Власна справа своїми силами.
9 бізнес-інсайтів від власника крафтової пекарні «Хатинка пекаря»

9 жовтня освітній проєкт «Агрокебети» спільно з асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» провели четвертий безкоштовний вебінар для студентів та молодих агро спеціалістів із третього напрямку проєкту «АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво», який реалізується за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Тема четвертої онлайн-зустрічі: «Маленька справа (бізнес) своїми руками. Факапи в початкового підприємця, механізми як їх долати». Своїм досвідом та експертизою в даній сфері поділився Ярослав Бурківський, власник пекарні «Хатинка пекаря». Свою лекцію підприємець розпочав зі знайомства з власною справою.
Перший інсайт, який озвучив бізнесмен звучав так: «Свою справу можна розпочати власноруч та з мінімуму, однак, в цьому є певні ризики, оскільки фахівці все ж можуть зробити свою роботу краще за вас».


Другий інсайт, яким поділився лектор говорить, що: «Запуск справи з мінімальним входом починається з прокачки себе. Після розвитку скілів можна приступати до розгляду напрямків, де б ви могли себе реалізувати». Ярослав зізнається, що фінансовий аспект грав не найголовнішу роль у відкритті пекарні, оскільки можливість отримати кредит реалізувати не так складно. Основне це партнерство та навички, завдяки яким можна відчинити будь-які двері.
Конкуренція в сфері ремесляних пекарень

Третій інсайт стосувався необхідності існування конкурентів. Як зазначає сам спікер, розуміння власних конкурентів є важливим етапом розвитку вашого бізнесу. По-перше, конкуренти є у будь-якій ніші. По-друге, саме вони є двигуном вашого прогресу та силою, яка змушуватиме вас діяти більше та ефективніше. У зв'язку з цим Ярослав Бурківський рекомендує досліджувати ринок, щоб зрозуміти власну особливість та роль у ньому. У кожного бізнесу повинна бути своя родзинка, яка вирізнятиме його серед інших.
Основи формування маленької пекарні

Четвертий інсайт полягає у важливості створення бізнес-плану. Сам підприємець зізнається, що раніше не надавав йому великого значення, однак, такий документ дає бачення та розуміння фінансових можливостей для реалізації бізнесу, а також дозволяв не звернути з наміченого шляху.


П'ятий інсайт — філософія бізнесу. Для довгострокової перспективи бізнесу необхідна філософія, яка приноситиме користь іншим людям та показуватиме вашу унікальність. Так, у пекарні «Хатинка пекаря» — це випічка продукції виключно у дровяній печі, яка є енергонезалежною. Ще одна індивідуальна риса пекарні — відсутність м'яса, риби та яєць у рецептурі випічки.


Шостий інсайт — особливості партнерства. Це складний процес, який потребує чесності, витримки а також вміння поважати іншу, часом протилежну думку. Бізнесмен зазначає, що двома основними питаннями партнерства, які варто обговорити на початковому етапі є: «як ми заходимо в справу?» та «як виходимо з неї, припиняємо співпрацю?».

Сьомий інсайт — дослідіть життя цільової аудиторії. Обираючи місце для бізнесу, важливо пробути там самому фізично деякий час, щоб зрозуміти хто з більшою вірогідністю стане вашим відвідувачем, які у нього можливості та потреби. В більшій мірі це актуально саме для камерного бізнесу, який працює B2C.


Восьмий інсайт — асортимент, який потрібен споживачу, а не власнику. Різноманіття позицій прямо залежатиме від вашої аудиторії, яка проживає поряд з місцем розташування вашого бізнесу. Добре, якщо ви можете бути гнучким та регулювати вид і кількість продукції.


Інсайт дев'ятий — власник — лідер. Власник — це основна відповідальна особа за дії найманого персоналу, враження клієнтів та технічне забезпечення бізнесу в цілому. Ще одне завдання власника — розуміти етапи виготовлення продукції хоча б на базовому рівні.


«Запуск справи з мінімальним входом починається з прокачки себе. Після розвитку скілів можна приступати до розгляду напрямків, де б ви могли себе реалізувати», — Ярослав Бурківський, власник пекарні «Хатинка пекаря».
Якщо хочеш дізнаватися більше про тренди розвитку ринку праці, затребуваних спеціалістів, а також закордонний досвід та успішні кейси в агросекторі, підписуйся на телеграм канал АгрокебетиPRO. Тут ти знайдеш більше інформації про актуальні вакансії, цікаві безкоштовні зустрічі, навчальні можливості та професійні поради від експертів галузі.
30 жовтня запрошуємо тебе на наступну онлайн-зустріч із третього напряму проєкту «Агропідприємництво». Своїми знаннями ділитиметься Валентин Яроменко, CEO консалтингової компанії з продажів в White Sales (Київ, Україна), засновник та CEO в Big Sister AI (Остін, США). Тема вебінару: «Процес вирощування продажів», реєструйся за посиланням: https://bit.ly/agrokebetypro-agbusiness
Довідково:

Ярослав Бурківський — власник крафтової пекарні «Хатинка пекаря» у м. Буча, в минулому засновник Smart Green, підприємства, яке спеціалізувалося на вирощування мікрозелені для ресторанного бізнесу. Протягом квітня-липня 2022 року, пекарня працювала на волонтерських засадах, роздаючи свою продукцію безкоштовно або за добровільну пожертву. Сьогодні пекарня продовжила свою роботу та 20% своєї продукції віддає на благодійність.
Інформаційні партнери «АгрокебетиPRO»
  • Генеральний інтернет-партнер
  • Інформаційний партнер
  • Інформаційний партнер
  • Інформаційний партнер
  • Інформаційний партнер
Про проєкт «Агрокебети»:

Освітній проєкт «Агрокебети» ініційовано Алексом Ліссітсею та реалізується асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України з 2019 року. Його мета – підготовка фахівців (farm managers) нового покоління для потреб сучасного агробізнесу.

Новітній освітній проєкт «Агрокебети» реалізується у восьми закладах вищої освіти:
Національному університеті біоресурсів та природокористування України (НУБіП України),
Сумському національному аграрному університеті (СНАУ),
Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля (СНУ ім.В.Даля),
Херсонському державному аграрно-економічному університеті (ХДАЕУ),
Миколаївському національному аграрному університеті (МНАУ),
Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного (ТДАТУ ім.Д.Моторного),
Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка (ЛНУ ім. Т. Шевченка) та
Національному університеті «Чернігівська Політехніка».

Проєкт підтримують провідні компанії України:
New Holland Agriculture, ІМК, Bayer, Галс Агро, МХП, Kuhn, УАПК, Amazone, Credit Agricole, Vaderstad, Посольство Королівства Нідерланди в Україні, International Finance Corporation, Drone.ua, AgroHub, HarvEast.
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
ОСТАННІ НОВИНИ
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети