Error get alias
Error get alias

Анатолій Савченко: «Агрокебети - гарна спроба виокремити та інтегрувати найкращих студентів у бізнес-середовище»

В особистому інтерв'ю Анатолій Савченко, консультант PwC, лектор проекту "Агрокебети" поділився враженнями від роботи зі студентами проекту та дав поради тим, хто планує взяти у ньому участь.
Анастасия Фесун
- Які загальні враження від програми "Агрокебети"?

- Мені здається, що такі програми - це рух у дуже вірному напрямку. Цей курс - гарна спроба виокремити і інтегрувати найкращих студентів у бізнес середовище, надати їм знання від людей, які займаються не тільки теорією (що безперечно важливо), а й практикою. Учасники проекту мають чудову можливість отримати практику на агрофірмах та подивитись, як деякі речі працюють в реальності. Хочу зазначити, що студентів це мотивує. На мою думку, це дуже вірний крок для того, аби підготувати людей до професійного життя. Такі кадри працюватимуть ефективніше на своєму робочому місці.

- Чи була мотивація у студентів проекту "Агрокебети" на достатньому рівні?

- Більшість студентів мала відмінну мотивацію. На заняттях було багато активних людей, які постійно відповідали на питання або ставили їх мені. Це чудово, адже ти отримуєш зворотний зв'язок і розумієш, чим цікавляться люди, і як можна більш ефективно занурити їх у світ знань. Тому в мене позитивні враження, і можу підсумувати, що на цьому проєкті я працював із прекрасною активною аудиторією.

Також хочу відзначити, що мотивація студентів зростала з моменту початку і до завершення курсу. Можливо, це через те, що чим ближче до закінчення навчання та наближення справжнього дорослого професійного життя, тим більше мотивації навчатися корисним речам.


- З кожним роком ми бачимо все більший відтік кадрів за кордон. На Вашу думку, чи можуть такі програми, як "Агрокебети", призупинити цей процес, чи все ж таки ті студенти, які вирішили здобувати освіту за кордоном, будуть виїжджати?

- Це дуже комплексне питання, і потрібно враховувати кілька факторів. По-перше, слід усвідомити, що світ за останні 20-30 років глобалізувався, і конкуренція у сфері вищої освіти значно зросла, особливо протягом останніх 5-6 років, коли Україна стрімкими темпами інтегрується в Європу. Тобто люди отримують більше можливостей поїхати навчатися за кордон - це один тренд.

По-друге, справді, такі програми, як "Агрокебети", дають людям українську альтернативу якісній освіті за кордоном. Адже їхати до іншої країни не завжди комфортно. Коли особистість може реалізувати себе на батьківщині і отримати класну професійну підготовку - то це однозначно плюс.

По-третє, якщо говорити про агросектор, то це перспективна галузь, і я сподіваюсь, що реформи дадуть позитивний результат та сприятимуть підвищенню його ефективності. А тому все більше людей матиме бажання працювати у сільському господарстві. А можливість реалізувати себе на зростаючому ринку - це запорука того, що кваліфіковані кадри залишатимуться в Україні та робитимуть свій внесок у її розвиток та майбутнє процвітання.

- Що б ви порадили майбутнім студентам проекту "Агрокебети"?

- Людині має бути цікаво те, чим вона займається. Я думаю, кожному з нас доводилося робити не те, чого прагнула душа. Тобто, якщо вже студенти хочуть брати участь у проекті, вони повинні горіти українським агросектором, їм це має бути цікаво. Я кажу про щирий інтерес з середини, а не нав'язані ззовні переконання. Мені було дуже приємно, що я побачив це у студентів "Агрокебет", принаймні у тих, з ким в мене була можливість поспілкуватись. Я справді відчув, що вони цим живуть. І я хочу від щирого серця побажати щасливого життєвого шляху моїм студентам, та закликаю майбутніх студентів, яких цікавить український агропромисловий комплекс, навчатися разом із нами.
«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети