Шлях до працевлаштування: практичні поради для проходження співбесіди

Співбесіда є невід'ємним етапом у професійному становленні, який доведеться пройти кожному. Саме вона викликає найбільше хвилювань, адже це перша зустріч та знайомство з тим, від кого залежить ваше працевлаштування. Незначна напруга є здоровою реакцією кандидата, однак, правильна підготовка та використання робочої стратегії поведінки може полегшити стан та збільшити шанси на формування хорошого враження після інтерв'ю. Безумовно, питання підготовки до співбесіди є найбільш поширене серед тих, хто задається ціллю прцевлаштування. У зв'язку з цим, команда проєкту проєкту «Агрокебети», за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» відшукала висококваліфікованих фахівців, які змогли дати слушні поради та чіткі рекомендації на одвічне питання «Як пережити співбесіду?».
Співбесіда — це чудова можливість продемонструвати свої професійні якості, досвід та мотивацію, яку неможливо відобразити у текстовому форматі в рамках резюме. Така взаємодія дозволяє зблизити дві сторони: кандидата та роботодавця, і взаємно переконатися в відповідності очікувань та можливостей один одного. Саме тому важливо усвідомлювати, що кожна деталь співбесіди має значення, тому зібраність, підготовка та позитивний настрій є ключовими факторами для успішного інтерв'ю. Тож давайте поетапно розглянемо весь процес підготовки для того, аби ваше інтерв'ю було успішним, а спогади про нього не викликали відчуттів сорому.
З чого розпочати підготовку до співбесіди

Готуючись до співбесіди, перше про що варто пам'ятати: ви не єдині, хто цим займається зараз. Рекрутер також складає пул запитань, які обов'язково задасть вам. Тому підготуйтеся заздалегідь і вивчіть наступну інформацію.

По-перше, глибоко розберіться в тому, чим займається компанія. Дослідіть її сайт, пройдіться по всіх розділах та перегляньте останні новини, аби краще розуміти чим живе підприємство на даний момент.

По-друге, проаналізуйте та усвідомте запити посади. Читаючи опис вакансії, візуалізуйте те, що написано в обов'язках, яким чином ви б виконували їх. Дуже важливо з'ясувати для себе незрозумілі моменти, щоб задати необхідні запитання на співбесіди. Для початку спробуйте власними силами із відкритих джерел знайти інформацію стосовно вимог, які здаються незрозумілими.

По-третє, обов'язково завчасно обдумайте відповіді на найбільш поширені запитання. Керівниця відділу персоналу аграрної компанії «ІМК», Анастасія Сень, рекомендує взяти до уваги перелік наступних запитань:
  • 1
    Розкажіть про себе
    Доволі базове, але водночас важливе запитання, яке може багато розповісти про особистість кандидата. За його допомогою рекрутер оцінює здатність претендента до структуризації інформації та виокремлення головних речей. Рекомендовано утриматися від довгої розповіді та перерахунку усіх місць роботи. Не перестрибуйте на різні факти, які стосуються вашого життя, оскільки це може свідчити про погані навички самоаналізу. Найкраще сконцентруватися на останньому досвіді та розповісти про нього. Відповідайте структуровано наголошуючи на своїх професійних досягненнях. Демонструйте свою позитивну мотивацію та відповідальність.

  • 2
    Чому ви пішли з попереднього місця роботи?
    Таким чином інтерв'юери намагаються розкрити мотивацію, співставити можливості компанії та очікування співбесідника. Уникайте негативних висловлювань про колишнього роботодавця чи колег. Якщо ви потрапили під скорочення — скажіть про це без лишніх деталей. У випадку, коли на минуломі місці роботи ви пропрацювали більше 2 років, доречним буде відповісти, що ви не бачили більше перспектив розвитку на даній позиції у цій компанії, або поділіться, що вам бракувало схвалення. Якщо ж на колишньому робочому місці ви пропрацювали менше 1 року, то можна зазначити про невідповідність ваших реальних службових обов'язків попередньо заявленим, що працедавець не дотримався своїх фінансових зобов'язань, або вас змусили сімейні обставини. У будь-якому випадку не поспішайте і відповідайте обережно та розмучно, виокремлюючи фактори, які спонукали вас до такого рішення.

  • 3
    Який рівень заробітної плати ви очікуєте?
    Щоб не продешевити, підготуйтеся до цього запитання. Дана тема обов'язково повинна бути оговорена на першій співбесіді, щоб уникнути спекуляцій в майбутньому. Саме тому варто завчасно дослідити ринок зарплат у вашій сфері та співставити свої вміння на відповідність вимогам до кандидата. Важливо не використовувати відповідь «не знаю» взагалі на жодне із запитань, яке поставить рекрутер.

  • 4
    Що було/є результатом вашої праці?
    У даному випадку вас запитують про досягнення в робочій сфері, тому потрібно усвідомлювати та могти розповісти про свої результати, а не сам процес та посадові рутинні обов'язки.

  • 5
    Які невдачі або помилки траплялися у вас на колишній роботі та що ви з цим робили?
    Таким чином перевіряється ваша здатні до самоаналізу та висновків. Буде лишнім розповідати про помилки, які є суттєвими для даної вакансії чи звинувачувати у своих промахах інших людей. Також не варто заперечувати і говорити про те, що такого ніколи не траплялося, оскільки це виглядатиме підозріло та нещиро.
Продовжуючи тему підготовки до співбесіди, важливо не тільки продумати відповіді, але й обміркувати власні запитання. Складіть список того, що вас цікавить і по ходу розмови відзначайте те, про що рекрутер розповів самостійно. Якщо інтерв'юер відповів на всі запитання сам, то так і скажіть йому про це.

Для того, аби не зіпсувати про себе враження ще до зустрічі — обов'язково прийдіть вчасно. Не запізнюйтеся, оскільки це покаже вас, як безвідповідального працівника.
Поведінка під час співбесіди: на що варто звернути увагу

Під час інтерв'ю, оцінюються не лише ваші професійні здібності та досвід, але й ваша особистість, мова тіла та манера спілкування. У зв'язку з цим варто враховувати ряд речей та керуватися наступними діям.


Звертайтеся по імені.
На початку співбесіди рекрутер або роботодавець обов'язково представиться. Варто запам'ятати ім'я та використовуват у зверненнях саме його. Психологи кажуть, що людям приємно чути своє ім'я, тому скористайтеся цією хитрістю. Також це допоможе зміцнити особистісний контакт та створить доброзичливу атмосферу спілкування, а ви зарекомендуєте себе як уважний та ввічливий кандидат.


Будьте кращою версією себе.
Пам'ятайте, що ви не тільки професіонал, але й унікальна особистість. Візьміть із собою хороший настрій, так буде простіше демонструвати свої кращі сторони. Будьте доброзичливими та усміхненими, якщо рекрутер жартуватиме — варто посміятися, але дотримуйтеся професійної етики. Будьте позитивно налаштованими та керуйте своїм стресом. Демонструйте свою зацікавленість компанією та посадою.


Ведіть себе природно.
Уникайте будь-яких проявів штучності та нервозності. Контролюйте надмірну жестикуляцію або ж скутість. Розмовляйте рівно та спокійно. Будьте собою, адже люди, які щодня співбесідують інших кандидатів на різноманітні посади, мають глибокі пізнання в психології та моделях поведінки. Акторська гра точно виллється у щось погане. Навіть якщо вигадана роль і сподобається роботодавцю, на випробувальному терміні усе стане на свої місця, що створить проблеми та невиправдані очікування.


Слухайте уважно.
Імовірно, інтерв'юер буде задавати схожі запитання під різним ракурсом, робити уточнення, а, можливо, намагатиметься підловити на нечесності, якщо якісь із озвучених фактів виглядатимуть підозріло. Щоб впоратися з усім цим необхідно не тільки уважно слухати що і як говорить рекрутер, а й вникати в суть запитань.


Підкреслюйте свої досягнення.
Розповідаючи про свій досвід та досягнення, використовуйте конкретні приклади. Покажіть яким чином ваші дії та рішення принесли позитивні результати колишньому роботодавцю. Уникайте узагальнень де йдеться про те, що це робота команди, а не результат вашої праці. Очевидно, що в компаніях завжди працює колектив, робота яких пов'язана між собою. Акцентуючи увагу на тому, що саме команда досягла певного результату ви наче кажете, що самостійно не змогли б впоратися, а це не буде для вас конкурентною перевагою. Проте відчувайте межу між здоровою самопрезентацією та надмірною самовпевненістю на межі з пихатістю.


Попіклуйтеся про свій зовнішній вигляд.
«По одежі стрічають, а по уму випроводжають» — стара істина, яка може задати тон всієї зустрічі. При першій розмові, коли вас запрошуватимуть на співбесіду, не лишнім буде запитати про дрес-код в компанії. Якщо особливих вимог немає, тоді варто одягатися зручно. Найкраще підійде стиль бізнес-кежуал. Уникайте спортивного вбрання, яскравого макіяжу та задушливих парфумів. Якщо є така можливість, оберіть манікюр у спокійних тонах. Будьте охайними, чистими та доглянутими.
Сценарії розвитку співбесіди

Вирушаючи на співбесіду, варто бути готовим до того, що це буде не просто миле знайомство, адже рекрутери можуть вести себе по-різному, в залежності від способу проведення інтерв'ю, яке для вас підготували. Саме тому варто розбиратися у видах співбесід, аби приблизно розуміти чого очікувати, а в потрібний момент зорієнтуватися в ситуації та не втратити рівновагу.
  • 1
    Структуроване інтерв'ю
    Є найбільш поширеним видом співбесіди, яку точно пройде кожен хоча б один раз за все своє життя. У 90% випадків саме на структуроване інтерв'ю вас запросять, аби познайомитися ближче та розповісти про себе. Сценарій такого інтерв'ю буде очевидним для тих, хто має досвід проходження співбесід.

    Спочатку рекрутер буде встановлювати перший контакт, запитувати як ваш настрій, чи складно було добратися до місця зустрічі. Експерти кажуть, що це допомагає зняти напругу та налагодити комунікацію.

    Після цього інтерв'юер представиться та розповість про компанію та вакансію. Очікується, що ви також володітимете знаннями стосовно місця куди ви прийшли та позиції на яку претендуєте.

    Далі буде сесія запитань та відповідей. Ви почуєте запитання, які були підготовлені для вас, та на які вам варто було обдумати відповіді завчасно. Відповівши на них, рекрутер запропонує вам запитати у нього про те, що цікавить вас.

    На завершення рекрутер розповість вам про подальші кроки взаємодії: можливі наступні етапи співбесіди, терміни та умови виконання тестового завдання, якщо таке буде, часові рамки прийняття рішення щодо працевлаштування.
  • 2
    Поведінкове інтерв'ю
    Здійснюючи поведінкове інтерв'ю, рекрутер перевіряє рівень ваших компетенцій, які необхідні для успішного виконання робочих завдань. Досліджуватимуться ваші комунікативні навички та вміння вирішувати спірні чи конфліктні ситуації в колективі. Оцінюватимуть і вашу стресостійкість. Імовірно, запитуватимуть про речі, які можуть вас спантеличити або вибити з колії. Якщо вас запитають про суперечки на колишньому робочому місці — не заперечуйте наявності такого факту. Будьте готовими до демонстрації лідерських якостей на прикладі реальних кейсів. Якщо ви студент, то, найімовірніше, з цим видом інтерв'ю доведеться зіштовхнутися тоді, коли станете більш досвідченим кандидатом із досвідом роботи за плечима.
  • 3
    Проективне чи кейс- інтерв'ю
    Проективне інтерв'ю дозволяє більш детально оцінити кандидата, його здібності та реакції, а також навички спрямовані на розв'язання проблемних ситуацій. Під час проективного інтерв'ю вивчатимуть вашу перманентну поведінку через судження про людей чи події наче від третьої особи. Рекрутер запропонує конкретну проблему, яку потрібно вирішити. Такий вид співбесіди використовують для оцінки кандидатів на різних посадах, особливо тих, які вимагають креативності, логічного мислення та здатності швидко приймати рішення. Загалом існує два види кейсів, які пропонують претенденту: на виявлення навичок (тестове завдання), або прогнозування реакцій чи поведінки в контексті (як ви чинитимете в тій чи іншій ситуації).
  • 4
    Глибинне інтерв'ю
    Глибинне інтерв'ю є формою розширеного діалогу між кандидатом та роботодавцем, спрямованою на більш детальне вивчення професійних здібностей, досвіду, мотивації та особистих характеристик потенційного співробітника. Відмінність глибинного інтерв'ю, на відміну від інших, полягає в тому, що воно дозволяє краще зрозуміти відповідність кандидата вимогам посади, а також оцінити його здатність до адаптації в новому робочому колективі та виконання конкретних завдань. Зазвичай така співбесіда може тривати до години часу, оскільки деталізовано вивчає цілий спектр питань. Глибинне інтерв'ю також може включати запитання про творчий підхід до роботи, креативність, ставлення до командної роботи, можливості управління проєктами або будь-які інші ключові аспекти, які важливі для обраної позиції.
  • 5
    Стрес-інтерв'ю
    Такий вид інтерв'ю є специфічною формою співбесіди, яка застосовується роботодавцями для того, щоб з'ясувати яким чином кандидат поводиться, проявляє свої здібності та навички в умовах підвищеного напруження або стресу. Зазвичай його застосовують для претендентів на посади, де важлива стресостійкість та навички ефективного виконання задач в умовах тиску. Найбільш поширені сфери: екстрені служби, клієнтська підтримка або важливі управлінські посади. Під час стрес-інтерв'ю рекрутер може задавати несподівані запитання, ставити під сумнів ваші відповіді, тестувати вашу реакцію на несподівані ситуації або проводити співбесіду в незвично швидкому темпі. Основна мета: перевірка вашої здатності зберігати спокій, логічно мислити та приймати рішення в умовах невпевненості та напруження. Роботодавець хоче переконатися, що ви володієте емоційною стійкістю, а також здатністю ефективно функціонувати в складних ситуаціях, не втрачаючи професійність та стержень. На завершальному етапі такого інтерв'ю, вас можуть сповістити, що це було саме стрес-інтерв'ю. Якщо ви вважаєте, що трималися впевнено та зберігали спокій, то доречно буде відповісти, що навіть цього не помітили.
Як сповістити рекрутера про скасування співбесіди

Трапляються ситуації, коли співбесіда на запропоновану вакансію більше не актуальна через більш вигідну пропозицію працевлаштування, або з'явилися інші плани, чи виникли непередбачувані обставини. Відмовитися від співбесіди, завчасно попередивши — цілком нормально. Неприйнятно зникнути та ігнорувати спроби зв'язатися для з'ясування обставин та причин. Щоб доречно скасувати співбесіду та зберегти професійне та людське обличчя, скористайтеся наступними кроками:

  • привітайтеся та представтеся;
  • розкажіть на коли та на яку посаду у вас була назначена співбесіда;
  • повідомте, що, на жаль, не зможете прийти на зустріч та зазначте причину;
  • обов'язково перепросіть за те, що змінюєте плани;
  • побажайте рекрутерові успіхів у пошуках, висловіть впевненість, що найкращий фахівець обов'язково знайдеться;
  • попрощайтеся.
Співбесіда — це двосторонній процес, який допомагає вам та роботодавцю встановити точки дотику та з'ясувати можливість потенційної співпраці. Це лише один з етапів вашого професійного розвитку. Навіть якщо вас не приймуть на роботу, важливо не здаватися і продовжувати шукати свою нішу. Будьте впевненими, висловлюйте свої ідеї та демонструйте професіоналізм. З набуттям досвіду проходження інтерв'ю, правильним підходом та хорошою підготовкою ви зможете здобути бажану роботу.
Щоб дізнаватися більше про тренди розвитку ринку праці, затребуваних спеціалістів, а також закордонний досвід та успішні кейси в агросекторі, підписуйся на телеграм канал АгрокебетиPRO. Тут публікується завжди якісна та перевірена інформація про актуальні вакансії, цікаві безкоштовні зустрічі, навчальні можливості та професійні поради від менторів.
Довідково:

«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» спільний проєкт освітньої програми «Агрокебети» та асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», який реалізується за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Мета ініціативи допомогти молодим спеціалістам знайти своє місце в агро, розвинути потенціал, здобути професійний досвід та удосконалити наявні навики. Сприяти охочим та зацікавленим аграріям у кар'єрному розвитку та підтримці постраждалому бізнесу.
Інформаційні партнери «АгрокебетиPRO»
  • Генеральний інтернет-партнер
  • Інформаційний партнер
  • Інформаційний партнер
  • Інформаційний партнер
  • Інформаційний партнер
Про проєкт «Агрокебети»:

Освітній проєкт «Агрокебети» ініційовано Алексом Ліссітсею та реалізується асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України з 2019 року. Його мета – підготовка фахівців (farm managers) нового покоління для потреб сучасного агробізнесу.

Новітній освітній проєкт «Агрокебети» реалізується у восьми закладах вищої освіти:
Національному університеті біоресурсів та природокористування України (НУБіП України),
Сумському національному аграрному університеті (СНАУ),
Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля (СНУ ім.В.Даля),
Херсонському державному аграрно-економічному університеті (ХДАЕУ),
Миколаївському національному аграрному університеті (МНАУ),
Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного (ТДАТУ ім.Д.Моторного),
Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка (ЛНУ ім. Т. Шевченка) та
Національному університеті «Чернігівська Політехніка».

Проєкт підтримують провідні компанії України:
New Holland Agriculture, ІМК, Bayer, Галс Агро, МХП, Kuhn, УАПК, Amazone, Credit Agricole, Vaderstad, Посольство Королівства Нідерланди в Україні, International Finance Corporation, Drone.ua, AgroHub, HarvEast.
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
ОСТАННІ НОВИНИ
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети