КАР'ЄРА В АГРО:
ЯК ПОЧАТИ, КУДИ РУХАТИСЬ І ЩО ЦІКАВОГО У КОРПОРАЦІЙ

«Агрокебети» - не лише про навчання: нехай і найсучасніше, найтехнологічніше і ще багато чого най-най-най. Але і про працевлаштування своїх студентів – у топових аграрних компаніях, на позиції, що відповідають їхнім знанням та навичкам. Тому ми завжди раді послухати гостьових лекторів, яким є чим поділитись щодо роботи та кар'єри в агро. У червні до нас завітали представники українського офісу корпорації Syngenta, які розповіли багато корисного та цікавого про професійний розвиток в аграрній галузі:

Олена Коваленко розповіла, що в компанії Syngenta в Україні працевлаштовані понад 300 студентів, які дуже схвально оцінюють свій досвід. Свідченням цього є входження до Топу «Рейтингу роботодавців України» та премія Randstad Employer Brand Research. Також компанія потрапила у трійку кращих роботодавців за версією Forbes Україна.

Компанія має п'ять цінностей, яких дотримується та будує роботу у відповідності з ними:
1
Робота на благо клієнтів
2
Довгострокові перспективи
3
Зростання для всіх
4
Виконання зобов'язань
5
Важливо не тільки що, але й як ми робимо
Розповіла Олена і про відділи компанії Syngenta, які потребують нових працівників:
Комерційний
Фінансовий
Біологічних досліджень
Логістики
Маркетингу
Захисту насіння
Роботи з персоналом
Розповідь Олександри Потетюшної точилась довкола програм роботи з молодими талантами, які впроваджує Syngenta в Україні. Важливим показником успішності цих програм є 50-відсотків студентів, що лишились працювати у компанії після – оплачуваного чи менторського – стажування під час навчання.

Крім того, Олександра поділилась трьома історіями успіху студентів, які потрапили до компанії на етапі навчання, а згодом обійняли менеджерські та керівні посади. Це Ростислав, який став менеджером по роботі з ключовими клієнтами, Аліса, яка очолює групу діагностичних центрів та Дмитро, який став спеціалістом з технологій внесення продуктів. Всі вони починали с позиції стажера чи сезонного працівника, однак за рахунок «професійних ліфтів» компанії та власної наполегливості стали оплачуваними спеціалістами компанії.

Про філософію розвитку талантів компанії Syngenta розповідала Світлана Чернова. В основі цієї філософії – зв'язок пріоритетів з бізнес-стратегією та постійний розвиток працівників.

По-перше, для кожного члена команді Syngenta створюється Індивідуальний план розвитку – це інвестиція та дорожня карта особистісного та професійного зростання співробітника. По, друге, цей план регулярно переглядається, гармонізується та оновлюється, щоб постійно відповідати потребам у розвитку: як вказувалось, і особистості, і компанії.

І по-третє, у компанії працює індивідуалізований підхід до навчання кожного, завдяки власній платформі Learning Edge. Як вказала Світлана, такий підхід надихає, сприяє командному навчанню та розвитку культури навчання.
Важливою та корисною інформацією від Світлани став перелік навичок, які допоможуть студентам у працевлаштування: якщо вказати їх у резюме, вони підвищать його конкурентоспроможність – навіть пори відсутність профільного досвіду. Тож, пошукачу допоможуть:
  • гарне знання інформації про компанію-роботодавця (виставки, новинки, каталоги)
    1
  • знання програмного засобу Microsoft Excel (загальні навички, формули і т. ін.)
    2
  • англійська мова – must-have нашого часу
    3
  • досвід стажування, практика – чудово замінюють робочий досвід у резюме
    4
  • участь у конференціях
    5
  • тренінги та курси
    6
В якості головного побажання студентам, всі спікерки порадили не зупинятись у розвитку: «адже кожна навичка – це внесок у розбудову вас як спеціалістів, та України як нашої спільної Батьківщини».
Запис лекції: «Кар’єрне зростання в агро»
Освітній проєкт «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Магістерська програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Сумському, Луганському, Херсонському, Миколаївському та Таврійському національних аграрних університетах.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, Галс Агро, HarvEast, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Limagrain, Horsch, Kuhn, УАПК.
Дізнавайся більше про навчання та розвиток в агро на Дні відкритих дверей від «Агрокебети»
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети