«ІНТЕГРОВАНИЙ ЗАХИСТ РОСЛИН»
КУРС ДЛЯ АГРАРІЇВ НАЙБЛИЖЧОГО МАЙБУТНЬОГО

ГО "Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" у рамках освітнього проєкту "Агрокебети-Схід" за сприяння Проєкту "Економічна підтримка Східної України" розробила навчальний онлайн-курс «Інтегрований захист рослин». Він стане у нагоді як студентам вищих навчальних закладів, так і викладачам, які бажають підвищити кваліфікацію, а також – практикам, які вже працюють на землі, однак бажають отримувати новітні знання. Курс є безкоштовним для всіх зацікавлених користувачів.
На початку 2022 р. в Україні нараховувалось близько 500 органічних операторів, а загальна площа сільськогосподарських угідь, на яких провадилось органічне виробництво, склала 462.225 га.

На світовому ринку органічне землеробство вирішує цілу низку проблем: зокрема, зменшення негативного впливу інтенсивного сільського господарства не лише на навколишнє середовище, але і на обсяг доступних природних ресурсів, без яких ведення агровиробництва неможливе.

Органічне сільське господарство має екологічні переваги, які проявляються у тому, що воно має великий потенціал, щоб виправити попередньо перелічені негативні тенденції, а також скоротити викиди вуглекислого газу, закису азоту й метану, які сприяють глобальному потеплінню.

Однією зі складових органічного землеробства є захист різноманітних культур у такий спосіб, щоб не зашкодити ані ґрунту, ані оточуючому середовищу, ані урожаю. Саме цю проблему і вирішує новий освітній продукт - курс «Інтегрований захист рослин».

У навчальних та практичних матеріалах програми використані матеріали Університету Айдахо (США) та проєкту "Мисливець на комах", а також матеріали провідних українських та міжнародних експертів.

Курс «Інтегрований захист рослин» покликаний надати слухачам теоретичні засади та навички практичного впровадження біологічного захисту від шкідливих організмів з урахуванням ключових факторів: видового складу шкідливої та корисної фауни, агрокліматичних умов та фітосанітарної ситуації.

Під час навчання буде приділена особлива увага значенню мікроорганізмів у регуляції чисельності шкідливих організмів у біоценозах, а також можливостям використання бактерій грибів, нематод та вірусів в якості біологічних пестицидів у відкритому та закритому ґрунті.

Студенти дізнаються про основні підходи до біозахисту рослин, а саме:Курс складається з 10 лекцій середньою тривалістю по 25 хвилин. Після прослуховування лекцій слухачам пропонуються тести на перевірку засвоєного матеріалу. У випадку успішної здачі тестів надається сертифікат.
1
Яким чином агротехнічні заходи впливають на збереження корисної фауни?
2
Які дії призведуть до запуску природних регулюючих механізмів агроценозів для контролю шкідливих організмів?
3
Яким чином можна підвищувати ефективність застосування ентомофагів?

4
Як проводити інтродукцію та акліматизацію біоагентів для розв'язання проблем з карантинними видами?
Курс складається з 10 лекцій середньою тривалістю по 25 хвилин. Після прослуховування лекцій слухачам пропонуються тести на перевірку засвоєного матеріалу. У випадку успішної здачі тестів надається сертифікат.

Для проходження курсу «Інтегрований захист рослин» необхідно:
1
перейти за посиланням: Курс «Інтегрований захист рослин»
2
за необхідності - зареєструватись на навчальній платформі «Агрокебети»
3
почати навчання
Освітній проєкт «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Магістерська програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Сумському, Луганському, Херсонському, Миколаївському та Таврійському національних аграрних університетах.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, Галс Агро, HarvEast, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Limagrain, Horsch, Kuhn, УАПК.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети