ЯК ВИСТОЯЛИ
херсонські кебети

Херсонський державний аграрно-економічний університет є одним з восьми регіональних університетів-партнерів проєкту «Агрокебети».

За оновленою програмою «Агрокебети» університет розпочав 2021-2022 навчальний рік та через русню закінчити його було не так просто. Ми поспілкували з в.о. декана агрономічного факультету Іваном Миколайовичем Мринським, щоб дізнатися ціну їх випускників-кебет.

Херсонський державний аграрно-економічний університет (ХДАЕУ) став партнером проєкту «Агрокебети» у 2020 році та, вже маючи досвід, у вересні 2021-го стартував з потужною командою кебет на спеціальності 201 Агрономія: 33 студента денної форми навчання та 19 студентів заочної форми навчання.

Саме для них, за словами в.о. декана агрономічного факультету Івана Мринського, була створена оновлена освітня програма на 2021-2022 навчальний рік.
  • Іван Мринський
    в.о. декана агрономічного факультету ХДАЕУ
    «Програма «Агрокебети» передбачала як теоретичну так і практичну підготовку на базі передових підприємств Херсонської області.

    Особливістю програми для нас було те, що навчання проводили не тільки науково-педагогічні працівники університету, а й представники з виробництва (бізнесу) і іноземні лектори», – коментує Іван Мринський.
та потім непрохано прийшла росія
  • Іван Мринський
    в.о. декана агрономічного факультету ХДАЕУ
    «З 1-го березня Херсон та більша частина Херсонської області були окуповані. Матеріальна база ХДАЕУ, більшість студентів та викладачів опинилися на окупованій території.

    Частина колективу викладачів, разом з керівництвом перемістилася до м. Кропивницький, де згідно наказу МОН, ХДАЕУ продовжив свою роботу»
Сміливість наших освітян дала їм сили продовжувати навчальний процес в дистанційному режимі з Кропивницького та все ж, ми запитали, з якими труднощами було найскладніше справлятися.
  • Іван Мринський
    в.о. декана агрономічного факультету ХДАЕУ
    «Багато студентів не змогли виїхати з окупованої території Херсонської області та у зв'язку з поганим, або взагалі відсутнім інтернет-зв'язком не змогли завершити навчальний процес. Така ж ситуація склалася у деяких студентів-магістрів, які виїхали до різних країн Європи, та вимушені були піти працювати, щоб забезпечити собі гідні умови фінансування та проживання. Тому, на жаль, не всі хто поступив у 2021 році, змогли випуститись.

    Так, наприкінці 2022-го року ми випустили 27 студентів денної форми навчання та 11 студентів заочної форми навчання. Всі вони стали частиною проєкту «Агрокебети» та готові працювати за фахом у провідних агровиробників України», – доповнює Іван Мринський.
А також, він залишив на побажання всім кебетам слова Тараса Шевченка:
«БОРІТЕСЯ – ПОБОРЕТЕ!
ВАМ БОГ ПОМАГАЄ!
ЗА ВАС ПРАВДА, ЗА ВАС СЛАВА
І ВОЛЯ СВЯТАЯ!»
Нагадуємо, що ініціатори проєкту «Агрокебети» просувають ідею надання стипендій для кращих студентів аграрних університетів, щоб молодь мала можливість продовжувати навчання в складних умовах війни.
Деталі та реквізити для підтримки за посиланням:
Про проєкт «Агрокебети»:

Освітній проєкт «Агрокебети» ініційовано Алексом Ліссітсею та реалізується асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України з 2019 року. Його мета – підготовка фахівців (farm managers) нового покоління для потреб сучасного агробізнесу.

Новітній освітній проєкт «Агрокебети» реалізується у восьми закладах вищої освіти:
Національному університеті біоресурсів та природокористування України (НУБіП України),
Сумському національному аграрному університеті (СНАУ),
Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля (СНУ ім.В.Даля),
Херсонському державному аграрно-економічному університеті (ХДАЕУ),
Миколаївському національному аграрному університеті (МНАУ),
Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного (ТДАТУ ім.Д.Моторного),
Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка (ЛНУ ім. Т. Шевченка) та
Національному університеті «Чернігівська Політехніка».

Проєкт підтримують провідні компанії України:
New Holland Agriculture, ІМК, Bayer, Галс Агро, Limagrain, HORSCH, HarvEast, МХП, Syngenta, Amazone, LNZ Group, Kuhn, УАПК, AgroHub, Arzinger, PwC, Apple Consulting та Посольство Королівства Нідерланди в Україні.
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
ОСТАННІ НОВИНИ
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети