БОГДАН ВАСЬКІВСЬКИЙ, НУБіП: «Агрокебети» були саме тим, що я шукав для себе

Богдан Васьківський
Богдан Васьківський отримав диплом бакалавра на агробіологічному факультеті Національного університету біоресурсів та природокористування України, після чого вирішив продовжувати навчання в проєкті «Агрокебети». Дізнались в нього, що запам'яталось з навчання та чи вдалось працевлаштуватись за фахом.
  • Чому ти обрав саме аграрну галузь, а потім вирішив продовжувати розвиток за допомоги проєкту «Агрокебети»?
  • З дитинства та шкільних років в мене є тяжіння до біології. Після отримання середньої освіти переді мною став вибір: займатись рослинництвом чи тваринництвом. Я обрав рослинництво та НУБіП.

    Отримавши ступінь бакалавра, я вирішив розширити свої знання за рахунок не лише біологічних знань та дисциплін, розвиватись у горизонтальному вимірі. А проєкт «Агрокебети», як мені розповідали ті, хто там навчався на першому наборі, був саме тим, що я шукав: універсальний спектр дисциплін, який дозволяє виконувати більш широкий обсяг функцій у бізнес-структурі.
  • Які саме дисципліни запам'ятались з цього спектру?
  • Запам'ятались всі надзвичайно цікаві та інформативні курси та заняття з лекторами компанії PricewaterhouseCoopers, зокрема, курс «Лідерство».

    Пам'ятатиму курс Андрія Загорулько по тайм-менеджменту, хоча всі його лекції були крутими.

    Лекції Олександри Ралко по командоутворенню дуже допомогли мені отримати нові знання, а нам з студентами проєкту – згуртуватись, здружитись та отримати багато користі.
  • Де ти проходив практику та хто був твоїм ментором?
Я проходив практику в Полтавському кластері корпорації ІМК.
Оскільки за бакалаврською освітою я агроном, тож на місці працював за фахом – з головним агрономом. Ми виїжджали на поля, я вивчав роботу всього підприємства та, більш загально, як взагалі організовано виробництво в компанії.
Також я опікувався аудитом земельного банку, з чого я також виніс для себе багато цікавого.

Участь ментора, Алекса Ліссітси, у моєму навчанні більше зосереджувалась на моїй магістерській роботі – «Управління продуктивністю праці на підприємствах, що спеціалізуються на вирощуванні продукції рослинництва».
Спочатку Алекс порекомендував мені напрямок розвитку, стежив за прогресом, а коли робота була майже готова, ми сіли та пропрацювали її повністю. Крім того, ментор давав мені загальні настанови: на які тренди та технології варто звертати увагу.
  • Чи вдалось по закінченні навчання працевлаштуватись в аграрному бізнесі?
  • Так, я працевлаштований в аграрній галузі та за своєю спеціальністю.

    Більше того – я працюю в компанії, де я проходив практику. Приблизно через місяць після захисту я отримав пропозицію обійняти посаду «агроном-аналітик з точного землеробства» в Прилуцькому кластері ІМК.
  • В чому, на твій погляд, користь від проєкта?
Я виділяю, в першу чергу, знайомство з прогресивними одногрупниками, досвідченими колегами та дуже крутими викладачами.

По-друге, дуже крутим є набір дисциплін.
  • Які три слова асоціюються з проєктом «Агрокебети»?
  • Що ти можеш порадити майбутнім студентам проєкту «Агрокебети»?
Богдан Васьківський
Випускник проєкту «Агрокебети»
В мене лише одна порада – пробувати все нове. Все те, до чого лежить серце. Не затягуючи при цьому вибір власного вектору розвитку.

Поки є можливість потрібно дивитись навкруги та все пробувати. Однак, треба бути готовим до того, що настане час, коли доведеться зробити вибір, який має бути максимально свідомим.
Богдан Васьківський
Випускник проєкту «Агрокебети»
В мене лише одна порада – пробувати все нове. Все те, до чого лежить серце. Не затягуючи при цьому вибір власного вектору розвитку.

Поки є можливість потрібно дивитись навкруги та все пробувати. Однак, треба бути готовим до того, що настане час, коли доведеться зробити вибір, який має бути максимально свідомим.
Освітній проєкт «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Магістерська програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Сумському, Луганському, Херсонському, Миколаївському та Таврійському національних аграрних університетах.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, Галс Агро, HarvEast, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Limagrain, Horsch, Kuhn, УАПК.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети