Error get alias
Error get alias

Дмитро Глущенко: «Головне не боятися викликів і рухатись вперед»

Інтерв'ю з Дмитром Глущенко
.Історія успіху: як стати топ-менеджером в аграрній сфері в 26 років.
Розпочинаємо серію історій про успішних молодих спеціалістів аграрного сектору. Дмитро Глущенко в особистому інтерв'ю розповів про розвиток своєї кар'єри в компанії ІМК та дав поради студентам.
- Розкажи про себе, скільки тобі років? На якій посаді ти працюєш в компанії ІМК?

Зараз мені майже 25 років, що є досить молодим віком для працівника аграрного сектору. Займаю посаду заступника генерального директора ТОВ «АГРОКІМ» з виробництва. Це Прилуцький кластер ІМК в Чернігівській області, котрий має на сьогодні в своєму розпорядженні 20 тис. гектарів землі.

- До цього ти працював в Києві. Як прийняв рішення переїхати в регіон? Чи не шкодуєш, що залишив столицю?

Насправді переїзд в Прилуки не були першим місцем, куди я переїхав - все почалось з Чернігова. Взагалі, я мав досвід працювати на трьох кластерах компанії ІМК: Чернігівському, Носівському і Прилуцькому. Робота в регіонах не представляє собою нічого складного. Я з самого початку розумів, для чого туди їду, мав конкретні цілі та задачі, і, відповідно, не було жодних труднощів із проживанням в цих місцях. Беручи до уваги, що інфраструктура Чернігова зараз на рівні Києва, працювати в агро дуже круто, тому що зарплати тут вищі, в той час як витрати на прожиття є нижчими. Якщо говорити за районні центри, можливо трохи по інфраструктурі вони відстають, але в більшій мірі, там є все для комфортного життя.

- Розкажи, як ти почав працювати в ІМК? Скільки ти на сьогодні заробляєш?

Моя зарплата зараз становить близько 50 тис. грн до відрахування податків. Як на мене, це один з найважливіших пунктів, що в майже в кожній агрокомпанії ти отримуєш «білу» зарплату. В результаті навіть свідомість змінюється від розуміння скільки грошей направляєш в державний бюджет. Шлях до цієї зарплати склав 3 роки. Почав працювати в компанії ІМК, коли був ще студентом. Так вийшло, що перший місяць роботи припав на період сесії в університеті, тож доводилось встигати всюди. В перші місяці роботи я готовий був працювати за будь-яку зарплату, хоч і за мінімальну. Але це дійсно той крок, про який я зовсім не шкодую. Це як в університеті – спочатку ти працюєш на залікову книжку, а потім вона на тебе. Так і тут, в перший час ти себе показуєш, свою кваліфікацію, hard skills, soft skills, а вже потім пожинаєш плоди.

- На якій машині ти їздиш на роботі?

Наразі це Рено Дастер – напевно найпопулярніша машина серед комерційних автомобілів в агросекторі. Всім хто працює в агро, потрібно багато пересуватися, тому машина є досить важливою частиною забезпечення і компанії на цьому не економлять. Враховуючи ритм роботи, коли в сезон ти знаходишся майже 24/7 в регіонах, потреби у власній машині майже немає.

Читайте інші наші статті за цим посилання.

- Чи окрім зарплати є ще якісь додаткові бонуси, які надає компанія?

На сьогоднішній день у більшості компаній, які займаються агровиробництвом, для персоналу, який задіяний в вирощуванні культур діє бонусна програма, що прив'язана до врожайності та затрат на гектар. Якщо ти добре робиш свою роботу, майже щороку матимеш додатковий бонус за перевищення по врожайності чи по зниженню собівартості вирощеної продукції.

Також робота в аграрному секторі дозволяє подорожувати як по роботі, так і в позаробочий час завдяки великим зарплатам. За рік може бути близько трьох робочих поїздок, які є дуже корисними для розвитку. Але є одна умова – вам обов'язково потрібно знати англійську мову.

- Як ти займаєшся саморозвитком? Поділись, як отримуєш нові знання?

В більшій мірі це перегляд інтерв'ю цікавих людей, які можуть порадити щось корисне та направити думки в правильне русло. По можливості дивлюсь конференції TED, в них почерпнути можна багато ідей. Також аналізую американські джерела по моїй специфіці роботи.

- Що ти думаєш про нову магістерську програму «Агрокебети»?

Вважаю, що якби вона запускалась тоді, коли я був студентом, то б обов'язково на неї подавався. Ідея звучить дуже круто і перспективно – студент навчається в різних сферах. На сьогодні є проблема в тому, що випускник університету у результаті стає розвиненим лише в одному напрямку і важко з цієї людини потім зробити універсального менеджера. Якщо у навчанні будуть предмети по агрономії, інженерії, фінансам та економіці – це буде спеціаліст такого рівня, який буде розбиратись у всьому. На мою думку, важливим є те, що будуть залучатись студенти з інших напрямків, не обов'язково сільськогосподарських. Я переконаний, що з хорошого математика чи фізика можна зробити хорошого аграрія.

- Що б ти побажав сам собі на початку своєї кар'єри в ІМК?

Це буде порада не тільки мені, а всім тим, хто знаходиться на роздоріжжі, закінчують бакалаврат і думають чи йти на магістратуру, який напрямок і сферу обрати – не боятися викликів і рухатись вперед. В моєму випадку це мені значно допомогло: які б труднощі не були, я їх приймав, проходив через них і рухався далі. Переконаний, що це в будь-якій сфері працюватиме – якщо будеш тихо плити по течії, то і до 50-ти років нічого не досягнеш. В той час, якщо будеш вижимати з себе максимум – ти завжди досягнеш бажаного результату.

Друзі, якщо ви хочете досягти успіху в агросфері, подавайте заявки та приймайте участь в новій магістерській програмі.
«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети