Error get alias
Error get alias

Олександр Лисянський: «Важливо займати проактивну життєву позицію під час навчання і роботи»

Інтерв'ю з Олександром Лисянським
Історія успіху: про агро, саморозвиток та перспективи.
Продовжуємо нашу рубрику «Інтерв'ю з молодими спеціалістами, які досягли успіху в агро». Ми завітали до центрального офісу компанії МХП та мали змогу поспілкуватися з Олександром Лисянським, провідним агрономом компанії МХП, який розповів про історію розвитку своєї кар'єри в компанії.
- Розкажи, будь ласка, як почалася твоя кар'єра в агро? Ким ти працюєш в агрохолдингу МХП?

Я працюю старшим агрономом компанії «Миронівський Хлібопродукт». Закінчив факультет агрономії Уманського національного університету садівництва в 2012 році. Під час навчання в університеті був активним студентом, брав участь у багатьох семінарах і тренінгах, також закінчив дев'ятимісячну програму стажування молоді в Верховній Раді України в Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин. Крім того, навчався в «Академії молодіжного лідера» та «Школі молодого Агрополітика». Після закінчення університету успішно захистив дисертацію та здобув науковий ступінь кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю агрохімія. За результатами дисертаційного навчання мені було присвоєно стипендію Кабінету Міністрів України для молодих вчених — я став автором 19-ти наукових публікацій та двох патентів на корисну модель.

- Чому ти обрав саме агро? Як вирішив піти навчатися в аграрний ВУЗ?

Мій вибір був свідомий. Коли постало питання, який в мене буде життєвий профіль, відштовхувався від того, що мені найбільше імпонує і в якій сфері зможу себе реалізувати. Саме тому обрав аграрну галузь. Наразі я дуже задоволений, що обрав аграрний напрямок і всіх запрошую приєднатися до великої родини агрономів і працівників сільського господарства.

- Ти працюєш в центральному офісі в Києві чи більше в регіонах? Як взагалі організована твоя робота?

Моя робота комбінована — я є працівником центрального офісу, але ця посада передбачає періодичні відрядження в межах України на підприємства компанії МХП для контролю бізнес-процесів.

Щодо організації робочих місць в центральному офісі компанії МХП, в нас запроваджено open space, який передбачає відсутність чіткого робочого місця для переважної більшості працівників, але для деяких є спеціально виділені місця згідно їх професійних вимог і потреби в декількох моніторах. Моє робоче місце не закріплене за мною і кожного ранку обираю таке, яке мені потрібне — наприклад, якщо необхідно провести робочу групу між різними відділами чи департаментами, то сідаємо поруч та разом опрацьовуємо і виконуємо поставлені перед нами задачі.

- Розкажи більш детально, як проходить твій звичайний робочий день?

Кожен робочий день розпочинається із планування відповідно до виробничих потреб. Протягом дня займаюся контролем бізнес-процесів, а в період міжсезоння в нас відбувається аналіз та стратегічне планування. Також я часто долучаюся в якості аграрного експерта до різних проектів.

Читайте інші наші статті за цим посилання.

- Очевидно, що ти багато подорожуєш Україною, а як щодо закордонних поїздок?

Оскільки МХП є одним із найкращих агрохолдингів України, який цікавиться найкращими світовими тенденціями, у нас часто виникають виробничі необхідності їздити в інші країни, вивчати їх досвід й застосовувати його в нашому холдингу. Я мав змогу відвідати такі країни як: Німеччина, Італія, Іспанія, Данія, Китай, Литва та Польща.

- Чи можеш порекомендувати нашій аудиторії як саморозвиватися, вдосконалюватися та рости професійно?

Перш за все — це відвідування різних тематичних виставок, читання професійної літератури, періодичних видань. Потрібно вивчати позитивний та негативний досвід інших агровиробників, проводити різні дослідження із перспективними сортами, гібридами, агрохімікатами, пестицидами та цифровими технологіями.

- Ким і де ти себе бачиш через п'ять років?

Через п'ять років я себе бачу в ролі високопрофесійного спеціаліста, одного з найкращих в межах своєї компетенції.

- Які б ти дав поради нашим глядачам для того, щоб дійсно досягти успіху в аграрній сфері?

Перш за все, я б хотів порекомендувати прочитати книгу Мег Джей «Важливі роки. Чому не варто відкладати життя на потім», в якій чудово описано, на скільки важливим в житті людини є вік від 20 до 30 років.

Читайте попереднє інтерв'ю з Антоном Крючковим — регіональним менеджером з продажів насіння у Corteva Agriscience™.

Друзі, найголовнішим у професійному та особистісному розвитку є здобуття якісної освіти. Саме тому приєднуйтесь до навчання на новітній магістерській програмі «Агрокебети»!
«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети