Навчання для менторів «Агрокебети-Схід»

27 квітня в онлайн-режимі відбулась робоча зустріч менторів освітнього проєкту «Агрокебети-Схід».
Мета зустрічі – проговорити вимоги до аграріїв-практиків, які нещодавно познайомились із своїми студентами-практикантами.

Нещодавно відбулись візити студентів на виробництва, під час яких майбутні аграрії отримали інформацію про компанії, в яких вони проходитимуть практику. Тепер настав час для понад 20 менторів та десяти освітян отримати інформацію про осучаснену та поглиблену практику, яку проходять студенти Луганського національного аграрного університету та Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

Відкрив зустріч Анатолій Циркун, керівник програми «Агрокебети», який нагадав про одну з основних цілей проєкту: залучити існуючий та успішний агробізнес до процесу підготовки спеціалістів, які навчаються в університетах-учасниках програми «Агрокебети-Схід».

Саме цю ціль і допомагають реалізувати ментори – професіонали-практики провідних аграрних компаній.

«Ми вдячні кожному, хто зголосився стати ментором, оскільки розуміємо, що це – інвестиції часу та зусиль, - відмітив Анатолій Циркун. – Однак і результат достойний: можливість розвинути, підтримати та мотивувати сьогоднішнього студента – майбутнього професіонала».

«Ментор – це одна з ключових осіб, які впливають на розвиток студента як професіонала, – наголосила Олена Ковтун, доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Національного університету біоресурсів та природокористування України, у якому в 2019 році було успішно пілотовано «Агрокебети». - Адже ментор познайомиться з майбутнім аграрієм в перший день практики, навесні, а закінчить цю роботу взимку, коли студент захищає спільно створену магістерську та отримує диплом. Але і після цього спілкування, впевнені, не завершиться: студентів «Агрокебети-Схід» чекатиме робота в компаніях своїх менторів».
Тож протягом робочої зустрічі деталізували функціонал ментора:
  • Допомагати студенту визначитись із темою магістерської роботи
  • Створити план набуття знань, практичних навичок та досвіду у темі магістерської роботи
  • Організувати проходження виробничої практики у своїй компанії
  • Надати поради стосовно додаткового навчання
  • Супроводити студента в процесі практики та під час написання магістерської роботи
Про цей функціонал залученим експертам проєкту «Агрокебети-Схід» під час зустрічі розповіли запрошені ментори, які вже мають досвід наставництва для студентів-аграріїв у сучасних виробничих агрокомпаніях.

Зокрема, Олександр Вержиховський, операційний директор «ІМК» вважає, що інститут наставництва буде вигідним для всіх сторін, але за деяких умов.

«Студенти у майже будь-якому разі привносять додаткову вартість в компанію, - відмітив він. – Однак вони мають розуміти, що на період практики стають робочою одиницею компанії з усім нюансами: вимогами робочої дисципліни, завданнями та відповідальністю».

Його думку підтвердив і Сергій Кравчук, генеральний директор «Галс Агро» і не менш досвідчений ментор:

«Ми намагаємось кожного підопічного тренувати на декількох напрямках, щоб його освіта та експертиза були ґрунтовні та глибокі, – розповів він. – Студенти, які розуміють, куди вони потрапили та які є до них вимоги, отримують максимум знань та досвіду, та стають затребуваними спеціалістами».

За результатами робочої зустрічі ментори підтвердили розуміння вимог до них та до їхніх студентів та зголосились взяти участь у практичному майстер-класі в рамках проєкту «Агрокебети-Схід». На цьому заході діючі професіонали аграрного ринку отримають інструменти наставництва для майбутніх професіоналів.
  • Олександр Вержиховський
    операційний директор «ІМК», ментор проєкту «Агрокебети»
    «Студенти у майже будь-якому разі привносять додаткову вартість в компанію».
  • Сергій Кравчук
    генеральний директор «Галс Агро», ментор проєкту «Агрокебети»
    «Ми намагаємось кожного підопічного тренувати на декількох напрямках, щоб його освіта та експертиза були ґрунтовні та глибокі».
Реалізація проєкту «Агрокебети-Схід», який реалізує ГО «Асоціяція «Український клуб аграрного бізнесу», стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікацій на цій сторінці є відповідальністю ГО «Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та необов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.
ОСТАННІ НОВИНИ
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети