Стартував спільний проєкт
«Агрокебети», КУН-Україна, УАПК та МХП

Навчання в «Агрокебетах» - це абсолютно унікальна можливість взяти участь в цікавих та пізнавальних проектах. Зокрема таких, як нова спільна освітня ініціатива, започаткована разом із провідними гравцями аграрного ринку України – компаніями КУН-Україна, УАПК та МХП.
Ідея експерименту – у дослідженні студентами сучасних волого- та енергозберігаючих технологій обробітку ґрунту (strip-till – смуговий обробіток грунту з одночасним внесенням мінеральних сипучих та/або рідких добрив, та verti-till – поверхневий та глибокий обробіток) на землях постійно діючого кластеру, ознайомлення на практиці з усіма технологічними процесами, а згодом – самостійний аналіз та підбиття реальних підсумків впровадження новітніх рішень.
«Нам в «Агрокебетах» дуже подобається ініціювати та долучатись до таких проєктів: вони дозволяють студентам ознайомитись з кращими та сучасними технологіями, що представлені найпотужнішими виробниками та використовуються на землях найбільших українських аграрних господарств», - Анатолій Циркун, керівник проєкту «Агрокебети».
Анатолій Циркун
керівник проєкту «Агрокебети»
Експеримент з впровадження смугового та глибокого обробітку закладено на землях агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» на Хмельниччині. За допомогою техніки KUHN оброблено наділ площею близько 500 га, на одній половині якого буде посіяна кукурудза, на другій – соя. На цих землях до сезону 2022-2023 не використовувались новітні технології: обробіток робився за традиційними правилами.

В МХП ухвалили рішення спробувати нове та подивитись на наочні результати. Під час виїздів на місце студенти проєкту «Агрокебети» взяли участь у агротехнологічних операціях з обробітку, долучились до нарізання смужок із одночасним внесенням мінеральних добрив.

Техніка KUHN, що була використана під час проєкту:
Агрегат для вертикального обробітку ґрунту Excelerator 8005-25
Детальніше про агрегат
Лінійний глибокорозпушувач In-Line Ripper 4835
Детальніше про агрегат
Агрегат для Strip-Till Gladiator 1210
Детальніше про агрегат
Студенти взяли участь в усіх підготовчих агротехнологічних операціях проекту та отримали можливість, поспілкувавшись з агрономами МХП та агроінженерами УАПК, описати всі агротехнологічні процеси впровадження енерго- та вологозберігаючих технологій.

На першому, осінньому етапі, який тривав у жовтні-листопаді 2022 року, почали з підготовки ґрунту та внесення добрив, а саме – з детального опису факторів впливу (температура прогрівання, відсоток сходів, запаси продуктивної вологи) та фенологічних спостережень. Після цього ділянки будуть засіяні кукурудзою та соєю.
«Почали з обробки двох земельних ділянок з різними агрофонами: після сої та після ріпака. На кожній з ділянок застосовуватимуться вертикальна обробка та глибоке рихлення. На початку ділянками пройшовся глибокорозпушувач, який допоможе зрозуміти, що відбувається безпосередньо в ґрунті: чи є там волога, який його стан та якими є потреби господарства», - прокоментував початок робіт Дмитро Сакунов, керівник відділу збуту компанії УАПК.
Дмитро Сакунов
керівник відділу збуту компанії УАПК
Наступним етапом буде спільний повторний візит навесні, коли ми зможемо побачити результати обробітку та порівняти отриманий урожай з показниками на інших ділянках господарства.
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Освітній проєкт «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Магістерська програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Сумському, Луганському, Херсонському, Миколаївському та Таврійському національних аграрних університетах.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, Галс Агро, HarvEast, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Limagrain, Horsch, Kuhn, УАПК.
ОСТАННІ НОВИНИ
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети