тебе ментор?
2
Які очікування від роботи з ментором?
3
В чому може бути причина непорозумінь між ментором та студентом?
Відповіді ми домовились опублікувати анонімно. Але навіть без імен, думки студентів класно ілюструють цей унікальний для української агроосвіти процес – партнерства зі спеціалістом-практиком.
ХТО ДЛЯ ТЕБЕ МЕНТОР?
ЯКІ ОЧІКУВАННЯ ВІД РОБОТИ З МЕНТОРОМ?
  • Спільний проєкт
    Є задача, задачу потрібно вирішити. Або спільний проєкт. Все ж таки, ментор більше саме вчитель, ніж партнер. Тому, на перших етапах має ділитись цінними знаннями та своїм досвідом. Але також прислухатись до порад: можливо, у студента є цікаві ідеї.
  • Взаєморозуміння
    Класної взаємодії, розуміння та взаєморозуміння. Відкриття своїх нових сторін.
  • Наслідування
    Я сподіваюся завдяки спілкуванню і співпраці з ментором поступово навчитися діяти та мислити так само якісно і масштабно, як він.
  • Досвід
    Сподіваюсь набратись живого досвіду, побачити, як усе працює зсередини і як вивчена теорія втілюється на практиці.
  • Конструктивна критика
    Напевно найбільше, чого я очікую від взаємодії із ментором - це об'єктивна оцінка моїх сильних та слабких сторін. Конструктивна критика та новий погляд на ситуації, що мені здаються безвихідними. Звісно, потрібна підтримка та довіра. Думаю кожній людині потрібно, щоб її підтримували та довіряли.
  • Навчання
    Звісно, хочеться використати усі теоретичні знання на практиці і допомогти компанії залишатися лідером галузі ще багато років, знайшовши маленький "bottleneck", вирішення якого б дало пришвидшення всім процесам.

    Моє завдання – зрозуміти взаємодії між службами у середині компанії та у галузі в цілому швидше, ніж я вивчав би усі процеси самостійно.


В ЧОМУ МОЖЕ БУТИ ПРИЧИНА НЕПОРОЗУМІНЬ?
Відсутність мети
Якщо студент чітко знає, якою є його мета та що він хоче отримати від ментора – непорозумінь не буде. Або ж хтось не визначився з метою студентства чи менторства, і є не на своєму місці.
Неточні орієнтири
У тому, що студент ще взагалі себе ніде не бачить і нічого не розуміє, а менторами треба чіткі відповіді і орієнтири.
Але, якщо ментор згадає початок свого кар'єрного шляху – може статися чудо :)
Різні частоти
Ви просто спілкуєтесь на різних частотах, а необхідно покрутити реле збоку і вийти на один діапазон. Бо налаштування перевіряють перед стартом, а не під час польоту.
«Очікування/Реальність»
В кожної людини, яка приходить з університетської лави, стається перелом свідомості, коли варто прийняти, що не все, чого її навчали «за книжками», працює в реальних умовах. Думаю, на перших етапах може виникнути непорозуміння на підставі «очікування/реальність», але цей бар'єр з часом зникне, коли випрацюється розуміння ситуації та налагодиться міжособистісна взаємодія з ментором.
«Фальстарт»
Мені здається, що проблема у комунікації з ментором може виникнути на етапі знайомства і початкового спілкування.
Завдання студента – якомога чіткіше і детальніше розповісти про свої інтереси, плани, цілі та вказати бажаний вектор розвитку. Тоді ментор буде чітко розуміти потреби підопічного і може запропонувати йому максимально релевантну допомогу і супровід.
Розчарування
Я думаю, що непорозуміння між ментором та студентом веде до повного розчарування – як з боку ментора, так і з боку студента. Як би там не було, але ментор і студент плекають певні надії стосовно один одного. Тому відсутність порозуміння, рано чи пізно, призведе до руйнування надій, а зруйновані надії – це завжди розчарування.
Найближчі місяці аж до жовтня, студенти проєкту «Агрокебети» проведуть саме зі своїми менторами: перебиратимуть досвід, навчатимуться безпосередньо «в полях» та будуть навчатись налагоджувати стосунки з ментором.

Чекатимемо, адже результати першого набору свідчать про те, що дуже часто зв'язок «ментор-студент» згодом переростає у «працедавець-працівник», або ж в рідне «колеги»!
Залишай заявку на участь в проєкті «Агрокебети» !
Магістерську програму «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Вінницькому, Сумському, Луганському, Харківському та Таврійському національних аграрних університетів.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, «Галс Агро», Limagrain, HORSCH, HarvEast, «Август Україна», «Євраліс», МХП, Syngenta, AgroHub, SmartFarming, Arzinger та PwC.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети