Error get alias
Error get alias

Робота учасника №6 всеукраїнського конкурсу «Перспективний агрополітик України 2020»

В рамках «Агрокебети Онлайн» обрано 20-ку кращих есе: власне бачення конкурсанта розвитку сільського господарства та ролі аграрної політики України в середньочасовій перспективі 5-7 років за напрямками: земельна реформа; регуляторна політика; міжнародна торгівля; державна підтримка; розвиток сільських територій.
Партнерами проєкту «Агрокебети Онлайн» стали компанії Юпітер 9 Агросервіс та Syngenta.
Как планировать дела чтобы повысить личную эффективность
Сьогодні сільське господарство забезпечує суспільство усіма необхідними продуктами харчування, воно має здійснюватися з урахуванням вимог економічних та екологічних законів, та сприяти вдосконаленню територіальної структури і пропорційності розвитку агропромислового комплексу загалом. Розвиток та становлення різних форм власності і видів господарювання є головною передумовою підвищення ефективності його функціонування. В умовах євроінтеграційних процесів в Україні гостро постало питання розвитку сільського господарства та сільських територій, адже зміни які відбуваються протягом останніх років в державі не сприяють підвищенню рівня життя сільського населення.

Нині розвиток сільських територій в ЄС розглядається як невід'ємна складова регіональної політики. В багатьох країнах Європи розвиток сільських територій став складовою державних стратегій регіонального розвитку, стратегій розвитку окремих регіонів, а політика розвитку міст, як центрів економічного розвитку держав стала поширюватись і на території поза містами - сільські території. Саме у об'єднанні міст та сіл можна домогтись більш збалансованого розвитку усіх територій.

В Україні за останні роки, коли відбувалася зміна пріоритетів державної регіональної політики на основі європейського досвіду, політика розвитку сільських територій була визначена фактично частиною політики регіонального розвитку. Для України, де рівень урбанізації є одним із найнижчих в Європі, а частка сільськогосподарського виробництв в структурі ВВП держави є найвищою серед європейських країн, політика сільського розвитку має бути однією з головних в складі державної регіональної політики.

Пріоритетним завданням сьогодення для Українського аграрного сектору є об'єднання зусиль місцевих громад та сільськогосподарських виробників, що в результаті забезпечить підвищення конкурентоздатності сільського господарства і сприятиме розвитку сільських територій на основі принципів сталого розвитку та відповідно до міжнародних стандартів.

Серед стратегічних пріоритетів реформ в аграрній сфері України виділено:
-створення стабільної правової системи, що відповідає міжнародним стандартам;
-сільський розвиток – відродження українського села;
-сприяння розвитку аграрної освіти, науки та сфери дорадчих послуг;
-захист довкілля та управління природними ресурсами, зокрема лісовим та рибним господарством.

На наш погляд, модернізація системи управління розвитком сільських територій України повинна орієнтуватися передусім на нову концепцію їх подальшого розвитку – багатофункціонального за формою та екологічно збалансованого за змістом. Важливим орієнтиром при цьому є Спільна аграрна політика ЄС, яка в останні роки все більше орієнтується на досягнення балансу між двома векторами: ринковою політикою та сприянням розвитку сільських територій.

Сучасна політика «розвитку сільських територій» має передбачати наступне:
1. складатися із трьох частин: підтримка сільськогосподарських виробників, захист довкілля, підтримка комплексних проектів розвитку сільської інфраструктури.

2. проекти розвитку сільських територій повинні бути підкріплені підтримкою сільськогосподарських виробників.
ПОДАВАЙ ЗАЯВКУ на участь в освітній магістерській програмі «АГРОКЕБЕТИ»
«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети