Error get alias
Error get alias

Студенти «Агрокебетів» обирають собі менторів

Протягом жовтня студенти другого року навчання програми «Агрокебети» знайомились із своїми майбутніми менторами – професіоналами аграрного ринку, які працюють у топових українських та міжнародних компаніях. Незабаром закінчиться формування пар «ментор-студент» і почнеться новий етап реалізації освітнього проєкту
Кожна зустріч (які, звичайно ж, проводились в онлайн-режимі) починалась із привітання від Алекса Ліссітси, голови Наглядової ради проєкту та Генерального директора ІМК.

«Цей рік, з пандемією коронавірусу та карантинними обмеженнями, для всіх нас є нестандартним. Адже «Агрокебети» - це історія про практику, про реальні знання та про використання на практиці. Впевнений, що незважаючи на пандемію, незважаючи на локдауни та обмеження, ми всі будемо активно вчитись, розвиватись та отримувати навички, які потрібні українському сільському господарству та агробізнесу» , - звернувся він до учасників проєкту.

Модерував всі зустрічі традиційно Анатолій Циркун, керівник освітньої програми «Агрокебети».

«Вважаю, що студентам нашої програми дуже поталанило. В процесі навчання вони отримають всю необхідну для реальної роботи інформацію: теорію читають професіональні викладачі та запрошені профільні спікери, а практика – піврічне виробниче стажування – проходить на реальних виробництвах, де працюють їхні ментори та одразу можна показати себе у роботі потенційному роботодавцеві», - розповідає він про проєкт.
«Агрокебети» - це історія про практику, про реальні знання та про використання їх у роботі. Впевнений, що незважаючи на пандемію, незважаючи на локдауни та обмеження, ми всі будемо активно вчитись, розвиватись та отримувати навички, які потрібні українському сільському господарству та агробізнесу».
Алекс Ліссітса
Національний університет біоресурсів та природокористування (Київ)

Першими познайомилися із менторами студенти НУБіП – під час онлайн-зустрічі групи із представниками компаній-партнерів програми. Менторами для них стали менеджери компанії ІМК, представники компаній HARVEAST та Gals Agro, «Август-Україна» та New Holland, українських представництв «Байєр» та HORSCH. Долучились до них компанії «Євраліс», «Лімагрейн» та МХП.

В останні дні жовтня із своїми майбутніми менторами знайомились студенти Вінницького, Сумського та Херсонського аграрних університетів, а також їхні колеги з Таврійського державного агротехнологічного університету (Мелітополь).
Херсонський державний аграрний університет

«Дуже гарно, що існує можливість в процесі навчання враховувати побажанням виробників, оскільки ми готуємо випускників для практичної роботи, щоб вони із мінімальними зусиллями ставали членами діючих колективів та розуміли, які зараз є вимоги до фахівців», - відмітив Іван Мринський, декан агрономічного факультету ХНАУ.

Ключовим регіональним партнером проєкту «Агрокебети» у Херсоні є компанія «Agrofusion». Також південний регіон був представлений менторами компанії «Торговий дім «Україна»» Крім цієї компанії, своїх менторів надали компанії ІМК, Gals Agro, «Миронівський хлібопродукт», «Август-Україна», взяли участь також українські офіси компаній Bayer, Syngenta та Limagrain.
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, Вінницький та Сумський державні аграрні університети

«Дуже важлива участь у проєкті менторів із потужних компаній, адже скільки б викладачі не давали знань, їх треба перевіряти на практиці, у польових умовах. І саме ментори можуть зарядити студентів та сформувати позитивне бачення українського аграрного сектору», - відкрив зустріч Володимир Ладика, ректор СНАУ.

«Ментори – це топ-менеджери українського аграрного бізнесу, які можуть передати студентам найактуальніші знання. Впевнений, що студенти ці знання хочуть та готові отримати, оскільки це – запорука подальшого працевлаштування», - прокоментував Олександр Скляр, перший проректор ТДАТУ

Менторами для студентів цих трьох вишів стануть представники компаній ІМК та HarvEast Holding, ТОВ «Преображенське» та «Торгового дому «Україна», «Август-Україна» та «Євраліс», «Галс Агро» та «ЛАНА», «Миронівський хлібопродукт» та агрохолдинг Landfort, професіонали від українських представництв французької компаній Limagrain та німецького концерну Bayer. Партнерами проєкту також є New Holland Agriculture, HORSCH, «Таврія-Скіф», «Мелітопольська черешня» та агрофірма «Ольвія».

Днями зі своїми менторами познайомляться майбутні аграрні менеджери з Луганського національного аграрного університету, після чого всі учасники програми розіб'ються на пари «студент-ментор» та перейдуть до наступного етапу навчання – вибору теми магістерської роботи та підготовки до практики.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети