ЛУГАНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНІЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. Т. ШЕВЧЕНКА –
НОВИЙ УЧАСНИК «АГРОКЕБЕТІВ»

19 вересня відбулось підписання Меморандуму про співробітництво між освітнім проєктом «Агрокебети» та Луганським національним університетом ім. Т.Шевченка. З боку університету підпис поставила Олена Караман, ректор, доктор педагогічних наук, професор, а з боку «Агрокебетів» - голова Наглядової ради Алекс Ліссітса.
З початку повномасштабної війни університет переїхав та зараз має приміщення у Лубнах, Миргороді та Полтаві. Для переміщеного навчального закладу долучення до проєкту є важливим та перспективним, оскільки допомагає вирішити одразу декілька ключових для освітнього закладу завдань, вказує Олена Караман:
«Мені дуже приємно, що ви запросили саме Луганський національний університет до співпраці з проєктом «Агрокебети».

Наш університет вже має власні традиції та досвід підготовки фахівців зі спеціальності 201 «Агрономія». На жаль, ми тимчасово втратили свої землі та науково-дослідну базу підготовки фахівців. Саме тому ми сподіваємось, що співпраця освітян, науковців, представників бізнесу та аграріїв-практиків дасть новий поштовх для якісної підготовки агрономів в нашому університеті та виведе агрономічну галузь України на якісно новий рівень.

Основною метою освітян є підвищення якості навчального процесу. І саме впровадження агроосвітньої програми «Агрокебети» в освітню програму «Агрономія» покращить спільну програму завдяки залученню різних стейкхолдерів – науковців, аграріїв-практиків, бізнесменів, урядовців та чиновників – до викладання».
Олена Караман
ректор, доктор педагогічних наук, професор Луганського національного університету ім. Т.Шевченка
Для проєкту «Агрокебети» це підписання – наступний крок на шляху до покращення та осучаснення аграрної освіти в Україні. Відтепер кількість вищих навчальних закладів, на базі яких реалізується проєкт, збільшилась до восьми. Це – не кінець, адже завдання проєкту полягає у формуванні нового покоління професіоналів-аграріїв для оновленої України.
«Ми розуміємо, наскільки на сьогоднішній день важлива освіта в цілому. Ми знаходимось на стадії будівництва абсолютно нової країни – і ця країна буде побудована на знаннях та інноваціях саме тієї молоді, яка зараз навчається в університетах.

Тому, не дивлячись на війну, незважаючи на фінансові і інші складнощі, що є в Україні, я абсолютно переконаний, що ми маємо робити інвестиції в молодь, яка є в Україні та яка повернеться до країни. Саме ці люди будуть домінувати в суспільстві, політиці та бізнесі наступні 20 років. Якими ми їх виховаємо в цих складних умовах, залежить не лише від викладачів, але й від усіх оточуючих.

Вважаю, що у тій скруті, в якій наразі перебуває освіта – як фінансово, так і адміністративно, так і в очікування зими – допомогу надавати має кожен бізнес і кожен громадянин. Якщо ми хочемо жити у незалежній країні, то маємо зробити внесок», - прокоментував підписання Алекс Ліссітса.
Алекс Ліссітса
голова Наглядової ради «Агрокебети»
Від імені команди вітаємо луганчан у великій агроосвітній родині «Агрокебетів»!
Сподіваємось на плідну і тривалу співпрацю на благо аграрного бізнесу та усієї незалежної України!
Освітній проєкт «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Магістерська програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Сумському, Луганському, Херсонському, Миколаївському та Таврійському національних аграрних університетах.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, Галс Агро, HarvEast, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Limagrain, Horsch, Kuhn, УАПК.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети