ЦИФРОВИЙ СВІТ ТА АГРОБІЗНЕС –
БІЛЬШЕ СПІЛЬНОГО, НІЖ ЗДАЄТЬСЯ

Новітня магістерська програма «Агрокебети» та компанія Syngenta розповідають всім зацікавленим про те, що аграрний бізнес – це цікаво, розумно, весело та сучасно. Зокрема, що стосується маркетингової діяльності. Гостьову лекцію з цієї теми – «Діджитал маркетинг та аграрний бізнес» – прочитала Катерина Зубенко, Digital Communication Manager українського офісу компанії Syngenta.
Почала спікерка з відповіді на базове питання, яке хвилює багатьох – від бажаючих знайти собі роботу до власників, які зацікавлені у реалізації продукції агрокомпанії: чим відрізняється Digital marketing від SMM? Насправді, все просто: цифровий маркетинг включає в себе маркетинг у соціальних мережах, адже він взаємодіє з клієнтом на всіх етапах.

«Робота у діджитал маркетингу перебачає і соціальні мережі, і веб-сторінку, і всі інші технологічні маркетингові активності. Це більше про hard skills», - розповіла Катерина.
  • Катерина Зубенко
    Digital Communication Manager Syngenta
Складові діджитал маркетингу
Окрім вже згаданого маркетингу в соціальних мережах, до елементів входять контент-стратегії, навички SEO-просування сайтів компанії, налаштування платної реклами в інтернеті, оптимізація у соціальних мережах (SEM), орієнтир на мобільні платформи та навички бюджетування (ROI). Крім того, важливої складовою є аналіз усієї цифрової діяльності бізнесу та оцінка її ефективності.

Аграрний діджитал маркетинг. Він відрізняється від загального цифрового маркетингу по декількох пунктах:
Сезонність:
мало який бізнес має таку жорстку прив'язку до пори року, як аграрний. Маркетолог має враховувати, що є місяці, коли його аудиторії взагалі ніколи дивитись у смартфон, а є такі, коли часу багато;
Вік аудиторії:
треба розуміти, що середній вік в аграрному бізнесі вищий за інші галузі. Це накладає декі обмеження на сприйняття маркетингової інформації, хоча і відкриває можливості – з іншого боку;
Динаміка:
в клієнтів цифрового агро-маркетолога дуже мало часу та дуже багато роботи – тож і інформування має бути максимально чітке та швидке. Від цього залежить сприйняття посилу та відгук на нього;
Поєднання діджиталізації та традиціоналізму:
незважаючи на присутність майже всіх компаній у соціальних сервісах, спілкування з ними молодіжною мовою буде недоречним та не дасть результату;
Інновації:
незважаючи на середній вік та схильність до традиціоналізму, сучасний аграрний бізнес тяжіє до інновацій. Розумне використання цього тренду дасть маркетологу можливість достукатись до свого клієнта;
Династичність:
серед аграріїв, як більш ніде в інших галузях, розповсюджена зміна поколінь, їхня взаємна підтримка та повага. Цей тренд треба враховувати при побудові стратегії діджитал маркетингу компанії.
А оскільки лекції від «Агрокебет» завжди практичні, то Катерина розповіла про перші кроки, які має зробити бажаючих долучитись до діджитал маркетингу:
1
Знайти можливість для стажування.
2
Розвинути базові навички: увагу до деталей, знання робочої мови, відповідальність, вміння зважати на дедлайни.
3
Почати вивчення діджитал маркетингу з безкоштовних курсів – вони є на платформах Google, Coursera, Prometheus та інших
4
Читати та вчитись якісно працювати з профільною літературою: Краще гарно пропрацювати одну книгу замість неуважного читання десяти.
Можна зробити висновок про те, що діджитал-маркетолог – це різноплановий спеціаліст, професіонал у багатьох галузях та людина, яка вміє робити все. Саме такий спеціаліст, як агроменеджер, якого готують на програмі «Агрокебети» - новітні глибинні знання, купа навичок та потужна експертиза.
Запис лекції: «Діджитал маркетинг та аграрний бізнес»
Приходь на наступну лекцію від експерта Syngenta та дізнавайся, як ефективно здійснювати продажі в агро!
Освітній проєкт «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Магістерська програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Сумському, Луганському, Херсонському, Миколаївському та Таврійському національних аграрних університетах.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, Галс Агро, HarvEast, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Limagrain, Horsch, Kuhn, УАПК.
Дізнавайся більше про навчання та розвиток в агро через
День відкритих дверей від «Агрокебети»
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети