SUCCESS STORY: Руслан Чернуха

Маючи можливість обирати між роботою в компанії та науковим напрямком,
Руслан обрав започаткування власного бізнесу

Руслан Чернуха
Cтудент Луганського національного аграрного університету
Під час виробничої практики отримав можливість ознайомитись з великою кількістю технологічних операцій, взяв участь майже у всіх елементах процесу отримання врожаю – і вирішив із цими навичками, підкріпленими теорією під час навчання у проєкті «Агрокебети-Схід», створити власний бізнес в аграрній галузі.
Руслан Чернуха
Cтудент Луганського національного аграрного університету
Під час виробничої практики отримав можливість ознайомитись з великою кількістю технологічних операцій, взяв участь майже у всіх елементах процесу отримання врожаю – і вирішив із цими навичками, підкріпленими теорією під час навчання у проєкті «Агрокебети-Схід», створити власний бізнес в аграрній галузі.
Руслан потрапив до університету після технікуму, де вивчав сільськогосподарські машини та інженерію. Це допомогло йому в «Агрокебетах-Схід», адже хлопець отримав змогу приділити час іншим дисциплінам та розібратися з іншими напрямками.
«Після 11 класу я пішов на другий курс технікуму, де провчився три роки. Після цього, впевнившись в тому, що напрямок мені подобається, я вступив до Луганського аграрного університету, де за два роки отримав ступінь бакалавра. Після цього я вже цілеспрямовано шукав можливості, щоб потрапити до магістратури, і «Агрокебети-Схід» стали тим, що мені було потрібно, - згадує Руслан. – Мені дуже хочеться піти працювати на своїй землі, однак, якщо з'явиться шанс потрапити до аспірантури, я із задоволенням піду. Мене запрошували на роботу з Донецької державної сільськогосподарської станції НААН, але я ще роздумую, бо маю багато роботи під час практики».

Руслан Чернуха
Студент
«Агрокебетах-Схід»
Практику Руслан проходить в СТОВ «Заайдарівське», земельний банк якого знаходиться в однойменному селі Новопсковського району Луганської області. Господарство має в обробітку 1921 гектар землі, 30 з яких віддані під ячмінь, 115 га – під кукурудзу, 940 газаймає посів пшениці, 936 га – соняшнику. Ще 100 гектар – під чорним паром. З поточного року в планах господарства – додавати нові землі, розпахувати їх та долучати до земельного фонду під перелічені культури. Компанію для проходження практики Руслан обрав давно – він родом з цього села, тому ідея про роботу саме на цій землі була в нього вже давно.

Під керівництвом свого ментора, генерального директора господарства Геннадія Пономаренка, він з першого дня долучається до різних етапів та елементів місцевого сільськогосподарського циклу.
«Серед моїх завдань є нагляд за бур'янами на деяких ділянках, я також брав участь у посівній кампанії ланів соняшника, допомагав із підбором та дозуванням добрив, - розповідає Руслан. – Основну роботу виконував головний агроном, але я теж максимально долучався. Налаштовував сівалки.

Руслан Чернуха
Студент
«Агрокебетах-Схід»
Вплинула виробнича практики і на тему Русланової магістерської роботи. На початку він хотів писати про озиму пшеницю, однак культури підприємства, досвід ментора та залученість до процесів внесли свої корективи: він вирішив займатись вирощуванням соняшника і писати про це роботу для отримання освітнього рівню «магістр».
«У господарстві вирощується декілька гібридів соняшника з різною врожайністю. Я порівнюю їх та аналізую, які з них будуть давати найкращу врожайність та за рахунок яких добрив, засобів захисту рослин та технологій вирощування можна отримувати максимальний результат. Коли закінчу збір матеріалу, підготую опис та представлю роботу на розгляд комісії. Хоча майже впевнений, що моя робота буде цікава спеціалістам», - вважає студент «Агрокебети-Схід».
Раніше Руслан планував після отримання диплому повернутися в село, щоб влаштуватись на роботу агрономом – або в «Заайдарівське», або в інше господарство. Однак згодом змінив пріоритети, вирішив започаткувати власну справу.
«В моєї родини є земля, наші сусіди також мають земельні наділи, дехто з них має ту чи іншу техніку. В мене є теоретичні знання та практичний досвід, отримані завдяки участі у проєкті «Агрокебети-Схід».
Думаю, ми разом зможемо створити гарну компанію, в якій працюватимемо - в своєму селі, на своїй землі»
, - ділиться планами Руслан Чернуха з ЛНАУ.
Реалізація проєкту «Агрокебети-Схід», який реалізує ГО «Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікацій на цій сторінці є відповідальністю ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та необов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети