ЧЕК-ЛИСТ SOFT-SKILLS
для побудови кар'єри в агро

16 березня освітній проєкт «Агрокебети» спільно з асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» розпочали серію вебінарів із першого напрямку проєкту «АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво», який реалізується за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Тема першої онлайн-зустріч зі студентами — «Через soft skills до агровершин». Про свої набуті м'які навики, які допомогли досягти професійних звершень, розповів Вадим Скрипник, директор сільськогосподарського виробництва агропромхолдингу «Астарта-Київ».
Топ soft-skills від Вадима Скрипника:
1
Комунікабельність
Перший та основний навик, який здобувається в університеті. Перше експертне коло спілкування та взаємодії.
2
Гнучкість розуму
У постійному потоці інформації виникають умови для зміни своїх бачень, і, відповідно, розвитку та зростання як особистості, так і професіонала.

Вадим Cкрипник каже: «Багато хто вважає, що стояти на своєму це круто. Насправді ж змінювати свою думку це нормально. Гнучкість розуму це важлива функція, яка допомагає адаптуватися в нових умовах».
3
Вміння адаптуватися
За словами ментора: «Людина, яка має здатність, бажання та сміливість швидко адаптуватися в нових умовах приречена на успіх».
4
Work hard
Кропітка та систематична праця як скіл, який варто відокремлювати самостійно серед усіх інших.
5
Бажання навчатися
«Це бажання, яке змушує рухатися вперед. Тільки но людина втрачає прагнення до навчання - вона зупиняється у професійному та особистісному розвитку. Незалежно від віку, потрібно навчатися чомусь новому», — зазначив лектор.
6
Побудова робочих відносин
Вміння вибудовувати правильні робочі відносини як з керівництвом, так і з підлеглими допоможе мінімізувати та уникнути випадків маніпуляцій, де працівники можуть використовувати дружні відносини, як важіль впливу під час прийняття рішень на їхню користь.
7
Тайм-менеджмент
Управління часом є важливим аспектом, який допомагає в ефективній організації робочого процесу як власного, так і колективу.
8
Емоційний інтелект
Це специфічне уміння, яке допоможе у роботі із замовником, у випадках, які можуть не стосуватися професійних компетенцій, але збереже клієнта компанії.
9
Критичне мислення, грамотне та лаконічне формулювання думок та висновків
Вміння, яке допомагає аналізувати великі масиви даних, знаходити та опрацьовувати інформацію, відокремлювати її від фейків, правильно інтерпретувати та подавати. «Цей скіл давався мені дуже складно, оскільки він вимагає високої концентрації на деталях протягом тривалого періоду», — поділився спікер.
10
Відповідальність та чесність
Сміливість визнати те, що ви чогось не знаєте, не є проявом тотальної некомпетентності. Чесність, у цьому випадку, стане проявом відповідальності стосовно компанії та робочого процесу, що дасть вам можливість отримати знання, яких не вистачає та, в результаті, виконати свою роботу якісно.
11
Професіоналізм та знання професійної етики
Здатність побачити те, чого тобі не хочуть показувати, серед усього, що охоче демонструють.
12
Емпатія
Спроможність приміряти на себе позицію на якій працює інша людина, осягнути відчуття співробітника, щоб могти правильно та ефективно взаємодіяти з ним.
13
Позитивний настрій
Корисний навик у випадках, коли твої ідеї відкидають. «Він допомагав мені рухатися вперед, переконувати людей та заряджати їх до змін», — ділиться власним досвідом Вадим.
14
Креативність
Полягає у пошуку підходів та схем по взаємодії із людьми/колективом. Cпікер зауважив: «Кулаком по столу — часто не працює, на сьогодні «червоні» директори менш популярні, аніж раніше».
15
Вдосконалення набутих soft-skills
Ці навики неможливо довести до ідеалу, тому є сенс постійно тренувати їх.
16
Лідерство
«Це якість, яка яскраво проявилася під час війни. На жаль, багато керівників не виявилися лідерами, в той час, як багато простих робітників продемонстрували цю рису», — підсумував Вадим Скрипник
Варто усвідомлювати, що зі зміною політичної та економічної ситуацій в Україні та світі, пріоритетність soft-skills буде змінюватися,тому якщо ти прагнеш розвиватися та досягати вершин а агро, підписуйся на телеграм канал АгрокебетиPRO, де зібрана спільнота твоїх однодумців. Тут ти знайдеш більше інформації про цікаві безкоштовні зустрічі, навчальні можливості, актуальні вакансії, та професійні поради від менторів.

23 березня чекаємо тебе на другому безкоштовному вебінарі із генеральним директором Gals Agro, Сергієм Кравчуком.
Тема зустрічі: «Майбутнє агро України? Де ваше місце?», реєструйся за посиланням: https://bit.ly/3mZh7Gk
ПРИЄДНУЙСЯ ТА ОБИРАЙ СВІЙ ШЛЯХ В АГРО!
Про проєкт «Агрокебети»:
Освітній проєкт «Агрокебети» ініційовано Алексом Ліссітсею та реалізується асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України з 2019 року. Його мета – підготовка фахівців (farm managers) нового покоління для потреб сучасного агробізнесу.

Новітній освітній проєкт «Агрокебети» реалізується у восьми закладах вищої освіти:
Національному університеті біоресурсів та природокористування України (НУБіП України),
Сумському національному аграрному університеті (СНАУ),
Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля (СНУ ім.В.Даля),
Херсонському державному аграрно-економічному університеті (ХДАЕУ),
Миколаївському національному аграрному університеті (МНАУ),
Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного (ТДАТУ ім.Д.Моторного),
Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка (ЛНУ ім. Т. Шевченка) та
Національному університеті «Чернігівська Політехніка».

Проєкт підтримують провідні компанії України:
New Holland Agriculture, ІМК, Bayer, Галс Агро, МХП, Kuhn, УАПК, Amazone, Credit Agricole, Vaderstad, Посольство Королівства Нідерланди в Україні, International Finance Corporation, Drone.ua, AgroHub, HarvEast.
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
ОСТАННІ НОВИНИ
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети