Error get alias
Error get alias

Антон Крючков: «Corteva Agriscience™ надає дуже багато шансів та можливостей, якими потрібно лише скористатися»

Інтерв'ю з Антоном Крючковим
Історія успіху: які навики необхідні фахівцям для роботи в міжнародній аграрній компанії
Продовжуємо серію історій про успішних молодих спеціалістів, які досягли успіху в агробізнесі. Антон Крючков, регіональний менеджер з продажів насіння у Corteva Agriscience™, Сільськогосподарському підрозділі DowDuPont, в особистому інтерв'ю розповів про історію розвитку своєї кар'єри та перспективи роботи в аграрному секторі.
- Розкажи, як починалась твоя кар'єра в Corteva Agriscience?

Я працюю в Corteva Agriscience™ вже четвертий рік на позиції регіонального менеджера. Починав свою роботу з однієї області та 4 людей в підпорядкуванні. На сьогоднішній день вже несу відповідальність за 3 області та 11 людей. До цього працював головним агрономом в компанії «Агро-Інвест», в обробітку було 40 тис. гектарів землі. У 2009 році здобув освіту бакалавра в університеті НУБіП. Після випуску мав досвід роботи в продажах, а також працював аналітиком агрохімічних ринків — спочатку ЗЗР, потім добрив. З часом перейшов до виробництва, і наразі працюю в сільськогосподарському бізнесі, займаюсь B2B, спілкуюсь з фермерами.

Виходячи з свого досвіду, мав змогу побачити ринок з декількох сторін, як аналітик, як клієнт і вже як сам виконавець. Це суттєво допомагає мені в роботі та дає змогу зрозуміти потреби і клієнта, і продавця.

- Чому ти обрав саме агробізнес?

Це було абсолютно спонтанне рішення, яке згодом призвело до активного розвитку в цій сфері. Ми разом з другом поїхали поступати в університет НУБіП — він на еколога, а я на агрономію.

- Стосовно розвитку, як саме ти підвищуєш свої професійні якості?

Вважаю, що недостатньо брати інформацію лише з книжок чи Інтернету. Багато інформації отримую саме від спілкування з колегами і клієнтами з України та інших країн. Дуже багато користі надають внутрішні тренінги в компанії. Якщо компанія динамічна та швидко розвивається на ринку, вона завжди прагне до того, щоб всі працівники встигали за її розвитком, та надає багато ресурсів та можливостей для навчання.

- Розкажи, як ти вивчав англійську мову? Це було самонавчання чи можливо ти ходив на курси?

Я навчався в університеті в англомовній групі та мав декілька предметів на англійській мові, але цього було не достатньо. Вже під час роботи почав займатися з репетитором.

Вважаю, що англійська мова важлива і без неї в сучасному бізнес-середовище майже неможливо досягти успіху. Якщо молодому спеціалісту аграрного ринку дати доступ хоча б на хвилину до корпоративної пошти, він зрозуміє, що без англійської мови тут нічого робити. Мову потрібно постійно вчити, вдосконалювати навик володіння і найголовніше — не боятись розмовляти нею. Коли ви перестанете боятися, у вас почне виходити — це однозначно працює.

Читайте інші наші статті за цим посилання.

- Ти працюєш в центральному офісі в Києві чи в регіонах?

Маю робоче місце в центральному офісі в Києві, але в основному працюю в регіонах. Тобто левову частину часу проводжу саме в регіонах, спілкуюся з клієнтами, вивчаю їх потреби, аналізую стан полів. Наразі є дуже багато проектів, які ми організовуємо саме для підтримки фермера.

- Поділися, будь ласка, інформацією, скільки ти заробляєш?

Озвучити цифри я не можу, оскільки це забороняється корпоративними правилами. Можу лише сказати, що зарплата є вищою, ніж середньоринкова. Мені вистачило для того, щоб за період роботи в компанії назбирати кошти на нерухомість в Києві та забезпечувати виховання двох дітей.

- Де ти себе бачиш через п'ять років? В якій компанії та ким?

В Corteva Agriscience™ хочу залишитися надовго, тому що тут дійсно комфортно працювати та є дуже багато перспектив для розвитку. Звичайно через п'ять років хочу займати вищу посаду ніж зараз. Якщо вона буде на два-три рівні вище, я буду тільки «за». Компанія дає дуже багато шансів та можливостей, якими потрібно лише скористатися, тому нема нічого нереального.

- Що б ти порадив молоді, яка зараз на роздоріжжі і обирає в якій сфері працювати?

Розповім на власному прикладі. Після закінчення навчання на бакалавра одразу пішов на роботу і ось тільки рік назад я закінчив магістерську програму — тому навчатися ніколи не пізно. Наразі в мене під питанням ще друга вища освіта, теж аграрна. Саме зараз у мене з'явилося розуміння, чого мені не вистачає і чому я хочу навчатись. Для себе усвідомив, що зміг всього досягти не часом, а саме своїми знаннями та наполегливістю. Це найголовніше, на що потрібно опиратися.

- Що ти думаєш про новітню магістерську програму «Агрокебети»?

Всім раджу скористатись можливістю та податися на цю програму. Молодим спеціалістам хочу побажати успіхів — чим більше у вас буде наполегливості, тим швидше ви зможете долучитися до програми. Повірте, що далі кругообіг подій вас так далеко понесе, що лише через деякий час зрозумієте, що це дійсно було круто. Ваше майбутнє за розвитком і саме завдяки професійному зростанню ви зможете зробити успішну кар'єру в агро.

Читайте попереднє інтерв'ю з Дмитром Глущенко у нашому блозі.

Друзі, якщо ви хочете досягти успіху в агросфері, подавайте заявки та приймайте участь в новій магістерській програмі.
«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети