Учасники «Агрокебети-Схід» відвідали потужності «Таврія-Скіф»

Студенти ТДАТУ побачили теплиці та сади, склади та хлібопекарню, млин, олійноекстракційний завод та морквозбиральний комбайн
Під час осіннього семестру відбувся візит студентів проєкту «Агрокебети-Схід», які навчаються у Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного (ТДАТУ), до місцевого фермерського господарства «Таврія-Скіф».
Групу з 24 студентів та викладачів, які відвідали селище Роздол Михайлівського району Запорізької області, гостинно зустрів та супроводжував заступник голови підприємства Сергій Чиж.
  • ТЕПЛИЧНИЙ КОМПЛЕКС
    Першою локацією став тепличний комплекс загальною площею два гектари, що складається з 41 теплиці площею 0,05 га кожна. У розпліднику вирощуються огірки, помідори та розсада капусти. Головує у цьому тепличному комплексі агроном-овочівник Артем Чохлин. Він цілком професійно – доступно та швидко – розповів про технологію вирощування рослин: про зрошення та витрати води, удобрення та меліорацію, вентилювання, обігрів теплиць, збір та реалізацію врожаю.
    01
  • САДИ
    Наступною локацією студентського візиту стали черешневі та яблуневі сади. Про них гостям господарства розповів агроном-садовод Володимир Волик. Його міні-лекція висвітлила питання формування крони, розбивки саду, особливостей сортів черешні та яблук, зрошення, внесення добрив за допомоги технології фертигації, збору та реалізації врожаю.

    Окрему увагу було приділено садам «Таврія-Скіф», в яких дерева вирощуються за інтенсивною технологією. Після ознайомлення з діючим садом, студенти вирушили до розплідника саджанців, щоб побачити закладання нового яблуневого інтенсивного саду.
    02
  • ЦЕХ
    Третьою локацією візиту на підприємство став цех із сортування, калібрування та фасування ріпчастої цибулі.

    Одним з останніх введених в експлуатацію у господарстві об'єктів є комплекс для зберігання овочів обсягом 6000 тонн, із заданою температурою і вологістю, та окреме овоче- та яблуко-сховище на 4500 тонн із контрольованим газовим середовищем та без нього. Під час візиту групи якраз провадився процес сортування моркви вручну та закладка її на зберігання, а також підготовка до реалізації та транспортування.
    03


  • Ще одним етапом візиту стало відвідування хлібопекарні, що забезпечує хлібом прилеглі райони, поїздка на місцеві млин та олійноекстракційний комплекс.

    Пізніше студентам дали змогу побачити нетиповий для нашого регіону морквозбиральний комбайн у дії, що викликало захоплення та багато питань у здобувачів.
    04
По завершенні візиту зі студентами поспілкувався директор господарства Олег Каліман, який розповів про роботу господарства, зосередившись на підході до підбору кадрів. Він запросив студентів на практику, відмітивши, що найкращі матимуть можливість працевлаштування до господарства.
Реалізація проєкту «Агрокебети-Схід», який реалізує ГО «Асоціяція «Український клуб аграрного бізнесу», стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікацій на цій сторінці є відповідальністю ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та необов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети