«Агрокебети» відкрили
Тиждень аргентинських агротехнологій в Україні

26 квітня відбулось офіційне онлайн-відкриття Тижня аргентинських аграрних технологій в Україні в рамках новітньої магістерської програми «Агрокебети». Студенти проєкту та всі бажаючі можуть долучитись до обміну досвідом між Національним Інститутом Аграрних технологій Аргентини – продивитись відеолекції, які записані експертами Інституту та перекладено українською, та поспілкуватись в режимі реального часу з лекторами, які створювали ці лекції.
Цей проект створено за участі асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», Національного інституту аграрних технологій Аргентини, Посольства Аргентинської Республіки в Україні, Міністерства закордонних справ, міжнародної торгівлі та культури Аргентинської Республіки і під патронатом Міністра аграрної політики та продовольства України.

Розпочав зустріч Алекс Ліссітса, президент УКАБ, генеральний директор ІМК та голова Наглядової ради проєкту «Агрокебети».
«Лише шість-сім тижнів тому почались переговори – і вже ми відкриваємо Тиждень аргентинських аграрних технологій. Зі свого боку ми мали на меті, по-перше, залучення максимальної кількості високоповажних гостей на відкриття. По-друге, хотіли показати українцям, наскільки багатогранна Аргентина як аграрна країна – країна господарства, продовольства тощо, - сказав він. – Важливо, що з аргентинської сторони до проекту долучились і Міністерство закордонних справ, і Національний університет долучились до нашої ініціативи. Приємно, що і в Україні ідею прийняли позитивно – і Міністр аграрної політики та продовольства України, пан Роман Лещенко, одразу погодився взяти участь і навіть вирішив взяти її під власний патронат».
Алекс Ліссітса, генеральний директор ІМК, президент Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», голова Наглядової ради програми «Агрокебети»
Пан Роман Лещенко підтвердив зацікавленість у розвитку аграрних стосунків між двома країнами.

«Ця ініціатива підвищить рівень розвитку обох країн, - відмітив він, виступаючи на відкритті. – Український аграрний сектор орієнтований зараз на три ключові реформи. Перша – це реформа земельна, адже цього року ми запускаєм національний ринок землі. Друга реформа – національний проєкт запуску системи іригації, і третя – запровадження дієвого та надійного інституту страхування для фермерів».

Також він окреслив плани роботи відновленого Міністерства, яке він очолив: «До 2030 року Україна має стати одним із центрів глобальної продовольчої безпеки, світовим лідером постачання продуктів харчування із високою доданою вартістю та надавати технологічно інтенсивні сервіси для агросектору. Наша мета – забезпечити гравців аграрного ринку якісною наскрізною інфраструктурою (земля, зрошувальні системи, доступне фінансування, освітній ресурс, наукові розробки, потужності для зберігання та логістична інфраструктура). Окрема стратегічна мета – збалансувати виробництво високо- та низько-маржинальних продуктів для збільшення прибутковості сектора, а також сприяти повноцінному забезпеченню середовища для переробки сільськогосподарської продукції».
Ініціатива проведення «Тижня аргентинських аграрних технологій в Україні» підвищить рівень розвитку обох країн. Український аграрний сектор орієнтований зараз на три ключові реформи. Перша – це реформа земельна, адже цього року ми запускаєм національний ринок землі. Друга реформа – національний проєкт запуску системи іригації, і третя – запровадження дієвого та надійного інституту страхування для фермерів».
Роман Лещенко, Міністр аграрної політики та продовольства України
Після привітання українського міністра слово взяли представники аргентинської сторони. Першим став субсекретар з питань розвитку торгівлі та інвестицій Міністерства закордонних справ Аргентини пан Пабло Сіворі.
«Цей Тиждень – лише початок співпраці між науковими установами, навчальними закладами та гравцями агробізнесу двох країн. Все, що вивчила і презентувала на світовому аграрному ринку Аргентина – це здобуток співпраці трьох секторів: держави, приватного сектора та науковців, - відмітив пан Сіворі. – Для нас є честю передати наші напрацювання українцям, навчити тих ноу-хау, що вміємо ми. І тепер ми чекаємо українських студентів в Аргентині, щоб вони побачили на власні очі все те, про що ми віртуально поспілкуємось протягом цього тижня».
Також привітала всіх учасників пані Сусана Мірасу, президент Національного Інституту Аграрних Технологій Аргентини.
«Інститут існує вже більше 60 років, і наш досвід показує, що такі заходи, як ми відкриваємо сьогодні, є зразковими для налагодження як обміну досвіду та передачі знань, але й для розвитку відносин між країнами, - сказала вона. – Ми багато працюємо над навчанням майбутніх аграріїв, які опікатимуться аграрним сектором Аргентини – і саме довгострокова і наполеглива праця дозволяє нам підтримувати нерозривність поколінь».
Сусана Мірасу, президент Національного Інституту Аграрних Технологій Аргентини.
Долучився до зустрічі і пан Алехандро Сааведра, експерт Національного Інституту, лекція якого «Сільськогосподарське виробництво в економіці Аргентини» і відкрила Тиждень.
«Експерти Національного інституту агротехнологій не лише мають багаторічний досвід у своїй галузі, але й мають вміння передавати його – як власним студентам, так і зацікавленим слухачам по всьому світі, - повідомив він. – Ми вважаємо, що теперішній курс буде пілотним, розповість українським слухачам про досвід Аргентини в різних галузях сільського господарства, про технології, які використовуються нами в роботі, та впевнені, що всі передані нами знання стануть у нагоді всім, хто займається сільським господарством в Україні та сприяє сталому розвитку своєї країни».
Алехандро Сааведра, експерт Національного Інституту
Лекції від експертів Національного інституту аграрних технологій Аргентини в рамках Тижня аргентинських агротехнологій будуть проходити щодня о 15:00 протягом 26-30 квітня 2021 року, долучитись до них можна за посиланням:
Нагадаємо, що у січні 2019 року на базі факультету аграрного менеджменту НУБіП України асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» започаткувала магістерську програму «Агрокебети» з підготовки Farm Managers нового покоління.

Ідею створення проєкту підтримали провідні аграрні компанії України: Corteva Agriscience, МХП, New Holland, IMMER Group, Agroprosperis, ІМК, Bayer, Cygnet, «Галс Агро», Kernel, LNZ Group, «Агрейн», «Лімагрейн Україна», HORSCH, AgroHub, SmartFarming, Arzinger та PwC.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети