«ГІДРОМЕЛІОРАЦІЯ» –
НАВЧАЛЬНИЙ КУРС, ПО-СПРАВЖНЬОМУ ПОТРІБНИЙ УКРАЇНСЬКОМУ АГРОСЕКТОРУ

Згідно офіційного визначення, гідротехнічна меліорація – це здійснення комплексу заходів, спрямованих на покращення земель з несприятливим водним режимом (занадто зволожених чи осушених тощо), а також – на регулювання водного режиму шляхом створення гідротехнічних споруд.

Враховуючи наявність великого різноманіття типів ґрунтів в Україні, отримання знань саме з гідротехнічної меліорації – це перспективне надбання для будь-якого спеціаліста незалежно від того, чи він ще навчається в університеті, почав працювати в аграрній компанії, є досвідченим агрономом чи навіть викладає у навчальному закладі.

Гідротехнічна меліорація, як один із видів меліорацій, створює умови для максимально контрольованого управління водним, поживним, температурним, біологічним режимами ґрунтів. Саме тому ГО "Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" у рамках освітнього проєкту "Агрокебети-Схід" за сприяння Проєкту "Економічна підтримка Східної України" розробила онлайн-курс «Гідромеліорація». Структура курсу передбачає два блоки: теоретичний, із залученням експертів Інституту водних проблем та меліорації НААН України, та практичний, в створенні якого взяли участь спеціалісти компанії Netafim. Курс є безкоштовним для всіх зацікавлених користувачів.

Теоретичний блок курсу складається з 10 лекцій, тривалістю 10-20 хвилин кожна. Практичний блок курсу складається також з 10 лекцій, кожна з яких триває до 10 хвилин. За результатами вивчення матеріалу слухачі матимуть змогу пройти тестування. Всі, хто успішно пройдуть тест, отримають сертифікат.

Особливу увагу розробники курсу приділили визначенню ролі гідромеліорації у забезпеченні продовольчої безпеки, впливу цього типу меліоративного втручання на ґрунти, а також – сучасним цифровим методам автоматизації моніторингу та управління роботою систем зрошення тощо.

Слухачі курсу отримають достатній обсяг знань для:
1
проєктування, будівництва та експлуатації гідромеліоративних систем
2
планування та управління поливами
3
вирощування сільськогосподарських культур на зрошенні
Над курсом працювала ціла команда спеціалістів, базовою дисципліною вивчення для яких є меліорація, а саме – впровадження світового досвіду в українських умовах.

Для проходження онлайн-курс «Гідромеліорація» необхідно:
1
перейти за посиланням: онлайн-курс «Гідромеліорація»
2
за необхідності - зареєструватись на навчальній платформі «Агрокебети»
3
почати навчання!

Освітній проєкт «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Магістерська програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Сумському, Луганському, Херсонському, Миколаївському та Таврійському національних аграрних університетах.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, Галс Агро, HarvEast, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Limagrain, Horsch, Kuhn, УАПК.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети