Error get alias
Error get alias

Робота учасника №4 всеукраїнського конкурсу «Перспективний агрополітик України 2020»

В рамках «Агрокебети Онлайн» обрано 20-ку кращих есе: власне бачення конкурсанта розвитку сільського господарства та ролі аграрної політики України в середньочасовій перспективі 5-7 років за напрямками: земельна реформа; регуляторна політика; міжнародна торгівля; державна підтримка; розвиток сільських територій.
Партнерами проєкту «Агрокебети Онлайн» стали компанії Юпітер 9 Агросервіс та Syngenta.
Как планировать дела чтобы повысить личную эффективность
Сільська територія – це складна багатофункціональна природна, соціально-економічна та вирбночо-господарська система з природними характеристиками та відповідним цьому її наповненням.

Ситуація в аграрному направленні є досить не розвинута, занедбана, використовуються території лиш для прибутку певних організацій. Одна з базових проблем в селі залишається тою, що люди які там працюють, в них відсутня мотивація до праці. А ще такі проблеми як безробіття, трудова міграція та відмирання сіл. Також орендують сільські території, на яких саджають культуру яка виснажує грунт, а ще щоб була велика кількість урожаю вносять велику кількість пестицидів яка шкодить грунту. І на наступний рік земля приносить менше урожаю.

Для забезпечення стійкого розвитку сільських територій необхідно розробити регіональні програми, узгоджуючих з розвитком окремого населеного пункту. Регіони повинні мати детально опрацьований документ – що, де і яким чином буде розвиватися,за рахунок чого і що матиме з цього конкретна сільська територія. Повинні бути враховані природні особливості. Не слід розуміти розвиток сільських територій, лиш як розширення житлового господарства або соціальної інфраструктури у селі.

Сільські поселення найприйнятніше місце розташування агросервісних служб, підприємств і організацій усіх видів обслуговування виробників сільськогосподарської продукції, її заготівлі, зберігання, переробки тощо. Тому політика в цьому напрямі повинна спрямуватися на: 1) розвиток сільського зеленого туризму, відродження ремесел через створення фінансово-кредитних механізмів; 2) Запровадження курсів, навчання основним принципам підприємницької діяльності.

Потрібно поєднати в єдине – розвиток ініціативи місцевих громад і розвиток за спеціально визначеними програмами, фінансуванням та системною організацією. Так, що ж можна запропонувати для розвитку сільських територій та аграрної політики України в середньочасовій перспективі 5-7 років?

Я пропоную, так не нову, але працюючу ідею. Це збільшення тваринництва, а саме простими словами поновлення старих ферм, які є на території села або побудови нової будівлі для тварин. Найкращим кандидатом може бути розведення корів, свиней або кіз, але мені здається що більш прибутковою, але не менш затратною справою буде розведення великої рогатої худоби.

Звісно ж тут є багато нюансів, а саме де взяти стартовий капітал. Початковий капітал для відкриття молочного бізнесу буде залежати від того, яку кількість худоби планує містити фермер. Це визначає і розмір приміщення, і придбання корму, і наймання співробітників. Щоб утримувати близько десятка корів, на рік потрібно більше одного мільйона гривень. Якщо бізнес буде розвиватися добре, власник можливо захоче збільшити кількість поголів'я. В такому випадку зростуть витрати, але збільшиться і дохід.

Сума є майже не під'ємною, але ж можна звернутися до закону або до інших організацій. Якщо добре ознайомитися з законами та правами, можна звернеться до деяких служби та інстанції для отримання субсидій на придбання худоби й будівель для їх розведення, а також на придбання корму.

Можна перечислити низку ідей та позитивні сторони цієї затії. Отож буде вирішена одна з головних проблем - це безробіття у певному населеному пункті, тому що на фермі потрібні як і кваліфіковані працівники так і різноробочі які будуть гарно виконувати свою роботу.

Також це значне покращення екології того населеного пункту де знаходиться ферма. Це проявляється в тому що оскільки органічні біодобрива, що виробляються біогазовим комплексом, мають високий вміст необхідних для рослин елементів живлення. А пестициди які зараз широко застосовують для збільшення врожаю. Пестициди забруднюють ґрунти, повітря, водні ресурси, у тому числі підземні водоносні горизонти. При розпиленні пестициди потрапляють на сусідні земельні ділянки, знищують листя дерев та іншу рослинність. Гинуть від пестицидів і комахи. Цілими сім'ями вимирають бджоли, які є індикатором чистого довкілля. Тому біодобриво яке виробляють тварини дозволяє збільшити частку гумусу, розкислити ґрунти та відновити їх родючість. Використання органічних добрив може стати підґрунтям для розвитку органічного землеробства та покращити кількість та якість культур, а ще зменшаться витрати на мінеральні добрива.

Головним елементом у агропромисловому комплексі майбутнього є об'єднання високих технологій, які зроблять аграрну галузь більш ефективною і стабільною індустрією. Останні світові інноваційні розробки більшою мірою пов'язані з повною автоматизацією всіх процесів у тваринництві, але придбане інноваційне обладнання не є гарантією різкого підвищення продуктивності, адже потрібні спеціалісти, які б фахово використовували новітні технології і могли їх обслуговувати в разі різного виду поломок та збоїв.

Отже з наведених прикладів для покращення розвитку сільських територій, можна зробити певні висновки. Розвиток сільських територій слід розуміти не тільки як розвиток житлового господарства, соціальної інфраструктури на селі, а й як покращення якості життя на селі, пов'язане з суспільними та економічними потребами людини. Також не можна втрачати зв'язок між економічним розвитком сільськогосподарських суб'єктів та розвитком сільських територій.
ПОДАВАЙ ЗАЯВКУ на участь в освітній магістерській програмі «АГРОКЕБЕТИ»
«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети