Новачки ринку праці: як студенту розпочати свою кар'єру

Питання працевлаштування часто викликає почуття розгубленості та невідомості. Воно змушує хвилюватися, а іноді, і сумніватися у своїй компетентності навіть тих, хто має декілька років досвіду за плечима. Пошук роботи для студентів та молодих спеціалістів завжди був ще більш фізично та емоційно затратним. Відсутність необхідних навиків, початкова експертність, а також супутні фактори у вигляді обмеженого часу, гострої нестачі фінансів, невпевненості у своїх силах та паралельного навчання, додатково обтяжують цей процес. Початок пандемії COVID-19, а згодом і повномасштабне вторгнення росії до України перекроїли ринок праці, де за його бортом опинилося безліч кваліфікованих фахівців. Здавалося, що місця для студентів та новоспечених випускників вищих навчальних закладів просто не залишилося. Саме тому, проєкт «Агрокебети», за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» створив проєкт «АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво», який допомагає молодим спеціалістам знайти своє місце в агро, розвинути потенціал, здобути професійний досвід та удосконалити наявні навики.
Чи варто шукати роботу, будучи студентом

Перше працевлаштування є важливим етапом у житті кожного студента. Саме в цей момент відбувається перетин межі між вже звичним академічним світом та професійною сферою. Для багатьох молодих людей це, з одного боку, хвилюючий момент, а з іншого — чудова можливість розпочати свою кар'єру. Пошук роботи під час навчання в університеті може бути викликом, адже багато студентів вважають, що вони ще не готові або недостатньо кваліфіковані для того, щоб претендувати на робоче місце на рівні з досвідченими фахівцями. Виникають питання про те, як вразити роботодавця, скласти резюме та підготуватися до співбесіди. Однак варто враховувати важливий аспект, що на даному етапі у вас є можливість приймати власне рішення, без тиску сімейних обставин та відповідальності за інших, наприклад, дітей. В той час, коли більшість людей змушені робити вибір на користь вищої зарплатні, нехтуючи власними амбіціями та інтересами в омріяній сфері, студент має час спробувати себе там, де вистачить його бажання та сміливості. Важливо розуміти, що перше працевлаштування не обов'язково повинно бути пов'язане зі спеціальністю, отриманою в університеті. Іноді воно дозволяє відкрити для себе нові галузі та виявити власні інтереси про які раніше не замислювався.
Переваги та труднощі працевлаштування в статусі студента

По-перше, здобуваючи робочий досвід під час навчання, ви «вбиваєте двох зайців одночасно». З одного боку, закріплюєте здобутий теоретичний досвід в університеті на практиці, з іншого — cтаєте більш досвідченим та авторитетним не тільки в колі одногрупників, а й в очах викладачів, можете вести більш обгрунтовані дискусії та ділитися реальним досвідом. Усе це в сукупності допоможе вам розвинути свою мережу корисних контактів у стінах ЗВО та виробити професійні зв'язки, легше засвоювати знання, а також підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці після отримання диплому в середовищі колег, які також щойно стали випускниками.

По-друге, працюючи під час навчання, ви стаєте фінансово незалежним, можете дозволити собі більше, отримуєте змогу навчитися керувати власними фінансами, що є важливим аспектом фінансової грамотності і, як наслідок, маєте можливість реалізувати свої плани та мрії швидше за ваших непрацюючих колег.

По-третє, якщо ви розумієте, що спеціалізація, яку ви здобуваєте в університеті — це та сфера, у якій ви прагнете розвиватися та працювати, то перша робота буде ідеальним середовищем для налагодження корисних професійних зв'язків. Нетворкінг допоможе створити систему професійної підтримки або навіть майбутніх клієнтів.

Ще один важливий аспект — час. Для більшості вакансій початкового рівня, ключовою вимогою для кандидата є мінімум один рік досвіду роботи. Здобувати його під час навчання легше, навіть якщо ви проходите різного роду стажування. Отже, чим більше досвіду у вас буде — тим кращий професійний старт, адже після закінчення університету ви зможете претендувати на вищі позиції та більшу зарплатню.

Розглядаючи недоліки раннього працевлаштування, такі як: відсутність часу на друзів та хобі, а також менша залученість у навчальний процес, можна мінімізувати, якщо опанувати ази тайм-менеджменту та правильно розставляти пріоритетність повсякденних, навчальних та робочих завдань.
З чого розпочати пошуки роботи

Здається, що пошук роботи починається зі складання резюме, продовжується пошуком вакансій на профільних сайтах та закінчується співбесідою і працевлаштуванням. Однак такий алгоритм дій малоефективний у перспективі, якщо ви плануєте успішну та послідовну кар'єру, яка збереже ваш час та стане органічною частиною вашого життя.
  • 1
    Крок перший — розставте пріоритети.
    Перш ніж розпочати свої пошуки роботи, варто оцінити можливі складнощі, які у вас виникатимуть, коли ви працевлаштуєтеся. Скоріш за все, рано чи пізно, виникне ситуація, коли доведеться обирати: піти на роботу, чи поїхати в університет на заключний семінар чи важливу лекцію, де викладач вас не бачив уже більше місяця. Досвідчені працевлаштовані студенти діляться, що все ж робота завжди буде пріоритетом номер один, якщо ви прагнете успішно розвиватися на своєму місці. Наприклад, агрономка МХП, Анастасія Яблонська з власного досвіду розповідає, що навіть за умов наявності дуальних форм працевлаштування, які передбачають баланс роботи та здобуття освіти, роботодавець не зможе постійно зважати на навчальний процес працівника і нехтувати якістю виконання поставлених завдань. Тому, приймаючи рішення про пошук роботи, дайте собі чесну відповідь, чи зможете ви жертвувати навчанням на користь кар'єри.
  • 2
    Крок другий — усвідомте свої бажання, цінності та потреби.
    В середньому, робота займає близько 40 років від усього життя людини. Саме тому важливо, щоб вона приносила задоволення, а не була покаранням. Щоб уникнути цього, варто бути відвертим із самим собою та обирати роботу свою першу роботу не за критерієм зарплатні, а за спорідненість поглядів та цінностей компанії, в яку бажаєте влаштуватися. Наприклад, директорка з персоналу та комунікацій Cygnet Agrocompany, Ольга Петренко ділиться, що при виборі роботодавця варто звертати увагу на фактори своєї внутрішньої мотивації та ранжувати їх. Основні моменти до обміркування мають включати:

    • бажану посада та сферу діяльності;
    • в якому регіоні повинен функціонувати бізнес та вашу готовність до переїзду;
    • прийнятний рівень оплати праці та які додаткові умови мають для вас значення;
    • як довго ви готові працювати на пропонованій посаді, перш ніж потрапите на підвищення;
    • який стиль керівництва вамі близький;
    • яку культуру ведення діяльності/корпоративну повинна сповідувати компанія, аби вона перегукувалася з вашими цінностями.

    Cкоріш за все, поки ви є студентом, основними критеріям для роздумів будуть робочий графік та позиція, яку вам запропонують. Однак багато експертів сходяться на думці, що перш за все, основним критерієм відбору повинна бути можливість здобуття досвіду. Так, керуюча партнерка міжнародної рекрутингової агенції Talentor Ukraine та співзасновниця першої в Україні відкритої Школи КАНДИДАТА, Мирослава Трандаш рекомендує розпочинати свою кар'єру у великих системним компаніях, аби розуміти яким чином функціонує їх бізнес. Фахівчиня запевняє, що не варто боятися залишитися непоміченим через масштаб компанії, адже це давній стереотип. Сьогодні холдинги виділяють значну частину грошових коштів для розроблення та впровадження програм професійного та кар'єрного зростання.
  • 3
    Крок третій — вивчіть ринок роботодавців та пропозицій.
    Припустимо ви визначилися із власними цілями, бажаннями та цінностями — зупиніться. Не варто бігти складати резюме та відгукуватися на усі можливі вакансії, де готові взяти на роботу студента. Найімовірніше така стратегія буде провальною, а саме резюме малоефективним доведеться його переробляти та витрачати додатковий час. Найбільш правильним рішенням на даному етапі буде вивчення ринку роботодавців та пропозицій. Для цього з'ясуйте максимум інформації із доступних вам джерел. Якщо серед ваших знайомих є ті, хто працює у цікавій для вас компанії, запитайте у них про рекомендації. Проаналізуйте активні вакансії на сайтах пошуку роботи. Дізнайтеся як часто відкриваються вакансії у вибраному вами місці. Дослідіть менеджмент підприємства з відкритих джерел, аби зрозуміти стиль управління та цінності.
  • 4
    Крок п'ятий cкладіть резюме.
    Чому своє перше резюме варто складати після моніторингу компаній та бажаних вакансій? Тому що перечитуючи вимоги до кандидата в привабливих для вас вакансіях, можна створити для себе певний шаблон компетенцій, які будуть релевантні для конкретного роботодавця, та які важливо відобразити у своєму СV. Так, наприклад, створюючи резюме на конкретну позицію, описуйте свій досвід чи навики відповідно до основних вимог, які ставить перед кандидатом роботодавець. Очевидно, що у студента, який шукає свою першу роботу, скоріш за все, не буде досвіду. Однак це не означає, що шансів на працевлаштування у вас немає. В даному випадку, розглядаючи кандидатуру студента, роботодавець акцентуватиме свою увагу на soft skills претендента, його мотивації та комунікативних навичках. Тому в резюме варто вказувати свою участь у конференціях, студентських ініціативах, соціальних проєктах, волонтерстві та позастудентській додатковій діяльності. Також важливо проаналізувати свої сильні та слабкі сторони, а також можливості та загрози. Це дасть розуміння того, на що варто опиратися при створенні резюме та підготовці до співбесіди.
  • 5
    Крок шостий — відгукніться на вакансії.
    Зареєструйтеся на сайтах з пошуку роботи та заповніть інформацію у власному профілі. Після цього переходьте до відгуків на вакансії. На цьому етапі, cтарша фахівчиня з розвитку бренду роботодавця ОККО, кар'єрна експертка Happy Monday, Любов Шинкарьова дає ряд корисних порад, яких варто дотримуватися.

    • фіксуйте кількість вакансій на які відгукнулися: для того аби знати точно, що ви зробили достатньо відгуків та у якому місці, занотовуйте цю інформацію. Така статистика допоможе зрозуміти, який канал та напрям є більш актуальним для вас, або ж над чим варто попрацювати більше.

    • cтворіть різні формати резюме: уважно читайте вакансію, цілком імовірно, що може знадобитися інше або видозмінене резюме. Так, на творчу позицію можна вказувати дипломи чи сертифікати про проходження різноманітних курсів, які будуть їй релевантними. Проте це може бути зовсім недоречно в іншому випадку, що дратуватиме та забирати увагу рекрутера або місце у вашому резюме.

    • не відгукуйтеся на все підряд: відберіть тільки ті вакансії, які вас цікавлять. Напишіть під них релевантне резюме та сформуйте супровідного листа, в якому обов'язково вкажете назву компанії до якої будете звертатися (та ім'я рекрутера, якщо воно вказано в оголошенні). Це буде більш ефективно, ніж відгуки на неадекватно велику кількість пропозицій без дослідження вимог та обов'язків із розсилкою одноманітного тексту та неадаптованого CV.
  • 6
    Крок сьомий — відвідуйте співбесіди.
    Проходження співбесід є важливою частиною початку професійного становлення. Безперечно, перша співбесіда — це завжди стрес через страх невідомості, невпевненість в собі та своїх компетенціях. Незалежно від обставин, до розмови з інтерв'юером варто готуватися. Вивчіть інформацію про компанію, розберіться із вимогами у резюме, продумайте відповіді на найпоширеніші запитання, щоб виглядати впевнено та експертно. Однак варто пам'ятати, що рекрутер також є живою людиною, яка не знає усе про все. Ваше завдання заспокоїти себе наскільки це можливо та розслабитися. Люди люблять тих, хто йде на контакт та готовий спілкуватися — це робить співрозмовників більш прихильними до вас. Цілком можливо, що перше інтерв'ю не стане тріумфальним, проте слід розуміти, що це нормально. Важливо проаналізувати свої слабкі сторони і, бажано, отримати зворотний зв'язок від рекрутера з приводу відмови. З кожною пройденою співбесідою ваш навик буде відточуватися, а хвилювання ставатиме меншим.
Де варто шукати роботу

Не варто себе обмежувати двома відомими сайтами із пошуку роботи, оскільки можливостей є значно більше. Наприклад, щоб знайти роботу в сфері агро длястудента, молодого спеціаліста чи фахівця, варто користуватися сайтом проєкту «АгрокебетиPRO». У вкладці «PROвакансії» можна знайти актуальні пропозиції від топових компаній агробізнесу. Серед найбільш ефективних платформ для пошуку роботи у різних галузях:

  • Work.ua;
  • Robota.ua;
  • Happy Monday;
  • сайти компаній у розділі «Кар'єра».
Альтернативними та корисними будуть такі ресурси, як:

Також актуальними каналами з пошуку для студентів можуть стати:
  • ярмарки вакансій;
  • дні кар'єри;
  • форуми;
  • конференції;
  • каталог кар'єрних можливостей для молоді Career Hub.
Сила соціальних мереж

Не забувайте використовувати інструменти соціальних мереж. Так, наприклад, ефективною може виявитися публікація у Facebook. Розкажіть про свої компетенції чи соціальну активність. Після цього не забудьте зазначити свої контакти. Проявіть уважність, адже помилки у даному пункті можуть коштувати вам співбесіди та потенційного працевлаштування. Попросіть своїх друзів поділитися дописом, аби отримати більше охоплення аудиторії та захопити чужу. Тим паче рекомендації іншими користувачами вашого допису із пошуку роботи можуть додати вам балів в очах рекрутерів та викликати більше довіри. Додайте своє фото, яке буде доцільним тематиці публікації.

Також кар'єрна експертка Happy Monday, Любов Шинкарьова рекомендує підписатися на наступні сторінки у соціальних мережах, щоб збільшити свої шанси на працевлаштування:
  • компанії, які вас цікавлять як потенційне місце роботи: часто на їх сторінках у соціальних мережах публікуються актуальні вакансії;
  • HR-спеціалісти компаній: це допомагає розширити коло своїх контактів, познайомитися з рекрутерами та побачити вакансії на їх сторінках;
  • агрегатори вакансій: публікують корисні статті у сфері працевлаштування;
  • топові експерти у вашій сфері: діляться досвідом та цікавими кейсами;
  • професійні спільноти: можуть публікувати оголошення про курси, вакансії, обговорювати події ринку у вашій ніші;
  • кар'єрні консультанти та коучі: розповідають про лайфхаки та пропонують корисний контент з приводу працевлаштування.
Тож перше працевлаштування відкриває перед студентами безліч нових можливостей. Воно дозволяє здобути цінний досвід роботи, впровадити теоретичні знання у практику та розвинути професійні навички. Крім того, це може бути першим кроком до побудови успішної кар'єри та забезпечення фінансової незалежності. У будь-якому випадку цей шлях проходить кожен, хто прагне реалізувати себе як фахівця, тому будьте сміливими, щоб здійснювати свої мрії та досягати вершин. Також не забудьте долучитися до спільноти у телеграм каналі АгрокебетиPRO, де ви обов'язково знайдете більше інформації про актуальні вакансії, цікаві безкоштовні зустрічі, навчальні можливості та професійні поради від менторів.
Інформаційні партнери «АгрокебетиPRO»
  • Генеральний інтернет-партнер
  • Інформаційний партнер
  • Інформаційний партнер
  • Інформаційний партнер
  • Інформаційний партнер
Про проєкт «Агрокебети»:

Освітній проєкт «Агрокебети» ініційовано Алексом Ліссітсею та реалізується асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України з 2019 року. Його мета – підготовка фахівців (farm managers) нового покоління для потреб сучасного агробізнесу.

Новітній освітній проєкт «Агрокебети» реалізується у восьми закладах вищої освіти:
Національному університеті біоресурсів та природокористування України (НУБіП України),
Сумському національному аграрному університеті (СНАУ),
Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля (СНУ ім.В.Даля),
Херсонському державному аграрно-економічному університеті (ХДАЕУ),
Миколаївському національному аграрному університеті (МНАУ),
Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного (ТДАТУ ім.Д.Моторного),
Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка (ЛНУ ім. Т. Шевченка) та
Національному університеті «Чернігівська Політехніка».

Проєкт підтримують провідні компанії України:
New Holland Agriculture, ІМК, Bayer, Галс Агро, МХП, Kuhn, УАПК, Amazone, Credit Agricole, Vaderstad, Посольство Королівства Нідерланди в Україні, International Finance Corporation, Drone.ua, AgroHub, HarvEast.
FACEBOOK
YOUTUBE
TELEGRAM
INSTAGRAM
+38-067-769-86-58
+38-067-538-18-81
info@agrokebety.com
ЗВ'ЯЖИСЬ З НАМИ:
ПІДПИСУЙСЯ НА НАС
ОСТАННІ НОВИНИ
Сайт використовує файли cookies для аналізу трафіку і налаштування реклами.
НОВИНИ З КЕБЕТОЮ
Залишай свою пошту та слідкуй за новинами проекту!
*Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтеся на використання персональних даних
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ!
Розробка та просування:
Ментори
© 2021 Aгрокебети