Студенти програми «Агрокебети-Схід» відвідали агровиробництва в регіонах

Компанії "Agro KMR" та "Agrotrade" показали гостям всі переваги сучасного агробізнесу
Одними з найважливіших заходів, які команда «Агрокебети» проводить в рамках реалізації програми «Агрокебети-Схід», є візити студентів на топові аграрні виробництва свого регіону. Це дозволяє майбутнім агроменеджерам першого року навчання побачити те, що вони вивчають, у польових умовах та познайомитись із потенційними менторами, які співпрацюватимуть з ними їх у подальшому.

Так, 9 квітня відбулись одразу два візити. Студенти програми «Агрокебети-Схід» Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного відвідали потужності компанії "Agro KMR" (село Троїцьке Дніпропетровської області), а група з Луганського національного аграрного університету відвідала селище Шелестове (Харківська область), де їх зустріли спеціалісти місцевого кластеру групи компаній "Agrotrade".
Ми дуже уважно та зосереджено готувались до цих візитів. З одного боку, такий візит – це дуже цінний досвід та дуже важливі знання для студентів, і ми маємо показати найкращі компанії, найкращі практики та організувати візити на найвищому рівні. З іншого – жодного компромісу у питаннях охорони здоров'я, соціального дистанціювання та безпеки для оточуючих».
Анатолій Циркун, керівник програми «Агрокебети»
ТДАТУ – "Agro KMR"
У компанії "Agro KMR" студентів Таврійського державного агротехнологічного університету зустрічав генеральний директор компанії, пан Клеман Кусан. Протягом усього візиту він перебував із гостями: розповів, як налаштована робота компанії, продемонстрував переваги автоматизації виробничих процесів, а також приділив багато часу демонстрації новітньої техніки, якою по праву пишається підприємство.

Такий підхід з боку керівництва "Agro KMR" сподобався студентам, чим вони і поділились у своїх коментарях.
«Поїздка на підприємство "Agro KMR" виявилася дуже цікавою і повною чудових вражень, - каже Олександр Смешко, студент ТДАТУ. - Висококваліфіковані фахівці розповіли нам про роботу свого підприємства і автоматизовані процеси в виробництві, а також показали в роботі новітню техніку та обладнання. Дякуємо працівникам "Agro KMR" та керівництву програми «Агрокебети» за цей візит на підприємство!».
Олександр Смешко
студент ТДАТУ
«Сільськогосподарське підприємство "Agro KMR" запам'яталось своїм інноваційним підходом до вирощування зернових та технічних культур, - поділився думками Олег Калінін, студент ТДАТУ. - Було цікаво дізнатись про автоматизацію більшості виробничих процесів, через яку на підприємстві із земельним банком приблизно у 22000 гектар працює усього 76 осіб. Дякую керівництву підприємства за чудову зустріч і відповіді на всі наші питання».
Олег Калінін
студент ТДАТУ
ЛНАУ – "Agrotrade"
Візит студентів Луганського національного аграрного університету до компанії Agrotrade почався із відвідування насіннєвого заводу, що входить до Харківського кластеру. З гостями спілкувався Олександр Овсяник, директор агропромислового департаменту групи компаній. Він зробив півторагодинну презентацію компанії, її структури, а також приділив увагу технологіям, що використовуються.

Після лекції відбулась екскурсія заводом, яку проводив заступник директора з насінництва агропромислового департаменту Анатолій Береза. Темами його розповіді стали технології роботи з насінням. Під час екскурсії, паралельно з теорією від гіда, студенти змогли подивитись на щоденну практичну роботу заводу.

Після цього вся група поїхала на поля, де студентам розповіли про різні культури та їхню активність після зими, а різницю між ними продемонстрували на демоділянках.

«Студенти виявились дуже приємними, розумними та зацікавленими: вони ставили багато вірних питань лекторам, явно намагаючись розібратись в усьому, що бачать, - розповіла Олена Алексеєнко, провідний менеджер з персоналу групи компаній "Agrotrade". – Ми домовились, що наші двері для них відкриті і ми готові приймати їх на практику. Також ми готові на конкурсних засадах запрошувати їх на роботу. Студенти до нас приходять часто: за кілька років дехто з таких саме молодих спеціалістів вже став старшим агрономом».

Задоволені візитом і викладачі університету.

«Поїздка до господарства "Agrotrade" в селище Шелестово була надзвичайно корисною для студентів. Вони ознайомилися зі структурою великої компанії, організацією роботи і контролем за виконанням робіт, строками і якістю, - відмітила Аліна Бубнікович, викладачка ЛНАУ. - Побачили, як працює сучасний насіннєвий завод, а також з багатофакторними польовими дослідами на посівах озимої пшениці вітчизняної і зарубіжної селекції. Деякі зі студентів вже зараз хотіли б працювати в цій компанії».

Ставлення, екскурсійна програма та організація візиту справили на студентів позитивне враження.
«З першої хвилини візиту нами опікувались, розповідали та показували справжнє аграрне виробництво, - згадує Юлія Веремеєнко, студентка ЛНАУ. - На нас чекала цікава та пізнавальна презентація: дізнались про підприємство та мали змогу ставити питання. Далі нам провели екскурсію підприємством: ми побачили, як просіюється, сортується, фасується та вивозиться насіннєвий матеріал. Після цього, на полі, нам показали посіви, розповіли про техніки вирощування, які використовує підприємство. Особисто я отримала дуже багато корисної інформації, що стосується моєї професії, та багато позитивних вражень».

Юлія Веремеєнко
студентка ЛНАУ
Реалізація проєкту «Агрокебети-Схід», який реалізує ГО «Асоціяція «Український клуб аграрного бізнесу», стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікацій на цій сторінці є відповідальністю ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та необов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети