Error get alias
Error get alias

Кирильчук Анастасія «Відповідальність – це страшно, але дуже цікаво»

Серед абітурієнтів магістерської програми «Агрокебети» багато амбітних і цілеспрямованих студентів. У нас була змога поспілкуватися з Кирильчук Анастасією, випускницею Одеського державного аграрного університету, яка вже працює агрономом і має непереборне бажання навчатись на програмі «Агрокебети», щоб поглибити свої знання.
Анастасия Фесун
- Розкажи про свою освіту та чому обрала саме напрямок агро?

Маю освіту бакалавра, закінчила Одеський державний аграрний університет, спеціальність "Агрономія", спеціалізація "Плодоовочівництво та виноградарство". Я виросла в місті, але дуже багато часу проводила в селі і мені завжди було цікаво працювати на землі. Коли переді мною стало питання вибору куди йти, в медичний чи історичний, я обрала золоту середину та пішла в агро… І ви знаєте, я однозначно не помилилась.

Паралельно з навчанням вже 1,5 року працюю агрономом СФГ «Дельта» та керую повним циклом виробничих процесів. Вийшло так, що з самого початку я вчилась всьому сама. Наразі маю практикантів, яких я вже навчаю та контролюю.

Я не уявляю роботи в офісі. Мені подобається працювати на природі — немає поряд шуму міста, який на тебе давить. Звісно, агрономія — це тяжко фізично та морально і це не надто чиста жіноча робота, але я не бачу в цьому великої проблеми. Маю свій службовий автомобіль – віддана «Lada» по кличці Баклажан :)

- Чим тебе зацікавив проект «Агрокебети»?

- Про проект дізналася вперше з facebook — він мене одразу зацікавив своїм форматом навчання, системою подачі інформації та можливістю спілкуватись з людьми з виробництва, а не лише з викладачами. В мене є своя думка та позиція і мені цікаво працювати з людьми, які починали з нуля і досягли успіху. Це щось нове, в університеті в нас була лише суха теорія, а тут — стільки практики!

На мою думку, унікальність проекту — в практиці і в менторстві. Це чудова можливість поєднання практичного і теоретичного досвіду.
It is necessary to choose a visual aid that is appropriate for the material and audience.
- Як ти бачиш своє майбутнє?

Бачу себе в агропромисловому комплексі на управлінській посаді, тому що набагато цікавіше приймати рішення, ніж бути просто виконавцем. Коли ти приймаєш рішення, то береш на себе відповідальність та маєш набагато ширші знання. Це завжди виклик, особливо в агрономії, тому що це дуже варіативна сфера, в якій немає стабільності і завжди є якісь зміни. Ти маєш дуже швидко переналаштовуватись, оперативно шукати інформацію та приймати відповідальні рішення, від яких залежить урожай і те, чи буде цей рік прибутковим. Також ти відповідальний за людей, які там працюють, адже забезпечуєш їх зарплатою і підтримуєш належний рівень життя. Відповідальність – це страшно, але дуже цікаво.

- Які очікування від участі в проекті?

Думаю, що це буде дуже цікавий досвід, який переверне загальне враження про світ, про аграрну сферу, тому що це буде так званий «погляд зверху». Поки я була знизу, всередині цієї системи. Сподіваюсь отримати більш широкі знання та охопити всю сферу.

Хочу побачити як працюють холдинги та як ними керують люди. Для мене завжди було таємницею: як можна керувати великими компаніями, коли в тебе 50-100 тис. га землі. І я йду на проект розгадувати цю загадку.

Коли тобі 20 років, ти шукаєш своє місце в житті. Саме той шлях, який ти обираєш на початку, стає вирішальним та впливає на те, як ти будеш жити надалі і наскільки буде успішним твоє життя. Думаю, що після проекту «Агрокебети» я знайду своє призначення. Ми всі живемо за принципом, щоб кожна людина була щасливою і я також в пошуках того, що зробить мене щасливою.

Переконана, що не треба вагатись, а робити і не боятись. Потрібно рушити всі зони комфорту, гідно приймати виклики та отримувати з них користь.
«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети