Error get alias
Error get alias
Курс «Агрономія»: згадаймо, як це було
Нещодавно відбулася остання лекція з курсу "Агрономія", який тривав два семестри. Лектором була Світлана Каленська, професор, завідувач кафедри рослинництва НУБіП. Багато годин цікавих знань та яскравих вражень. По гарячим слідам - що ж думають студенти про закінчений курс?
Які особливості в даному курсі можеш виділити?
Варто відзначити, що курс читали найкращі викладачі з кафедри рослинництва.

Були розглянуті не тільки базові питання, а й додаткова інформація, яка стане в нагоді не тільки в навчанні, а і в звичайному житті.

Практичні роботи проводились у лабораторіях (знайомство з приборами, методики відслідковування розвитку рослин, визначення якості зерна та насіння) та виїзні заняття, які значно розширили межі курсу "Агрономія". Особисто для мене відкрився новий погляд на рослини та їх "життя".
До того ж, Світлана Михайлівна була першою, хто відгукнувся і пішов на зустріч студентам для проведення лекцій в нових умовах :)

За допомогою курсу, мої знання стали систематизованими. З'явилися нові думки про напрямки освоєння додаткової інформації. А також
я розуміла, що вирощування загальновідомих культур у господарстві - це ще не все рослинництво. Є безліч нових чи забутих старих культур, які можна розвивати і в них є гарний потенціал.




ЮЛЯ ОЛАР
Цей курс відрізнявся від інших тим, що тут часто змінювались викладачі. Тобто, вибирались викладачі, які найкраще розбираються саме в тій чи іншій темі, тому нам і давались не поверхневі знання, а кожен викладався на максимум.

Коли читала художню літературу, яка не має абсолютно ніякого відношення до навчання, то зауважила цікавий факт про конюшину і півдня потім вишукувала інформацію, чи це правда :)

Раніше б просто читала далі. Тепер же, коли їду машиною повз поля, то починаю вдивлятись "Що ж то за культура росте?!", а не просто дивлюсь в вдалечінь.

Часто хочеться в поле. Хочеться спробувати все те, що ми вчили саме в полі :)


ОЛЯ НАЗАРІЙЧУК
Яка лекція/подія запам'яталась найбільше і чому? Що ти порадиш
студентам для кращого навчання?
Зараз важко виділити якусь лекцію окремо, всі вони були насичені та переповнені інформацією. Але якщо відсторонитися від об'єму інформації, а поглянути з точки зору емоцій, то остання лекція, яка відбулася 3 квітня була чимось емоційнішою за інші, думаю це пов'язано із усвідомленням, що наступної лекції більше не буде і далі мене та одногрупників очікує самостійне життя, де кожен буде згадувати ці лекції та використовувати отриману інформацію вже на практиці.
Виходячи з особистого досвіду, головний лайфхак - це не намагатися запам'ятати всю інформацію курсу "наскоком". Достатньо вивчити основи та запам'ятати джерела, до яких ти зможеш звернутися у разі потреби. Головне - це створити для себе в голові структуру, наприклад, якщо ми говоримо про агрономію, то у мене це назва культури та основні відомості про неї (середня урожайність, гарні попередники, тощо), коли ж мені потрібні більш специфічні відомості про культуру, які я не пам'ятаю, я просто згадую джерело і освіжаю пам'ять :)
ЖЕНЯ ТЕСЛЕНКО
Обидва семестри курсу "Агрономії" були надзвичайно цікавим та мені особливо запам'яталася лекція Каленської С.М. на тему "Цукровмісні культури. Цукрові буряки". Авжеж, підігрівало інтерес до неї візит на завод переробки цукрових буряків "Сігнет" та моє подальше стажування у цій компанії.

Унікальними знаннями поділилися іноземні спікери: разом із Guénolé Boulch опанували основи селекції та сучасні напрями у її розвитку, а Willem Nammensma змусив із захватом вивчати особливості високоефективного вирощування картоплі.

На власному досвіді впевнився, що аудиторне навчання буде ефективнішим, якщо а пари приходити уже з вагомим багажем знань. Тому майбутнім студентам рекомендую побільше практикуватися на реальних підприємствах, якщо є така можливість. Корисним буде також читання профільних періодичних видань - вони, як правило, містять сучасну інформацію. І найголовніша порада - любіть Агро!




ДІМА СТЕЦЮК
«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети