НАТАЛІЯ ВІТЮК, НУБіП:
«Агрокебети - саме те, що мені було потрібно для подальшого професійного розвитку та швидкої інтеграції в аграрну сферу»

Наталія Вітюк
Наталія обрала проєкт «Агрокебети», вже маючи два дипломи з кращих університетів України. В своєму інтерв'ю ділиться відповідями на питання, з якою метою долучилась до проєкту та які двері відчинились перед нею після навчання.
  • Опиши своє знайомство з проєктом: як ти дізналась про «Агрокебети»?
  • Про «Агрокебети» я дізналась через роботу. Тоді я вже мала вищу освіту і працювала в АПК. За рахунок цього агросфера була для мене не таким страшним і далеким словом, як за два роки до того, коли здавалось, що робота в сільському господарстві – це виключно важка фізична праця в чоботах на полі чи фермі (сміється). Від колег я почула, що стартував крутий проєкт, який дозволяє кожному бажаючому вступити до магістратури та отримати освіту в сфері агро. Мене це зацікавило і я почала шукати більше інформації про «Агрокебети».
  • Яка у тебе перша освіта і чому ти вирішила долучитись до проєкту?
  • Я закінчила два університети – Київський національний лінгвістичний університет, за спеціальністю філологія (англійська, німецька мови) та Київський національний університет імені Тараса Шевченка, здобувши професійну кваліфікацію перекладач, викладач іноземних мов закладу вищої освіти. Знання іноземних мов відкрило мені двері практично в усі сфери, які приносять хороший дохід, залишалось тільки визначитись з перспективами розвитку цих сфер в Україні, яку я не збиралась покидати, та з власними вподобаннями.
    Агропромисловий комплекс є надзвичайно вагомим напрямком вітчизняної економіки. На період мого знайомства з ним АПК забезпечив 40% валютних надходжень до держави, а частка сільського господарства у ВВП України становила близько 10%. Звучить непогано, правда? Ось і я так подумала і вирішила зануритись в аграрну сферу глибше. Тим більше, що з початком світової та внутрішньої криз вагомість АПК як відносно надійного джерела доходів для нашої держави тільки зростатиме. «Агрокебети» - це саме те, що мені було потрібно для подальшого професійного розвитку та швидкої інтеграції в аграрній сфері. Я не помилилась з вибором.

  • Що стало найбільш корисним з теоретичного блоку навчання?
Сильною стороною «Агрокебетів» є навчання теорії через постійну практику. Не можу виділити «найкорисніші знання», які я здобула на програмі, тому що вони всі формують глобальне бачення, а їхня користь вже з часом перевіряється на практиці. Проте можу сказати, що не знаю жодної навчальної програми, в якій було би так мало «води» і так багато перетинів знань з різних сфер: фінанси, інженерія, ІТ, промисловість, агрономія, психологія тощо. Цікаво, що на «Агрокебетах» навчають розбиратись не тільки в професійній сфері, а й в собі.
  • Розкажи про свою практику: в якій компанії і з ким її проходила, чим займалась та чого цінного навчилась?
  • Моя практика проходила в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу». Ці 6 місяців реального досвіду роботи дали мені знань і досвіду якого не отримати в аудиторії на найкрутішій лекції!
    Генеральний директор УКАБ Роман Сластьон створив для мене такі умови стажування, за яких я змогла взяти для себе максимум.

    Мені вдалось попрацювати в декількох відділах асоціації: прес-відділ (Людмила Літвінчук), UCABevent (Людмила Дердійчук), відділ аналітики (Світлана Литвин) та відділ адвокації (Олег Нестеров). Я займалась майже усім, чим жив УКАБ: проводила інтерв'ю з генеральними директорами нових компаній-членів УКАБ, допомагала в підготовці найбільших польових заходів (Агротехнології.СТЕП і Агротехнології.ЦЕНТР), аналізувала ринки, створювала аналітичну інфографіку та багато іншого. Це було цікаво, я вдячна усім співробітникам Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», хто навчав мене в цей період, ділився знаннями і просто морально підтримував!
  • Ти і агро після проєкту: чи продовжуєш свою роботу в аграрній сфері? Як допомогли тобі в цьому «Агрокебети»?
  • Так, поки що я залишаюсь на своєму попередньому місці роботи, проте після «Агрокебетів» мені запропонували вакансію в одному з органів виконавчої влади України. Думаю, це буде для мене корисним досвідом.
  • Що порадиш теперішнім студентам та абітурієнтам проєкту?
  • Твої три слова-асоціації з «Агрокебети»:
Освітній проєкт «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Магістерська програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Сумському, Луганському, Херсонському, Миколаївському та Таврійському національних аграрних університетах.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, Галс Агро, HarvEast, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Limagrain, Horsch, Kuhn, УАПК.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети