«Агрокебети» провели
Тиждень аргентинських агротехнологій в Україні

З 26 по 30 квітня в Україні тривав Тиждень аргентинських агротехнологій.
Це – цикл лекцій від провідних експертів та лекторів Національного інституту аграрних технологій Аргентини, який вони прочитали для слухачів новітньої магістерської програми «Агрокебети» та всіх бажаючих.
Как планировать дела чтобы повысить личную эффективность
Окрім Національного інституту аграрних технологій Аргентини (INTA) та освітнього проєкту «Агрокебети», в створенні відеокурсу аргентинських аграрних технологій взяли участь асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», Посольство Аргентинської Республіки в Україні, Міністерство закордонних справ, міжнародної торгівлі та культу Аргентинської Республіки. Також проєкт під особистий патронат взяв Міністр аграрної політики та продовольства України пан Роман Лещенко.

Ми розповідали про відкриття Тижня аргентинських агротехнологій, тепер відкриваємо доступ до всіх матеріалів лекцій.
За останні 25 років Аргентина збільшила виробництво зернових на 240%, збільшивши при цьому площу під посівами на 94,5%. Щорічні врожаї складають близько 140 мільйонів тон, і ця галузь забезпечує до 70% усього експорту. Це дорівнює $38 мільярдам на рік.

Базис зростання – технології, збором, розробкою та впровадженням яких країна на державному рівні почала займатись з 80-их років ХХ століття. Найяскравіший приклад – no-till, або нульова обробка ґрунту, яка покращує ситуацію з накопиченням води для с/г культур. Використання технології з моменту її впровадження розвивалось: розпочавшись вперше у 1977 році, вже у 2015 93% земель обробляється саме так.

Ще одна впроваджена технологія – виробництво біодизеля. Понад 35 заводів по всій Аргентині виробляють 2,1 млн тонн на рік (можуть – 4,5 млн тонн/рік). Частина направляється на внутрішній ринок, частина – продається на зовнішньому.
  • Лекція І: «Сільськогосподарське виробництво в економіці Аргентини»
  • Лектор: Алехандро Сааведр
В Аргентині поставили перед собою завдання – спробувати щорічно виробляти на 3% більше агропродукції, оскільки до 2050 року населення Землі перевищуватиме 11 мільярдів осіб (зараз – менше 7 мільярдів). Єдиний спосіб підвищення ефективності – технології: штучний інтелект та робототехніка.

Країна обіймає третє місце в світі (після Німеччини та США) з використання обладнання для точного землеробства. В Аргентині працює 13 заводів, які виробляють трактори різних розмірів, типів, рівня потужності, типів гідравлічних систем та систем дистанційного контролю. Також працюють 3 заводи з виробництва комбайнів.

Виробляються також жатки; розроблено унікальну технологію кукурудзяних жаток, які збирають врожай незалежно від міжряддя та напрямку збору.
  • Лекція ІІ: «Сільськогосподарська техніка та точне землеробство. Машини та системи, що виробляються та використовуються в Аргентині»
  • Лектор: Ернан Феррарі
У 80-их роках ХХ століття основними культурами були пшениця та кукурудза. За 20-25 років головною у виробництві стала соя, яка витіснила пшеницю, а відсоток кукурудзи майже не змінився.

Один з найважливіших інструментів, які використовуються в Аргентині, це прямий посів із активною сівозміною.

Технологія прямого посіву, яка впроваджена на державному рівні, використовується на 90% усієї землі сільськогосподарського призначення.
  • Лекція ІІІ: «Сівба в Аргентині. Захист врожаю та грунтів»
  • Лектор: Фернандо Сальваджіотті
Потужності зберігання в Аргентині складають 120-130 мільйонів тонн. Тобто, весь річний урожай може зберігатись у країні.

Система зберігання має три елементи. Перший - силосні центри та зернові мішки на фермах, другий - 4200 високотехнологічних стаціонарних центрів зберігання, третій - близько чверті зберігається у елементах логістичного ланцюга, зазвичай, у портах.

Система зберігання у зернових мішках народилась в Аргентині, була розроблена та покращена в Аргентині, а зараз експортується як технологія по всьому світі. Наприкінці 90-х років ХХ століття в мішках зберігалось близько 2 млн тонн щорічно, зараз - 50 млн тонн.

Перевезення зерна забезпечується водним транспортом (2%), залізничним (16%) та автомобільним (82%). Такі відсотки пов'язані із середньою відстанню до портів - близько 250-300 кілометрів. Хоча зараз активно змінюється система - адже водні чи залізничні перевезення дешевше.
  • Лекція ІV: «Зерносушарки та логістика в Аргентині»
  • Лектор: Діего де ла Торре
Поголів'я великої рогатої худоби в Аргентині налічує 54 мільйонів голів при населенні країни 45 мільйонів осіб.

Аргентина лідирує у споживанні м'яса на одну людину - близько 120 кг на рік. Останнім часом у споживанні збільшується частка м'яса птиці, і зменшується - доля яловичини.

Враховуючи розвиток тваринництва та зменшення споживання, зростає експорт яловичини. Основний клієнт - Китай.

У Аргентині розроблено технологію вирощування тварин із масою тіла понад 450 кг.

Основна частина території країни називається "пампа": саме там зосереджені основні посіви сільськогосподарських культур та 50% поголів'я ВРХ.

Після того, як соя почала захоплювати лідерство у с/г секторі, власники ВРХ почали шукати технології конкурування із культурою, щоб не втратити свої землі. Це сприяло появі низки рішень та винаходів, які за 30 років дозволяють лідирувати на світовому ринку м'яса.
  • Лекція V: «Тваринництво як складова аграрного ринку Аргентини»
  • Лектор: Андреа Пасінато
Магістерську програму «Агрокебети» започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» у 2019 році. Його мета – підготовка farm managers нового покоління для потреб сучасного агробізнесу. Програма реалізується у шести навчальних закладах: з 2019 року – у Національному університеті біоресурсів та природокористування, а з 2020 року – ще й у Вінницькому, Сумському, Луганському, Харківському та Таврійському національних аграрних університетів.
Проєкт підтримують провідні компанії України: New Holland, ІМК, Bayer, «Галс Агро», Limagrain, HORSCH, HarvEast, «Август Україна», «Євраліс», МХП, Syngenta, AgroHub, SmartFarming, Arzinger та PwC.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети