Відбулись весняні візити студентів «Агрокебети-Схід» на агропідприємства

21 травня студенти Луганського національного аграрного університету та Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного втретє за весну поточного року відвідали виробничі потужності аграрних компаній, що працюють у відповідних регіонах.
Луганський національний аграрний університет – «Агротон»
Студенти програми «Агрокебети-Схід» відвідали сади підрозділу «Східний регіон» компанії «Агротон» у селі Садове Мелітопольского району Запорізької області. Компанія веде свою діяльність на території Луганської та Харківської областей, має в обробітку близько 100 тисяч гектарів землі та є компанією повного циклу з вирощування, обробки, зберігання та продажу продукції.

Протягом дня студенти ознайомились із усім технологічним процесом компанії: дізналися про передпосівну обробку ґрунту та сівбу, налаштування сівалок та оприскувачів, дізнались про сумісність тракторів різного класу і різного знаряддя.
«Організатори візиту дуже вірно зробили: наочно показати сучасне конкурентоспроможне виробництво та техніку, яка забезпечує досить непогані врожаї, - відмітив Олександр Карпенко. – Це краще за будь-яке відео в інтернеті чи за статтю у книзі. Думаю, візит буде на користь, бо бачив блиск в очах студентів».

Сподобався візит і викладачам Луганського національного аграрного університету, які взяли участь у виїзді.

«Для студентів такі візити - можливість побачити аграрний бізнес зсередини, це гарний стимул навчатись, щоб потрапити на це або такого рівня підприємство, - вважає Надія Скнипа, асистентка кафедри агрономії ЛНАУ та координаторка візиту. – Нам показали техніку, вивезли на поля і розказали неймовірно багато цікавого та корисного про щоденну роботу аграрної виробничої компанії».

Микола Карпицький, старший викладач Кафедри загальноосвітньої підготовки ЛНАУ, який супроводжував студентів на виїзді, відмітив важливість спілкування з аграріями-практиками.

«Люди, які мають практичний і, що важливо, успішний досвід роботи, є неоціненним джерелом перевіреної інформації», - сказав він.

Цікавим та пізнавальним назвали виїзд студенти програми «Агрокебети-Схід».

«Мені сподобалась детальна інформація про налаштування техніки для обробки великих площ землі», - поділився спогадами Мартиненко Володимир, студент ЛНАУ. Налаштування техніки та її кількість вразили і іншого студента ЛНАУ, Олександра Бондаренко: «Дуже цікаво побачити, що сучасне аграрне підприємство має такий автопарк. Для мене це свідчення розвитку агросфери, у якій саме через це і хочеться працювати».


Таврійський державний агротехнологічний університет – «Мелітопольська черешня»
Група студентів ТДАТУ 21 травня відвідала потужності компанії «Мелітопольська черешня» у селі Садове Запорізького району. Протягом усього дня із гостями перебував Іван Гринців, директор компанії. Він показав студентам проєкту «Агрокебети-Схід» декілька локацій виробництва: сади різних культур та фруктосховище з інтенсивним повітряним охолодженням.
«Такі візити завжди є успішними, оскільки студенти бачать на власні очі, що таке інтенсивне виробництво, - розповів він. – Майбутні спеціалісти можуть після візитів на кілька виробництв ухвалювати рішення про своє майбутнє працевлаштування».

Студентів традиційно супроводжували викладачі їхнього університету, які також отримали багато нової інформації від практиків виробничого підприємства.

«Візит був дуже корисним. Нам показали всі 11 культур, які вирощуються на землях «Мелітопольської черешні», показали багато об'єктів виробничого циклу компанії із високою культурою землеробства, - вважає Олена Федосова, асистентка кафедри рослинництва.

«Щороку з'являються нові технології вирощування плодових та польових культур. І долучення до практичного досвіду для студентів є дуже важливим, адже теорію варто закріплювати саме практикою, - відмітила Нєжнова Ніна, старший викладач кафедри рослинництва. – Кілька років тому я вже відвідувала це господарство і можу оцінити, наскільки тут стежать за технологіями та постійно розвиваються».

«Отримувати досвід від провідних агрономів – це дуже корисно для нашого розвитку як майбутніх професіоналів аграрного виробництва, - поділився враженнями Олександр Смешко, студент ТДАТУ. – Вони роками його напрацьовували і зараз поділились із нами. Це треба все запам'ятовувати, щоб додавати до теоретичної складової навчання».
Реалізація проєкту «Агрокебети-Схід», який реалізує ГО «Асоціяція «Український клуб аграрного бізнесу», стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікацій на цій сторінці є відповідальністю ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та необов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети