Error get alias
Error get alias

Як провести літні канікули з користю: 7 порад

Всі без винятку школярі і студенти чекають початку літніх канікул. І це зрозуміло, адже вони найбільш тривалі і припадають на найтеплішу і веселу пору року.
Коли ви вчитеся в молодших або середніх класах, або на 1-3 курсі в університеті, то це час для вас асоціюється в першу чергу з відпочинком. Але для випускників та старшокурсників це період роздоріжжя. Протягом 3 місяців вони вирішують куди підуть далі, складають іспити, намагаються потрапити в хороші навчальні заклади. У цій статті ми розглянемо 7 перевірених порад, які допоможуть вам провести ці літні канікули з максимальною користю.

1. Відпочинок і подорожі

Ніхто не може відібрати право відпочивати на літніх канікулах, інакше для чого ще їх придумали? Насправді багато для чого, але в першу чергу для відпочинку. Природно мова йде не про тримісячні розваги, але все-таки один місяць цьому точно можна виділити. Зазвичай для цього використовують червень, адже кому хочеться займатися чимось важким відразу після закінчення виснажливого навчального року. Це звичайно ж якщо на носі не висять іспити, бо в такому випадку відпочинок доведеться трохи скоротити, а то і перенести.

2. Підготовка до іспитів

Цей пункт присвячений випускникам, яким потрібно буде здавати ЗНО. А також для студентів, які закінчують 4 курс та хочуть вступити на магістратуру. Другим ми також радимо ознайомитися з нашою статтею «Вступні іспити до магістратури: старт реєстрації».

Ці випробування в основному припадають на липень, тобто у абітурієнтів є один літній місяць для підготовки. Але варто пам'ятати, що одними лише вступними випробуваннями справа не обмежується. Необхідно ознайомитися з умовами вступу до навчальних закладів, які цікавлять, та подати необхідний пакет документів. Якщо вас цікавить аграрна сфера, то можете звернути увагу на магістерську програму «Агрокебети». Для того щоб туди потрапити, необхідно здати ЄВІ, а також іспит з економічної теорії. На сайті ви зможете знайти список необхідних документів для вступу і вимог до абітурієнта.

3. Вивчення іноземної мови

Володіння іноземною мовою в наш час здатне відкрити багато дверей. Тих знань, які дає шкільна програма (якщо це звичайно не школа з поглибленим вивченням іноземної мови), може бути недостатньо. Тому найкращим рішенням буде самоосвіта, або, якщо самостійно не виходить, послуги репетитора. Добре, що матеріалу для вивчення зараз предостатньо. Є платні і безкоштовні курси в інтернеті, відеоролики на YouTube, велика кількість іноземної літератури у вільному доступі.

Якщо ви сумніваєтеся на рахунок того, чи стане в нагоді у вашій професії знання іноземної мови, то рекомендуємо вам ознайомитися з нашою статтею «5 причин, чому аграрію варто знати англійську мову». Здавалося б, навіщо в аграрній сфері володіти іноземною мовою? Але зараз, в епоху активного міжнародного співробітництва, англійська (і не тільки) мова проникає в усі галузі. І тому ті, хто нею володіють, матимуть набагато більше можливостей в плані кар'єрного росту.

4. Пошук тимчасового місця роботи

Зараз сайти з пошуку роботи переповнені вакансіями для студентів на літній час. Часто вони пов'язані з працевлаштуванням в курортних зонах. Це чудова можливість поєднати заробіток грошей з відпочинком на морі. Деякі університети підтримують зв'язок з великими базами, аквапарками і їх профкоми виступають в ролі з'єднуючої ланки між студентом і роботодавцем. Такий варіант хороший тим, що ви отримаєте гарантію в плані зарплати, безпеки, проживання та інших умов.

Є і варіант менш веселий, але при цьому більш практичний. Йдеться про підробіток у сфері своєї спеціальності. Це дасть вам можливість отримати безцінний досвід, набути нові навички і зв'язки, ну і звичайно трохи заробити. Зазвичай пошуком таких вакансій для студентів також займається профком.

5. Розвиток творчих навичок

Знаменитий французький письменник Оноре де Бальзак якось сказав, що «талант - це лише розвинена природна схильність». Якщо у вас є бажання розвиватися в художньому, музичному або в будь-якому іншому напрямку, то не варто себе стримувати. Літо - ідеальний час для того, щоб цим зайнятися. Адже коли ще у вас буде стільки вільного часу без домашніх завдань, контрольних та іспитів. У мережі можна відшукати велику кількість навчальних сайтів і відеоуроків. Якщо ви проживаєте у великому місті, то записатися на курси буде досить легко.

6. Розвиток особистісних якостей

Розвиток в собі таких важливих якостей як самодисципліна, лідерство і тайм-менеджмент допоможе вам досягати значних успіхів в різних сферах життя. Займатися цим цілком можливо самостійно. Самодисципліну і тайм-менеджмент ви зможете розвинути шляхом розумного планування свого часу, виконуючи всі поставлені перед собою завдання. Розписувати все на роки вперед не потрібно, для початку достатньо буде одного дня. Таким чином ви навчитеся далекоглядному плануванню, правильній постановці завдань і цілей.

Що стосується лідерства, то його розвиток в повній мірі можливий лише на практиці. Однак основи звичайно можна отримати і за допомогою теоретичного матеріалу. У навчальній програмі «Агрокебети» для цього виділені окремі академічні години. Викладати цей предмет будуть люди, які мають безпосереднє відношення до управління персоналом.

7. Підготовка до нового навчального року

Літній відпочинок звичайно добре, але попереду учнів і студентів чекає новий навчальний рік. Тому не зайвим буде до нього трохи підготуватися. Для цього варто виділити хоча б 1-2 останні тижні канікул. Цього часу буде досить щоб трохи освіжити знання.

Підведемо підсумки

Безумовно, в шкільні та студентські роки літо в першу чергу призначається для відпочинку. Але якщо так подумати, то трьох місяців вистачить не тільки на це. Чому б не провести їх з користю, освоївши різні навички, знайшовши нові зв'язки, заробивши трохи грошей на витрати. Тим більше, що все це можна робити спільно з друзями, одногрупниками.

Що стосується випускників і абітурієнтів на магістратуру, то їм до літніх канікул потрібно поставитися куди серйозніше. Чимало сил піде на підготовку до іспитів, їх здачу і вступ до ВУЗу. Однак і час для відпочинку безумовно знайдеться.
«АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво» – це проєкт про навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво в українському агро.
Ціль проєкту – підтримати розвиток аграрної галузі України та забезпечити потреби у фахівцях з відповідними практичними навичками та компетенціями.
Приєднуйтеся до Telegram каналу проєкту «АгрокебетиPRO»: анонси заходів, актуальні вакансії в агро, навчальні можливості та багато іншого. Не проґавте можливість, всього один клік: agrokebetypro

Проєкт реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети