«АГРОКЕБЕТИ-СХІД» ПРОВЕЛИ ЗАХІД В УНІКАЛЬНОМУ ФОРМАТІ

19 січня в рамках проєкту «Агрокебети-Схід» відбулась відео зустріч випускників Луганського національного аграрного університету із представниками компаній східного регіону. Особливістю заходу став абсолютно новий формат, спричинений пандемічними обмеженнями. Для студентів були влаштовані відеоекскурсії на виробництва, а також надані можливості поспілкуватись з представниками компаній онлайн.
Понад 20 випускників проєкту «Агрокебети-Схід» з Луганського національного аграрного університету долучились до зустрічі, яку команда проєкту готувала більше місяця. Для зустрічі були відзняті відео матеріали, з яких були створені повноцінні екскурсії на потужності аграрних компаній східного регіону. Під час заходу 19 січня були представлені три діючі бізнеси:
Агрофірма «Гермес»
Агрофірма «Гермес» з міста Краматорськ, яка створює гумінові добрива за допомоги каліфорнійського червоного хробака.
ПрАТ «Мічуринське»
ПрАТ «Мічуринське» з села Райгородка Новоайдарського району, яке вирощує, зберігає та реалізує яблука, а також планує створення власної мережі реалізації яблук і соків, виготовлених за технологією прямого віджиму з цих яблук.
Завод «Новоферт»
Завод «Новоферт» з Сєвєродонецька, на якому можна замовити добрива за будь-якою формулою.
На початку заходу до студентів звернувся Олександр Карельсон, консультант Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

«Питання, які будуть вирішувати сучасні аграрії – нові, та більш складні за ті, що вирішуємо зараз ми. Треба мати набагато більше інформації: щодо питань зміни клімату, декарбонізації, відмова від вугілля, - відмітив він, та порадив «пам'ятати, що головний інструмент аграрія – смартфон, бо саме він дозволяє сучасному спеціалісту створити мережу активних контактів з окремими колегами та компаніями, яка може будь-якої миті стати у нагоді, а також уможливлює обмін досвідом та кращими практиками між аграріями.»

Першою відбулась відеоекскурсія на потужності агрофірми «Гермес». Студенти змогли ознайомитись з повним циклом виготовлення гумінових добрив: від переробки хробаками гною великої рогатої худоби до пакування готової продукції та лабораторних аналізів продукту. Після відео студенти поспілкувались із Максимом Ходушко, менеджером з якості компанії.

Наступну відеоекскурсію до офісу, садів, машинного двору та холодильників ПрАТ «Мічуринське» провів генеральний директор компанії Євген Водолага. Нове керівництво компанії, яке рік тому почало роботу на виробництві, вирішило кардинально оновити яблуневі сади та тепличний комплекс, почати розробляти культури відкритого грунту, а також створити власну мережу фермерських та органічних продуктів. Під час відповідей на питання студентів він розповів яких спеціалістів потребує його компанія та озвучив умови, на яких він готовий їх запросити.

Під час третьої екскурсії на Сєвєродонецький завод «Новоферт» та його партнерську лабораторію «Фітолаб» студентів супроводжував Вадим Горобець, генеральний директор лабораторії. Ці дві компанії працюють як взаємодоповнюючі структури: лабораторія проводить аналіз земельного банку підприємства або приватного наділу та створює карту грунтів, в якій описується, яких елементів не вистачає в землі. Після цього на заводі «Новоферт» власники наділів можуть замовити необхідні добрива у будь-якій необхідній кількості, щоб покращити стан земель та збільшити врожайність. Пан Вадим розповів про роботу лабораторії, про цікаву роботу ентофітопатологів та агрохіміків, а також запросив студентів до партнерства.
Захід дозволив студентам в період карантину і заборони офлайн заходів все ж таки ознайомитись із практичним бізнесом східного регіону, подивитись на потенційних роботодавців, а також зрозуміти перспективи та високу затребуваність агрономів із сучасними знаннями в дієвому аграрному бізнесі. Важливо зауважити, що всі залучені компанії запросили молодих амбітних працівників до себе на роботу.
Реалізація проєкту «Агрокебети-Схід» який реалізує ГО «Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікацій на цій сторінці є відповідальністю ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та необов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети