LIFE-LONG LEARNING З «АГРОКЕБЕТАМИ»

Новітня магістерська програма «Агрокебети» - це не лише аудиторні та онлайн-лекції, виїзди на підприємства та піврічна практика. І не лише для магістрів. Ми маємо навчальні матеріали для тих, хто бажає долучитись до аграрної справи, для тих, хто вже є молодим спеціалістом, та навіть для тих, хто вже є досвідченим аграрієм, але відкритий до нових знань.
У цьому матеріалі ми зібрали всі навчальні можливості, які надає наш проєкт.
Власна навчальна платформа
В рамках освітнього проєкту «Агрокебети-Схід» за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» створено Навчальну онлайн-платформу «Агрокебети», на якій користувачі можуть пройти низку курсів для підвищення професійного рівня в аграрній галузі. Після прослуховування лекцій та успішного проходження тестів кожен слухач має можливість отримати сертифікат від експерта курсу.
Курс «Smart-технології»
Курс «Агрономія»
Курс «Аграрна інженерія»
Курс «Smart-технології»

Навчальна програма, яку створив agtech-експерт Вадим Остапенко, допоможе ознайомитись з основними проблемами та перспективами використання інноваційних технологій у сільському господарстві, а також надасть необхідні знання та навички, необхідні для застосування технологій для збору і аналізу інформації. Серед технологій, які розглядаються: GNSS, GAS, RS, Web, Big Data, Yield monitoring, Soil-test та інші.

Слухачі дізнаються про окремі технології БПЛА в аграрній галузі, про системи точного землеробства, супутниковий моніторинг, сканери ґрунту – їхні типи, логіку застосування та цінність.

«Набуті знання можна застосувати в технологіях для управління та прийняття рішень - crop, land та livestock management, як і для впровадження прийнятих рішень - Variable Rate Technology», - розповідає лектор.

Упорядник курсу, Вадим Остапенко, має досвід роботи в Інституті космічних досліджень НАНУ ДКАУ, обіймав посаду технічного директора та консультанта компанії «Smart-Farming», є директором компанії SmartDrones.
Курс «Агрономія»

Світлана Каленська, досвідчений викладач та дослідник, створила цікаву програму, в рамках якої читає десять лекцій з теорії, техніки та технологій ведення аграрного бізнесу в сучасних умовах. Прослуховування лекцій дозволить слухачу дізнатись про кліматичні та погодні умови для формування стабільної врожайності та реалізації біологічного потенціалу сортів та гібридів сільськогосподарських культур, про агрономічний аудит – теорію та практику проведення, аналіз результатів та впровадження висновків, а також – про ризики в агрономії, запобігання та впровадження діагностики посівів, та оцінку якості технологічних операцій.

А також:
що потрібно для управління формуванням продуктивності культур;
які існують технології вирощування, які висуваються до них технологічні вимоги та якими бувають помилки;
про системи захисту та удобрення, їхні складові, проведення діагностика та підвищення ефективності;
про розповсюджені та новітні технології вирощування озимих зернових культур.

Лекторка Світлана Каленська є докторкою сільськогосподарських наук, професоркою та член-кореспонденткою Національної академії аграрних наук, заслуженою діячкою науки і техніки. Створила школу з адаптивного рослинництва, фітоенергетики та насіннєзнавства, у якій підготовлено 2 доктори та 34 кандидати наук. Авторка понад 430 публікацій, серед яких 42 монографії, 10 патентів, 20 ДСТУ/ISO, ДСТУ, СОУ.
Курс «Аграрна інженерія»

Навчальну програму створено з метою ознайомлення слухачів з усіма видами інструментарію для основного, вторинного та вертикального обробітку, та передбачає розгляд різних видів техніки: тракторів, сівалок різного призначення, комбайнів, обприскувачів, жаток та багато іншого. В лекціях наводиться інформація про їхню конструкційну будову, основні конструкційні вузли та характеристики, за якими сучасні аграрії обирають техніку.

Упорядником та лектором курсу виступив Віктор Сич – кандидат технічних наук та викладач з аграрного бізнесу із багаторічним досвідом, доцент. Окрім іншого, він працював у Спеціальному конструкторському бюро «Спектр», де розробляв нові технології в промисловому та сільському господарстві з використанням мікрохвильової енергії.
КУРСИ НА ПЛАТФОРМІ PROMETHEUS
В рамках спільного освітнього проєкту Українського клубу аграрного бізнесу та Європейського банку реконструкції та розвитку були створені два інтенсивні курси, з якими можна ознайомитись на платформі Prometheus.
Інтенсивний онлайн-курс «Агрономія»

Курс «Агрономія» - це дев'ять півгодинних лекцій з теорії, техніки, технологій та ведення аграрного бізнесу в сучасних умовах. Слухачі отримають якісні знання про високорівневі системи (біоценози), екологію та стійкість рослин, які можуть стати фундаментом для побудови успішної кар'єри та фінансового добробуту. Завдяки матеріалам курсу вони напрацюють вміння отримувати стабільні врожаї та реалізовувати біологічний потенціал сільськогосподарських культур, а отримані навички проведення аграрного аудиту стануть запорукою попиту на спеціаліста.
Інтенсивний онлайн-курс «Агроінженерія»

У межах практичного курсу «Агроінженерія» слухачі отримають знання та навички, потрібні для спеціаліста, який займається проєктуванням, будівництвом і удосконаленням сільськогосподарської техніки та обладнання.

Під час навчання вони ознайомляться з усіма видами інструментарію для основного, вторинного та вертикального обробітку, розглянуть різні види техніки (трактори, сівалки різного призначення, комбайни, обприскувачі, жатки та багато іншого), їхню конструкційну будову, основні конструкційні вузли та характеристики, за якими сучасні аграрії обирають техніку.
КАНАЛ НА YOUTUBE
Відео про навчальний процес, конкурсні роботи студентів проєкту, відеорозповіді про виїзди до агробізнесу, інтерв'ю з професіоналами аграрного ринку – всі ці та багато інших матеріалів можна подивитись на нашому YouTube-каналі «Агрокебети».
Окрім усього перерахованого вище в рамках проєкту «Агрокебети» час від часу відбуваються лекції запрошених спікерів - не лише з аграрної галузі, але й з дотичних: економісти, управлінці, HR-професіонали та маркетологи.
Долучайтесь до наших соцмереж!
Освітній проєкт «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Магістерська програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Сумському, Луганському, Херсонському, Миколаївському та Таврійському національних аграрних університетах.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, Галс Агро, HarvEast, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Limagrain, Horsch, Kuhn, УАПК.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети